|
30-01-2015 |
 | Zsolt
|
| Buna ziua, Am fost plecat o perioada mai lunga din tara, si am aflat la una din vizite ca am fost executat silit de catre o perosana fizica si a obtinut prin executor judecatoresc poprire pe toate conturile si pe salariu. Eu nefiind in tara si nici angajat nu m-a afectat acest lucru, nici pe conturi nu erau bani. Poprirea s-a instalat in data de 14 februarie 2014. Din cate am inteles (citit pe forumuri) in cazul in care n-a intreprins alte actiuni timp de 6 luni se prescrie. N-am mai primit pe adresa mea nici o notificare dupa 14 februarie 2014. As putea deschide zilele astea un cont nou intr-o banca si sa am tranzactii fara sa ma trezesc cu el blocat? Multumesc! | |
|
|
|
30-01-2015 |
| Nu este vorba de prescriptie, este vorba de perimare, prevazuta de art.696-698 NCPC.Dar executarea silita poate fi reluata chiar daca,cererea initiala s-a perimat cu conditia ca executarea silita sa fie reluata in termenul de prescriptie a executarii silite. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
30-01-2015 |
 | Zsolt
|
| multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Sa inteleg ca practic in cei 3 ani oricand poate fi reluata? In momentul actual daca deschid un cont nou e automat blocat fara sa mai primesc alta instiintare, chiar si daca timp de un an nu s-a mai miscat nimic in sensul executarii? Sau el poate fi activ pana in momentul in care se cere reluarea executarii? | |
|
|
|
01-02-2015 |
| Da, executarea poate fi oricand reluata in cei trei ani.Da,daca deschideti un nou cont bancar acesta va fi blocat automat in baza cererii de poprire anterioara trimisa de executorul judecatoresc. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
20-04-2015 |
 | Florentinaf Vizitator |
| In 2008 am făcut un credit de nevoi personale pe 10 ani la care am platit ratele pana in 2012 după care, din motive financiare, nu am mai putut. Pe 3 aprilie am primit o notificare din partea unei firme de recuperare debite ca se va începe procesul de executare silita. Menționez ca nu am venituri, bunuri mobile sau imobile, ci doar un card de debit activ. Întrebarea mea este, de cate ori ma pot executa? Cați ani de acum încolo? Pot închide contul de debit in acest moment? Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
20-04-2015 |
 | Florentinaf Vizitator |
| Menționez si faptul ca am discutat la telefon cu cei de la firma de recuperări debite. Se considera ca am recunoscut datoriile iar termenul prescripției s-a prelungit cu 3 ani? | |
|
|
|
20-04-2015 |
| Doar o plata voluntara intrerupe prescriptia care este de 3 ani de la data scadentei anticipate a creditului. Lasati- i pe cei de la societatea de recuperari sa actioneze legal (printr-un executor judecatoresc) si apoi formulati eventual contestatie la executare invocand prescriptia. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
28-05-2015 |
 | Perimare/prescriptie Vizitator |
| Buna seara, Intr-o executare silita debitorul a efectuat cateva plati partiale voluntare, apoi n-a mai platit si executarea s-a perimat. Platile voluntare intrerup in acest caz prescriptia? La art. 708 cpc se spune ca prescriptia nu se intrerupe daca executarea s-a perimat. Multumesc anticipat. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |