Forum avocaţi > Civil

Vreau un partaj dupa 2 ani de la divort si nu stiu de unde sa incep.

09-02-2015

Am avut o casnicie de 14 ani, timp in care el a absolvit 2 facultati, si-a deschis o firma pe care a bagat-o in insolventa, am imbunatatit o gospodarie a bunicilor lui in care am locuit noi, apoi am construit o casa in 2008 fara acte (pe rosu pe dinafara , tencuita si cu instalatii in interior, dar nelocuibila) pe un teren proprietate a sotului dobandit in timpul casatoriei. In septembrie 2012 a plecat de acasa la o alta femeie, iar in martie 2013 am divortat si am plecat si eu ca sa nu mai am nici o legatura cu el findca de cate ori venea pe acasa imi cerea sa plec. Intre timp el a vrut tot ce am realizat impreuna, Pana astazi am fost mintita ca va pune in ordine actele( el lucreaza in domeniu) si se va descurca fata de mine. Mentionez ca, eu lucrez de 20 de ani. Acum sunt hotarata sa-mi cer dreptul legal si nu stiu de unde sa incep. Am fost la un avocat si mi-a spus ca fara acte nu se poate face niciun partaj. Am mers la Primarie si n-am rezolvat nimic, mi-au spus ca trebuie sa vina el.Ce trebuie facut in acest caz? De unde sa incep?
Răspunde
 09-02-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu imi dau seama ce va lipseste exact ca nu precizati.

Introduceti actiune de partaj a bunurilor comune. Proprietatea se dovedeste cu acte. Legea prezuma contributia egala a sotilor.

Taxa de timbru este de 3% din masa partajabila.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
poate aveti si martori.
nu este chiar asa ca fara acte nu puteti face nimic deoarece sunt dese cazurile in care partea potrivnica retine acte. instanta trebuie rugata, in baza rolului sau activ, sa emita diferite adrese la institutiile statului, in urma carora sa fie atasate la dosar actele utile rezolvarii cauzei, acte pe care dvs personal nu le puteti procura(nici prin avocat)

Art. 5. - (1) Cererile în materia partajului judiciar se taxează astfel:
a) stabilirea bunurilor supuse împărţelii - 3% din valoarea acestora;
b) stabilirea calităţii de coproprietar şi stabilirea cotei-părţi ce se cuvine fiecărui coproprietar - 50 lei pentru fiecare coproprietar;
c) creanţe pe care coproprietarii le au unii faţă de alţii, născute din starea de proprietate comună - 3% din valoarea creanţelor a căror recunoaştere se solicită;
d) cererea de raport - 3% din valoarea bunurilor a căror raportare se solicită;
e) cererea de reducţiune a liberalităţilor excesive - 3% din valoarea părţii de rezervă supusă reîntregirii prin reducţiunea liberalităţilor;
f) cererea de partaj propriu-zis, indiferent de modalitatea de realizare a acestuia - 3% din valoarea masei partajabile.
(2) Dacă cererile în materia partajului judiciar prevăzute de alin. (1) se formulează în cadrul aceleiaşi acţiuni, aceasta se taxează cu o singură taxă de 5% din valoarea masei partajabile.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2015

Va multumesc.
„Fara acte” = vroiam sa spun ca nu avem acte pe locuinta, adica este construita fara proiect si celelalte acte care trebuiau facute si nu figureaza nici la Primarie. Avem act numai pe teren, nu si pe constructie. Fostul sot lucreaza in domeniu si m-a tot mintit ca se ocupa el de toate actele (proiect, autorizatii...), iar acum mi-a spus ca nu are interes sa faca actele cu datele reale si vrea sa le faca folosind date de dupa divort si doreste sa-si continuie lucrarile (adica, imprejmuirile, si ce a mai ramas la casa de facut) Din cauza asta sunt atat de incurcata si nu stiu de unde sa incep.
Răspunde
 11-02-2015

Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspunde
 11-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
incepeti prin actiune in instanta

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2015
Vizitator
Buna ziua! am un teren dat de primarie pe numele meu, m-ar interesa daca in cazul unui divort se face partaj pe acesta..tin sa mentionez ca terenul este dat prin legea 15 .Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.