Forum avocaţi > Civil

Decaderea din drepturile parintesti

23-02-2015
Vizitator
Este definitiva sanctiunea de decadere din drepturile parintesti pronuntata de instanta de tutela?...
Răspunde
 23-02-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Este cand expira termenul de atacare si sentinta nu este atacata sau cand se epuizeaza caile de atac.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2015
Vizitator
Hotararea de decadere se poate ataca atat cu apel cat si cu recurs.

Art. 508 Cod Civil

Condiţii

(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-508-conditii-decaderea-din-exercitiul-drepturilor-parintesti

Art. 509 Cod Civil

Întinderea decăderii

(1) Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti este totală şi se întinde asupra tuturor copiilor născuţi la data pronunţării hotărârii.
(2) Cu toate acestea, instanţa poate dispune decăderea numai cu privire la anumite drepturi părinteşti ori la anumiţi copii, dar numai dacă, în acest fel, nu sunt primejduite creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională a copiilor.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-509-intinderea-decaderii-decaderea-din-exercitiul-drepturilor-parintesti
Răspunde
 23-02-2015
Vizitator
multumesc si va port recunostinta pt activitate forum...
Răspunde
 23-02-2015
Vizitator
va multumesc.
Răspunde
 08-03-2015
Vizitator
Buna ziua, am o fetita in varsta de 7 ani rezultata dintr-un concubinaj. A recunoscut-o insa de la data despartirii (acum aproape 6 ani) a vizitat-o doar de 2 ori,vizita durand 15-30 minute. Nu a contribuit cu nimic la cresterea ei nici fizic dar nici material. Daca cer in instanta decaderea lui din drepturile parintesti ce sanse de castig am? interesul meu este sa pot iesi cu ea din tara pentru a-i putea oferi o viata fara lipsuri,pentru ca eu pentru intretinerea ei sunt nevoita sa lipsesc anual 5-6 luni din viata ei...nu vreau sa se simta abandonata si de mama!Nu ma deranjeaza daca el vrea sa reia legaturile cu ea vreau doar sa ies cu ea din tara,iar el nu este dispus sa-mi dea acordul. Ce alte modalitati as putea avea sa parasesc tara cu fetita? Multumesc anticipat
Răspunde
 10-03-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
sa obtineti acordul prin instanta

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu este vorba despre a obtine acordul de parasire temporara a teritoriului tarii noastre, ci mama doreste sa ia copilul in strainatate definitiv, cu alte cuvinte sa ii stabileasca acolo domiciliul.

Acesta trebuie sa fie obiectul unui eventual dosar in instanta si nu doar suplinirea acordului tatalui. Eventual si o custodie exclusiva, dar sansele de reusita se pot evalua doar in urma analizarii in concret a situatiei dvs.

Daca veti reusi sa convingeti instanta ca este in interesul superior al copilului sa fie alaturi de dvs in strainatate, atunci puteti castiga.

Oricum nu este suficient ca tatal sa se impotriveasca dar sa stea la departare de copil, copilului cel mai bine ii este macar langa unul dintre parintii sai.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Stimata colega, daca ati fi avut mai multe procese de acest tip, cu siguranta stiati ca o instanta din Romania, acorda in conditii exceptionale custodia exclusiva...cazurile sunt foarte rare si de mare gravitate : adesea abuz fizic/sexual...

cotan lucia, nu puteti obtine custodia exclusiva insa puteti obtine stabilirea domiciliului minorei la dvs, in tara unde domiciliati. desigur si a stabili instanta domiciliul copilului la dvs in strainatate, poate fi tradus ca o incredintare - o custodie exclusiva, daca avem in vedere ca anumite drepturi ale parintelui vor fi ingradite prin distanta...puteti cere ca un capat de cerere sa fie si custodia exclusiva insa nu va faceti prea mari sperante.
apelati la un avocat din orasul dvs, sa va preia cazul, sa va ajute.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2018
Vizitator
Sunt in divort cu Sotia mea din luna aprilie
Răspunde
 28-07-2018
Vizitator
Ea Traieste cu cineva in concubinaj in luna aprilie a trimis pe telefonul fetei poze indecente cu ei doi in ipostaze neadegvate pentru o fetite de 5 and sa le Vada am deschis proces de divort si as four custodia definitiva a fetitei relatez ca din luna aprilie nu a mai trimis nimik la fata si de doua luni nu mai corespunde cu fata deloc Ultima data ma sunat in state de ebrietate la 3 dimineata sa vb cu fata ea esti plecata in germanai din luna ianuarie anul acesta .
Răspunde
 28-07-2018
Vizitator
I am zis sa vie Acasa dar a refuzat zicindumi ca sunt mai important I Bani si masina decit familia relatez ca ia nu are domiciliu nu are Casa a mai fost plecata in 2016 in germania fata stirea mea as vreau sa stiu cum pot lua custodia exclusiva vreau sa specific ca ea in intimpinare imi acorda fata mie si este de acord sa plateasca pensie alimentara
Răspunde
 28-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Andrei a scris pe 28-07-2018:
I am zis sa vie Acasa dar a refuzat zicindumi ca sunt mai important I Bani si masina decit familia relatez ca ia nu are domiciliu nu are Casa a mai fost plecata in 2016 in germania fata stirea mea as vreau sa stiu cum pot lua custodia exclusiva vreau sa specific ca ea in intimpinare imi acorda fata mie si este de acord sa plateasca pensie alimentara

Prin cererea de divorț s-a solicitat ca autoritatea părintească să se exercite exclusiv de către dvs ? Aspectele pe care le-ați relatat sunt suficiente pentru ca să vi se admită cererea privind exercitarea autoritații părintești în mod exclusiv.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-08-2018
Vizitator
Daca Sotia vine Acasa poate Sami rapeasca fata de la domiciliul meu daca nu sa terminat procesul relatez pirita in instanta imi incredinteaza mie fata si e de acord cu pensie alimentara nu am avut nici o infatisare
Răspunde
 17-08-2018
Vizitator
Andrei a scris pe 03-08-2018:
Daca Sotia vine Acasa poate Sami rapeasca fata de la domiciliul meu daca nu sa terminat procesul relatez pirita in instanta imi incredinteaza mie fata si e de acord cu pensie alimentara nu am avut nici o infatisare
Răspunde
 17-08-2018

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dacă nu există vreo decizie fie si provizorie de stabilire a locuinței minorei atunci da o poate lua oricare dintre părinți.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2018
Vizitator
Sotia mea nu sa prezentat la doua termene si nici avocata ei nu are procura ce pot face
Răspunde
 30-11-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andrei a scris pe 29-11-2018:
Sotia mea nu sa prezentat la doua termene si nici avocata ei nu are procura ce pot face

Daca sotia are calitatea de parata, atunci judecata se poate desfasura in lipsa dansei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2019
Vizitator
Daca avocatul meu nu mia depus probele la dosar ce pot face eu
Răspunde
 09-01-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Andrei a scris pe 08-01-2019:
Daca avocatul meu nu mia depus probele la dosar ce pot face eu

Depinde de situatie: poate nu le a apreciat că utile cauzei. Cel mai bine discutați personal cu acesta.

Sau schimbati avocatul dacă nu aveți încredere în serviciile acestuia.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.