|
21-02-2015 |
 | Cristian Petreanu Vizitator |
| 27.06.2014 - Am depus la Tribunalul Bucuresti (prin posta, cu confirmare de primire) o cerere de chemare in judecata, pentru care am achitat o taxa de timbru de 50 Lei, anexand chitanta originala la exemplarul pentru instanta. 05.11.2014 - Am primit o comunicare cu obligatia de achitare a taxei de timbru in cuantum de 50 Lei. Stiind ca am platit respectiva taxa, nu am luat nicio masura in acest sens. 08.12 2014 - Se dispune anularea cererii mele pe motiv ca nu am timbrat actiunea cu 50 Lei ! 22.12.2014 - Am solicitat reexaminarea incheierii de sedinta din data de 8.12.2014, si am anexat copia chitantei originale, deoarece chitanta originala a disparut miraculos din dosar. 08.01.2015 - Se stabileste termen pentru data de 26.01.2015 si totul pare normal. 26.01.2015 - Instanta anuleaza cererea de reexaminare ca netimbrata cu suma in cuantum de 20 Lei - DEFINITIVA In concluzie: Depun o cerere de chemare in judecata, respect toate cerintele de la bun inceput (inclusiv taxa de 50 Lei), ei pierd chitanta, eu solicit reexaminare si dovedesc ca am platit, iar dupa 6 luni de asteptare, instanta decide ca nu am achitat alti 20 Lei, motiv pentru care anuleaza prin hotarare definitiva cererea de reexaminare, fara sa fiu macar instiintat ca am de platit aceasta suma. Nu sunt lamurit daca aceasta hotarare definitiva se refera strict la cererea de reexaminare sau la cererea initiala de chemare in judecata. Acum trebuie sa formulez alta cerere de reexaminare pentru care sa platesc 20 Lei, trebuie doar sa achit cei 20 Lei si sa fac dovada platii, trebuie sa o iau de la inceput cu depunerea altei cereri de chemare in judecata sau totul s-a incheiat in acest punct ? Va rog sa ma indrumati ce pot face in aceasta situatie, eu consider ca mi-am indeplinit toate obligatiile in calitate de reclamant si nu am nicio vina pentru cele intamplate. Multumesc anticipat ! | |
|
|
|
21-02-2015 |
 | Ematei BUCURESTI
|
| Împotriva încheierii de anulare dispusă în baza art. 200 NCPC, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării. Potrivit art. 9 litera f) din OUG 80/2013 privind taxele de timbru cererile de reexaminare împotriva încheierii de anulare a cererii de chemare în judecată, formulate potrivit art. 200 alin. (4) din Codul de procedură civilă se timbrează cu 20 lei. Mai puteți doar să formulați o altă cerere de chemare în judecată - evident, dacă nu exista un termen de decădere pentru cererea dvs., de obicei în contencios administrativ se întâmplă deseori să fiți ținut de un termen de prescripție sau decădere. De aceea este bine să fiți reprezentat de un avocat.. dacă se întâmpla asta avocatului, măcar aveați pe cine să trageți la răspundere :) | Avocat in Baroul Bucuresti | |
|
|
|
21-02-2015 |
| Multumesc frumos pentru raspuns, voi formula alta cerere de chemare in judecata, sper sa nu mai dispara acte din dosar si sa ajunga iar la stadiul de reexaminare. Totusi, va rog sa ma indrumati cum pot afla daca exista un termen de prescripție sau decădere pentru cererea mea. Multumesc inca o data ! | |
|
|
|
21-02-2015 |
 | Ematei BUCURESTI
|
| Termenele de prescripție variază în funcție de obiectul cererii. Trebuie să precizați ce obiect are cererea. | Avocat in Baroul Bucuresti | |
|
|
|
21-02-2015 |
| A fost o cerere de chemare in judecata avand ca obiect obligatia de a face impotriva USH Bucuresti. Obligarea paratei sa imi elibereze diploma de licenta si suplimentul la diploma de licenta. | |
|
|
|
21-02-2015 |
 | Ematei BUCURESTI
|
| În acest caz există păreri care apreciază că este vorba de o cerere imprescriptibilă apreciindu-se că dreptul respectiv este nepatrimonial. Pe de altă parte, există și păreri care susțin că este vorba de o prescripție de 3 ani. Eu apreciez că este imprescribilă, însă contează ce va crede instanța. | Avocat in Baroul Bucuresti | |
|
|
|
21-02-2015 |
| In acest moment, pentru mine este foarte important ce credeti dumneavoastra. Incerc sa depun din nou aceasta cerere si voi afla ce crede si instanta. Sper sa obtin dreptatea pe care o merit si sa-mi schimb parerea proasta despre sistemul juridic din Romania. Multumesc frumos, Elena Matei ! | |
|
|
|
21-02-2015 |
| Scuze, v-am botezat :) Emanuela Matei ! | |
|
|
|
22-02-2015 |
| Nu aveti decat varianta introducerii din nou a cererii de chemare in judecata, mentionati expres ca atasati chitanta in original (indicand si fila). Opinia mea este ca in speta dvs este vorba despre un drept imprescriptibil si ca mai puteti formula la acest moment actiunea in justitie. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-03-2015 |
| Multumesc foarte mult, asa am sa procedez. | |
|
|
|
|
|