|
27-02-2015 |
 | Dragos Vizitator |
| Buna ziua , Am vazut site-ul dvs si am si eu o intrebare privind o amenda pentru rovinieta : Am vandut o masina pe 30.10.2014. Cumparatorul a insistat sa facem o procura prin care sa ii dau dreptul sa iasa din tara pentru ca trebuia sa plece urgent urmand ca inscrierea pe numele lui sa o faca cand se intoarce. I-am facut la notar acea procura pe ….1 an , iar acum aflu ca am primit o amenda(data comunicarii 23.02.2015) pentru rovinieta pe 01.11.2014 in jud Arad. cum trebuie sa procedez cu aceasta? pur si simplu i-o redirectionez lui prin posta? sau trebuie contestata in instanta? si unde ar trebui contestat? Este posibil sa mai primesc si altele pentru perioada care a trecut. Ce trebuie sa fac eu ca sa nu imi mai vina mie amenzile? eu am in momentul de fata acea procura + contract de vanzare cumparare. Si inca nu am ajuns sa o scot de la financiar … Multumesc | |
|
|
|
02-03-2015 |
| daca nu ati radiat masina si acela nu si-a inscris-o pe numele lui, este foarte greu de dovedit si de facut contestatie la executare. incercati totusi contestatia la executare, demonstrand cu actul de vanzare-cumparare faptul ca dvs nu sunteti proprietarul. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
02-03-2015 |
| Trebuie sa dovediti printr-o contestatie la executare ca, nu mai sunteti dvs.proprietarul. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
02-03-2015 |
 | Dragos Vizitator |
| Buna ziua , Multumesc pt raspuns. Ar mai fi ceva , pentru a contesta acest PVCC as avea mai multe argumente( le explic mai jos). Intrebarea este : le pot preciza pe toate in contestatie sau ar fi mai bine sa merg pe unul anume, sa nu le amestec? 1. Este un PVCC cu semnatura electronica. Am inteles ca pot contesta lipsa semnaturii agentului 2. Este incris « vehicul cat A »…, ceea ce este gresit . al meu era B 3. faptul ca nu eu am comis aceasta "contraventie" 4. nu mi s-a dat dreptul la obiectii 5. acest lucru cu "anterior datei de 29 ianuarie 2015" trebuia 1 luna sa imi fie prezentat PVCC dar…de la ce data ? PVCC-16.2015 , iar data « cntraventiei »- 1.11.2014. Ma incadrez ? Inca ceva , cu contestatia trebuie sa trimit si o taxa de timbru judiciar de 20 lei ?...de unde o iau ? ma incurca daca de la primaria unde am domiciuliul pt ca eu lucrez in Bucuresti iar domiciliul stabil in Gorj. La proces , pot cere judecare in lipsa sau tre sa fiu prezent ?( cu avocat ?) Multumesc mult | |
|
|
|
02-03-2015 |
 | Ematei BUCURESTI
|
| 1 - se poate contesta lipsa semnaturii 2. - nu este motiv de nulitate 3. - este motiv de nulitate 4 - nu este motiv de nulitate La o prima vedere as zice sa mergeti doar pe lipsa semnaturii si ca nu ati comis aceasta contraventie. Repet ca acestea sunt doar simple sfaturi bazate strict pe ce ati scris si nu se compara cu analiza pe care as putea sa o fac cu actele in fata eu sau alt coleg avocat. | Avocat in Baroul Bucuresti | |
|
|
|
02-03-2015 |
 | Dragos Vizitator |
| inteleg, multumesc pt sfaturi. si cum as putea sa fac pentru o analiza fata in fata cu actele pe care le detin? | |
|
|
|
05-03-2015 |
 | Dragos Vizitator |
| Buna ziua , mai am o mica nelamurire legat de contestatia pe care vreau sa o fac pentru PVCC de mai sus- taxa judiciara de timbru, fir-ar ea..... se pare ca e o adevarata aventura sa platesti o taxa de timbru. Am sunat la primaria unde am domiciliul sa le cer codul de la trezoreria unde sa depun acei 20 lei , insa mi-au zis ca degeaba ii pun prin posta sau vreo banca in acel cont pentru ca instanta vreai chitanta originala de la primarie , si nu o dovada de plata copie. este adevarat!? nu am cum sa ma duc 300km sa platesc o taxa de 20 lei pt ca sa fie la primaria de domiciliu....mi se pare foarte absurd sa nu pot plati o taxa catre stat decat dupa o adevarata aventura iar apoi sa aflu ca nu e valabila. am aflat contul trezoreriei si codul CIF , pot face plata la posta sau virament la banca? sistemul online despre care legea vorbeste , nu functioneaza pentru localitatea mea......deh... multumesc mult | |
|
|
|
06-02-2017 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziu ,acum o luna adica in data de 10.01.2016 am facut cu o persoana un contract de comodare pe o masina urmand sa facem contract de vanzare cumparare in luna februare dupa ce cade taxa pentru ca masina era matriculata in tara din 1996 si se cerea taxa de matriculare .numai ca a expirat I.T.P. la masina si i-am dat cartea masini ne putand sa fiu cu el in ziua aia la inspectie ,trebuia sa ne vedem a 2 zi sa imi daie cartea masini . Nu a mai aparut la intalnire ,l-am contactat telefonic dar imi intra casuta l-am cautat la adresa din contractu de comodare surpriza este ca nu mai locuieste acolo de 3 ani. Ce pot sa fac sa recuperez cartea .ori sa radiez masina . | |
|
|
|
06-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Dan a scris pe 06-02-2017: Buna ziu ,acum o luna adica in data de 10.01.2016 am facut cu o persoana un contract de comodare pe o masina urmand sa facem contract de vanzare cumparare in luna februare dupa ce cade taxa pentru ca masina era matriculata in tara din 1996 si se cerea taxa de matriculare .numai ca a expirat I.T.P. la masina si i-am dat cartea masini ne putand sa fiu cu el in ziua aia la inspectie ,trebuia sa ne vedem a 2 zi sa imi daie cartea masini . Nu a mai aparut la intalnire ,l-am contactat telefonic dar imi intra casuta l-am cautat la adresa din contractu de comodare surpriza este ca nu mai locuieste acolo de 3 ani. Ce pot sa fac sa recuperez cartea .ori sa radiez masina . Va sfatuiesc sa formulati o plangere penala impotriva "cumparatorului". | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
06-02-2017 |
 | Dan Vizitator |
| contractu de comodare este facut la notar. Sa depun plangere penala pentru declaratii false in contract ? | |
|
|
|
08-02-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dan a scris pe 06-02-2017: contractu de comodare este facut la notar. Sa depun plangere penala pentru declaratii false in contract ? Puteti formula o plangere penla impotriva cumparatorului pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere sau, dupa caz, inselaciune. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2018 |
 | Luciangal81 Vizitator |
| Buna ziua.Am vandut un autoturism cu contract de comodat valabil 5 ani in 2015. Am primit 3 amenzi pt rovinieta cumparatorul nu vrea sa le plateasca. Ce pot face ? Trebuie sa le platesc eu. As dori un sfat daca se poate. Mersi | |
|
|
|
14-01-2018 |
 | Luciangal81 Vizitator |
| Buna ziua. Am vandut un autoturism in 2015 cu contract de comodat si contract de vanzare radiat de la mine la primarie . am primit 3 amenzi rovinieta propietarul nu vrea sa le plateasca ce pot face. Daca se poate un sfat. Va multumesc | |
|
|
|
14-01-2018 |
| Luciangal81 a scris pe 14-01-2018: Buna ziua.Am vandut un autoturism cu contract de comodat valabil 5 ani in 2015. Am primit 3 amenzi pt rovinieta cumparatorul nu vrea sa le plateasca. Ce pot face ? Trebuie sa le platesc eu. As dori un sfat daca se poate. Mersi ââ Din păcate, prin contractul de comodat ați înstrăinat folosința mașinii nu proprietatea. Dacă aveți și un act de vânzare puteți anunța la poliție pentru ca amenzile să le achite noul proprietar*(chiar dacă mașina este pe numele vechiului proprietar). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |