Forum avocaţi > Civil

Pensie alimentara minor dupa divort

05-03-2015
Vizitator
Bună seara...
viitorul meu soț a divorțat acum 6ani de fata unui primar din apropierea Bucureștoului.Ei au împreună un copil de 9 ani. ..au divorțat ...s.a stabilit pensia alimentara minim pe economie. de 2 ani,fosta soție a înaintat un proces Cum ca ar vrea o majorare a pensiei alimentare.
Menționez ca noi intre timp am făcut un copil în vârstă de 9 luni.
ceea ce ma doare cel mai mult este ca ea este o femeie cu bani ffff foarte mulți imaginați.va fata de primar (câte nu face un primar la noi, în ziua de azi).șI vine sa ceara o pensie în jur de 400 euro ca a aflat ca fostul ei soț, actualul meu soț muncește în italia.
A-s vrea sa știu dacă exista o portiță și pt noi sa o dam în judecata Cum de ea cere 400euro p luna pt copil pe când ea îmbracă haine de firma...Este mereu numai în străinătate în vacanta. ..seara de seara este în cluburi...baruri și cafenele..copilul lăsându-l pe la cine știe cine sau singur în ideea ca doarme.iar noi trebuie sa ne vindem mașina ca sa îi putem plăti cei 400 € pe luna.Cum noi avem bebelușul nu mi se pare corect sa mă îngrop în datori sa.i plătesc atatia bani iar bebeul nostru sa sufere de foame etc.ptr-ca este o suferință asta..Pentru ca si noi aici platim o banca o rata o chirie gaz curent..Cum spuneam...Noi trebuie sa ne vindem mașină pt a plăti banii din urma, adică din 2013 de când a întocmit procesul.cel puțin așa am inteles , în caz ca ea câștiga se plătește cei400 € de când s.au băgat actele de majorare a pensiei alimentare (menționez ca el pana în prezent plătește suma de 200 ron decisa de judecător. ..nu a sărit niciodată o plata).
Va rog sa mă ajutați cu un răspuns pentru.ca sunt disperata și nu știu ce sa fac....nu vreau sa ajung în strada cu un bebeluș de 9 lunii și cu datorii ..pe când fosta lui soție se lăfăie în banii, petreceri, vacante și hoteluri de 5 stele.
Problema este ca fosta soție nu muncește dar Cum va spuneam cuvântul ( FATA DE PRIMAR ) spune tot. Și am vrea sa intram în detaliu și sa înaintăm și noi un proces....se poate așa ceva???

Va mulțumesc pentru timpul acordat și doresc un răspuns.
Răspunde
 05-03-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
ART. 529 C.C.
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat

textul de lege citat, va da raspunsul. ea nu se poate ridica cu pretentiile acestea exagerate, daca salariul sotului dvs, nu o permite. pensia, dupa cum vedeti se stabileste in anumite limite....depinde de salariul/castigul lunar al sotului dvs.

referitor la persoana mamei, nu va puteti apara in instanta cu acele argumente: fata de primar, evident ca fata de bani gata....asta nu-l exonereaza pe sotul dvs de raspunderea de tata.
sper ca avocatul dvs sa fie pe faza, sa se stabileasca pensia in limitele legii nu ale nemerniciei doamnei.

apropo de datorii la banci ale sotului, nici acest aspect nu o intereseaza pe instanta.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2015
Vizitator
Va Mulțumesc pt raspuns....normal asta știam și eu ca nu pot folosi aceste cuvinte""fata de primar"....soțul meu are salariul în jur de 2000 euro aici.poate sa ceara cei 400 € în baza la acest salariu??? Dar Cum va spuneam un pic m.i se pare absurd sa ceri atatia bani unei persoane care muncește din greu pt banii astia.. căci îl văd rar acasă el fiind șofer de autocar. Ce parere avetI? ?
Răspunde
 06-03-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Legea ne spune ca pensia de acorda in functie de nevoile copilului si de posibilitatile parintelui.

De asemenea ca poate fi de pana la 1/3, ceea ce inseamna ca poate fi si mai mica de atat.

In plus, ea nu tb platita neaparat in bani (daca aveti suspiciuni ca nu se cheltuie pt nevoile copilului) ci - regula - este plata in natura si in subsidiar in bani.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.