Forum avocaţi > Civil

Succesiune

09-02-2015

Buna seara! Doresc un raspuns la un caz de succesiune.Casa si curtea aferenta este pe numele bunicii decedate(avem titlu de proprietate ).Singura mostenitoare este mama mea care doreste sa-mi dea mie mostenirea .Există vreo posibilitate de a face acest lucru in mod direct , printr-o singura operatiune si daca da,care este aceea ?Eventual prin instanta de judecata?
Răspunde
 09-02-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu, pt ca mama sa va transmita tb mai intai sa detina in proprietate.

Tb dezbatuta succesiunea de pe urma bunicii si apoi va poate vinde/dona acea proprietate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
:) :) "succesiuni succesive", adresati-va notarului

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2015

Prin judecatorie nu se poate face nimic?Stiu ca este mult mai ieftin pt ca am mai facut un fel de succesiune ,in trecut, dar in alte conditii.Mentionez ca am o sora care este de acord ca eu sa detin casa .Multumesc anticipat !
Răspunde
 10-02-2015
BUCURESTI

@@ipaun:

Ce ați făcut în trecut nu mai rămâne valabil în prezent, după majorarea taxelor judiciare de timbru în 2013.

În prezent succesiunea este mai ieftină prin notariat pentru că procentul la care se calcuează taxele succesorale este undeva la 1% din valoarea bunurilor, în timp ce în instanță este 3% din această valoare, deci în niciun caz n-aveți cum să ieșiți mai ieftin.

Au fost și unele proteste în rândul avocaților cu privire la noile taxe de timbru:
"Avocatii doljeni semnaleaza faptul ca prin noile taxe judiciare de timbru este restrans accesul la justitie al romanilor, totodata fiindu-le restrans cetatenilor dreptul la aparare, prin noile reglementari civile si penale si prin modul acestora de punere in aplicare. Autoritatile statului poate vor raspunde astfel intrebarii implicite: Justitia, incotro?"

Articol complet aici-> http://www.barouldolj.ro/index.php?show=stiri&idPagina=5310

De asemenea:

"Noua reglementare în materia taxelor judiciare de timbru majorează cuantumul taxelor de acces la justiţie la un nivel ce depăşeşte cu mult posibilităţile de plata ale justiţiabililor.
Măsurile luate sunt lipsite de proporţionalitate şi încalcă dispoziţiile art. 21, art. 124 alin. (2) şi ale art. 53 din Constituţia României.
Noua reglementare nu are un suport corespunzător în realitatea economică concretă a României. Majoritatea populaţiei României a sărăcit pe fondul crizei economice. în unele situaţii, majorarea taxelor s-a făcut cu peste 20 % faţă de reglementarea anterioară. în condiţiile în care creşterea salariului mediu net ia nivel naţional este de 6,22 % (de la 1385 lei la 1.477 lei) fata de nivelul anului în care s-a adoptat Legea nr. 278/2009, ultima modificare legislativă în materie, majorarea este vădit inechitabilă."

Detalii: http://legeaz.net/noutati-legislative/conflict-avocati-notari-taxe-judiciare

Oricum, dacă nu vă înțelegeți cu sora, n-aveți încotro și trebuie să mergeți în instanță, dar poate încercați să îi explicați că va dura mai mult și va și costa mai mult fără să mai discutăm că este o procedură complexă în care este imperios necesar să vă reprezinte un avocat. Deci, pe lângă taxa de timbru de 2-3 ori mai mare ca la notar mai trebuie să plătiți și onorariul de avocat. În orice caz, dacă ultimul domiciliu al decedatei a fost în București și nu reușiți să vă convingeți sora să dezbată succesiunea amiabil prin notar, mă puteți contacta pentru detalii despre onorariu și actele necesare. Din păcate, cunosc din experiență că sunt oameni cu care nu se poate soluționa nimic amiabil.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 10-02-2015

Sigur.Multumesc mult!
Răspunde
 10-02-2015
Vizitator
Ipaun a scris pe 10-02-2015:
Prin judecatorie nu se poate face nimic?Stiu ca este mult mai ieftin pt ca am mai facut un fel de succesiune ,in trecut, dar in alte conditii.

Stiti gresit :) S-au mai schimbat legile pentru a mai degreva instantele de procesele care nu sunt de fapt procese si una din solutii a fost majorarea taxelor pentru ca cetatenii sa nu mai fie tentati sa se duca la instanta ca la notar cand de fapt nu e niciun litigiu intre ele ci doar urmareau sa plateasca mai putin ca la notariat. Acum platiti cel putin dublu cum zicea si colega Emanuela Matei, dar daca chiar aveti un litigiu si nu va duceti in instanta doar pentru ca aveti impresia falsa ca veti plati mai putin, puteti sa-i cereti instantei sa o oblige pe parata care n-a fost de acord cu mersul la notar inclusiv cheltuielile de judecata, onorariul de avocat, expertiza etc. la finalizarea procesului.
Răspunde
 10-02-2015

Nu cred ca este gresit sa cauti o solutie legala mai ieftina !!!
Răspunde
 10-02-2015
Vizitator
Emanuela Matei, este de inteles si reactia avocatilor, insa ce alta solutie se putea gasi pentru a nu mai veni toata lumea tavalug in instanta sa-si faca contractele de vanzare prin judecator? :) Eu zic ca pana la urma e o schimbare binevenita pentru profesia noastra, cel putin mie imi place sa reprezint clientii in litigii reale, nu in procese simulate.. unde mai e frumusetea profesiei, contradictorialitatea etc.? Cel putin pe noi cei care ne facem meseria din pasiune cu siguranta nu ne-a afectat majorarea taxelor judiciare, dovada ca nu prea a protestat nimeni prin Bucuresti cel putin. Neintelegerile intre mostenitori vor exista tot timpul si aceste neintelegeri ajung inevitabil in instanta si la avocat, dar daca mostenitorii sa inteleg.. ce treaba aveam noi oricum cu ei ca avocati? Si asa.. acest gen de justitiabili de multe ori nu-si angajau nici avocat ca pana la urma asta era scopul-sa plateasca cat mai putin, deci.. :)
.. prefer sa stau in instanta cu mai putine procese, mai putina asteptare, stres etc. decat sa pierd toata ziua intr-o sedinta cu 100 de dosare din care 50 fac acte notariale cu judecatorul si stau sa se balbaie sau sa-i traga judecatorul de limba pentru ca nici macar avocat nu-si angajeaza.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.