Forum avocaţi > Civil

Succesiune,mostenire si vanzare

26-02-2015
Vizitator
Buna ziua.tatal mau adoptiv a murit in urma cu 35 de ani.el avea dintr-o casatorie anterioara 3 copii si in momentul en care s-a casatorit cu mama mea(care ma avea deja pe mine)m-a adoptat.cativa ani mai tarziu au avut un fiu.recent a murit si mama iar cei trei frati vitregi(sau urmasii lor pt ca doi dintre ei au murit) vor sa vanda o parte din pamantul pe care il avem.inca nu s-a facut succeciune nici dupa tata si nici dupa mama.cei trei frati au deja cumparator si am inteles ca au facut ceva contract de mana(eu si fratele meu bun nu am am facut nici un contract...si nici nu vrem)pt ca eu vreau sa le cumpar partea lor dar ei nu vor sa-mi dea mie parte cu toate ca sunt unul dintre mostenitori.acum intreabarile mele sunt:pot fratii mei sa vanda pamantul fara ca doi dintre noi sa semnam?sau se poate vinde ceva daca inca nu este facuta nici o succesiune si in acest fel nu stim care ce parte are?!si daca eu fiind mostenitor de drept imi exprim dorinta de a cumpara partea lor,nu am preferinta inaintea unui cumparator strain fata de noi?daca am dar ei il vand fara mine si fratele meu bun(pt ca eu acun sunt in spania si nu pot pleca de aici acum si poate ca o sa-l vanda fara sa aflam noi)se poate face ceva pt a recupera pamantul?si o ultima intrebare cata cota avea mama cand a ramas vaduva de tata si cata cota au copii?
Răspunde
 02-03-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Daca nu s-a facut succesiunea nu pot sa vanda in mod legal.Trebuie facuta mai intai succesiunea dupa tatal dvs.si apoi dupa mama(succesiuni succesive),mama dvs. avea dupa tatal dvs.dreptul la 1/4 din mostenire,iar copiii 3/4 la mostenirea tatalui.La mostenirea dupa mama, copiii indiferent de numarul lor,impart in mod egal mostenirea,si,inlatura de la mostenire mostenitorii din celelalte clasesi vin la mostenire in ordinea proximitatii gradului de rudenie(Art.975 NCC).Puteti vinde de comun acord,impreuna,daca nu va intelegeti trebuie facuta iesirea din indiviziune dar, numai dupa dezbaterea succesiunii.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 03-03-2015
Vizitator
bunici din partea tatălui au avut pământ în bulgaria după decesul lor statul bulgar ia despăgubit pe moștenitori eu și sora mea avem parte tatălui nostru. În total sunt 7 moștenitori și am făcut împuternicire la unul singura fost anunțate ca procesul sa câștigat bani sunt în cont din data de 27 01 2015 iar noi nici acum nu am primit parte noastră.
Răspunde
 03-03-2015
Vizitator
Mi-am dat acordul pt succesiune dar inca nu m-am prezentat cu actele la notar deoarece fiul fratelui meu decedat(nepotul) nu este de acord sa ma despagubeasca cu suma de 3000 de euro jumatate din imbunatatirile aduse imobilului pus in succesiune . ce sanse am eu mai departe . dar nepotul meu?
Răspunde
 03-03-2015
Vizitator
Locuiesc intr-un ap de 3 cam care este pe numele parintilor ambii decedati mama in 2002 tata in 2013 fiind 3 mostenitori unul a renuntat la toate drepturile de la ambii parinti prin 2 declaratii notariale si am ramas eu cu fiul celuilalt frate decedat (nepotul) care vrea sa deschida succesiunea cu care sunt de acord cu conditia sa-mi dea suma de 3000 de euro jumatate din imbunatatirile aduse casei puse in discutie el( nepotul) spune ca-mi va da banii dar numai dupa ce vindem casa eu nu sunt de acord si nu m-am mai prezentat la notariat unde mi-am dat acordul pt inceperea succesiunii urmand sa ma prezint cu toate actele care sunt inca la mine .ce sanse am eu.dar nepotul meu? Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca sotia si fiul meu nu doresc sa incep succesiunea dar sa mai si vindem?
Răspunde
 03-03-2015
Vizitator
Florin:
Singura solutie ramasa este sa va adresati unui avocat si sa incepeti procesul de succesiune. Este un proces lung care poate dura 2-3 si costurile vor fi mult mai mari ca la notariat. Mai incercati sa discutati cu ei si sa le explicati ce presupune un proces si daca nu sunt de acord, actionati cat mai repede in instanta pentru ca oricum veti pierde foarte mult timp acolo - orice intarziere in depunerea actiunii doar va lungi perioada de asteptare.
Răspunde
 03-03-2015
Vizitator
Cat costa o consultatie la un avocat pe tema succesiunii?
Răspunde
 03-03-2015
Vizitator
Simpla consultatie probabil ca va va costa pana in 100 de lei, insa nu este suficienta consultatie, trebuie sa angajati avocatul sa va reprezinte in proces si sa va redacteze actiunea altfel sunteti din start in dezavantaj fata de ceilalti mostenitori daca ei isi iau avocat.
Onorariul avocatului va fi undeva intre 1500-2500 lei pentru fond, insa la aceasta trebuie sa adaugati si taxa de timbru care se calculeaza la 3% din valoarea imobilului. Daca se face si apel, recurs, va trebui sa platiti din nou avocatul pentru fiecare etapa. Sunt multe cheltuieli pe care va trebui sa le aveti in vedere in cazul unui proces.
Răspunde
 02-12-2015
Vizitator
ce se intampla daca nu vor sa se prezinte in fata notarului cei citati,se considera ca accepta dreptul la mostenire a celui care a deschis succesiunea
Răspunde
 02-12-2015
Vizitator
Pavelbuta a scris pe 02-12-2015:
ce se intampla daca nu vor sa se prezinte in fata notarului cei citati,se considera ca accepta dreptul la mostenire a celui care a deschis succesiunea

Se considera ca va trebui sa mergeti in instanta si sa va mancati zilele acolo :))
Răspunde
 02-12-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Pavelbuta a scris pe 02-12-2015:

Notarul va emite o incheiere prin care se va constata ca nu se poate dezbate succesiunea pe calea notariala.
Veti dezbate succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.

La instanta, va fi important sa fie citat la adresa; nu va mai conta daca se prezinta sau nu. Este optiunea lui. Procesul se va solutiona si fara ca acesta sa fie prezent.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2015

Buna ziua, nu stiu daca postez in rubrica potrivita dar problema mea are la baza o mostenire. In martie 2015 mama lasand pe langa sot si 3 copii mostenitori. Astazi am fost notar sa facem succesiunea (cei 3 frati+ tata) dar nu s-a ajuns la un acord deoarece fratele cel mic ne preseaza sa renuntam la cota noastra in favoarea lui, fara nici un motiv. Cand a vazut ca nu au nici un efect presiunile lui a inceput cu amenintari (si cu moartea) si chiar a sarit la bataie la mine si fratele cel mai mare in strada in fata cabinetului notarial. Acum nu tiu daca era baut/drogat (deoarece noi nu ne mai vorbim de ani de zile din cauza comportamentului lui) de a reactionat asa dar totusi ma gandesc daca sa-l reclam la politie pt amenintari cu moartea si santaj. Problema e ca din cauza mediului de acasa eu m-am mutat de cativa ani in alta zona si stau in chirie cu prietena mea dar nu am facut inca mutatie.. Ce putem face? El stie ca nu avem mutatie si se bazeaza pe asta cand a facut acele gesturi. Va rog din suflet sa imi dati un raspuns. Va multumesc anticipat.
Răspunde
 23-04-2019
Vizitator
Sunt o văduvă cu doi copii minori.Am făcut succesiunea după soțul,si as vrea sa vand o casă.Care este pasul următor?Unii notari zic ca trebuie sa ma duc la judecătoria iar alții spun că la autoritatea tutelară.
Răspunde
 24-04-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Vizitator a scris pe 23-04-2019:
Sunt o văduvă cu doi copii minori.Am făcut succesiunea după soțul,si as vrea sa vand o casă.Care este pasul următor?Unii notari zic ca trebuie sa ma duc la judecătoria iar alții spun că la autoritatea tutelară.

Buna ziua,
Trebuie sa mergeti la Autoritatea Tutelara.
Cei doi copii minori, au si ei dreptul la mostenirea de pe urma tatalui lor.
Dar, atat timp cat sunt minori, acestia nu au capacitate civila de exercitiu. Aceasta inseamna ca ei nu pot incheia acte juridice in nume propriu decat printr-un tutore.
Dvs. in calitate de tutore al minorilor aveti doar dreptul de a administra bunurile minorilor pana la majoratul acestora.
Nu aveti voie sa vindeti bunurile acestora decat daca faceti dovada ca aceasta vanzare este in interesul lor.
Minorii detinand si ei o cota parte din apartamentul mostenit de pe urma sotului respectiv tatalui decedat, dvs. puteti vinde fara acordul autoritatii tutelare doar cota parte din mostenire ce va apartine.
Pentru a putea vinde si cota parte a minorilor trebuie, asa cum aratam mai sus, sa faceti dovada interesului minorilor in a vinde cota lor de mostenire si o justificare a faptului ca banii corespunzatori acestei cote sunt folositi in interesul minorilor.
Deci, trebuie sa anuntati Autoritatea Tutelara si probabil, ulterior va trebui sa mergeti si la instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.