Forum avocaţi > Civil

Despagubire ANRP - hotarare definitiva fara actualizare

04-03-2015

Buna ziua!
Sunt intr-o speta mai aparte la care n-am gasit rezolvare in alte forumuri/surse.
Am la dispozitie urmatoarele acte:
-hotarare definitiva din anul 2007 (legea 10/2001) in care se stabileste dreptul meu la suma de 200.000 de RON - dar nu se impune actualizarea acesteia
-decizie de despagubire emisa de ANRP in anul 2008 prin care se stabileste despagubirea cu aceeasi suma
-in martie 2014 am primit titlul de plata pentru transa I din cele 5 pentru aceeasi suma
-in martie 2015 am primit titlul de plata al II-lea.
In acest zile doresc sa solicit actualizarea sumei cu indicele de creştere a preţurilor de consum.
Intrebarile mele sunt:
1. Se mai poate cere la aceasta data actualizarea de la hot pana la plata efectiva
avand in vedere ca in legea 165/2013 si in Ordinul MFP 1857/2013 - aprobarea Procedurii de plata a sumelor nu se fac referiri la actualizarea sumelor dobandite prin hotarari jud irevocabile.?
Va multumesc!
Răspunde
 05-03-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
credeti ca legea este data in favoarea cetateanului???

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2015

Nu este data in favoarea cetateanului acea lege, dar eu nu as putea sa fac referire la codul civil unde se vorbeste de dreptul creditorului la suma actualizata si la dobanda legala?
Răspunde
 08-03-2015

cum recomandati ? sa cer actualizarea la suma totala adica 200.000RON sau actualizarea la primele doua transe (cate 40.000ron). sau ce alta idee aveti? multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.