Buna ziua, Tatal meu a divortat in anul 1987( avand 2 copii, o fata si un baiat, fata(eu) am ramas la tata iar fratele meu la mama). In anul 1988 tatal meu s-a recasatorit cu o alta doamna si am locuit impreuna in acelasi imobil toti 3. Din anul 1991 pana in anul 2009 i-am intretinut, propunerea venind de la parintii mei, in schimbul intretinerii sa imi lasa casa (garsoniera). In anul 1993 m-am casatorit si am si avut un copil, parasind locuinta dar in acest timp eu i-am intretinut, am revenit in imobil cu fetita mea in anul 1995 luna mai, continuand sa ii intretin pe poarintii mei care nu aveau nici servici si nici pensie, absolut niciun venit. In anul 1997 le-am dat bani sa cumpere de la stat imobilul, devenind proprietari ambii parinti. In anul 2003 tatal meu s-a imbolnavit (binenteles spitalizarea, tratament , etc. au fost platite de mine, l-am luat pe asigurarea mea ptr ca dansul nu avea asigurare ), in anul 2004 luna mai a decedat si tot eu m-am ocupat de inmormantarea lui. Din anul 1988 pana in anul 2001 am stat cu parintii mei in acelasi imobil, cand in anul 2001 mi-am cumparat un apartament vizavi de dansii ptr a fi aproape si a putea avea grija de ei. In luna ianuarie 2005 (dupa 8 luni de la decesul tatalui) mama vitrega m-ia lasat prin testament toate bunurile ei mobile si imobile care se for afla in patrimoniul ei la data incetarii din viata. In anul 2006 martie, mama mea vitrega a facut succesiunea cu martori mincinosi declarand ca tatal meu nu mai avea copii sii nici alti frati, declarandu-se unic mostenitori, dupa obtinerea CM in 2006 luna Aprilie a vandut imobilul unei vecine din bloc, vecine care stia situatia noasta si care ne cunostea, eram prieteni. Din Aprilie 2006 pana in Aprilie 2009 , mama mea vitrega a pastrat aceasi relatie cu mine de mama fiica ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, eu continuand sa o intretin in continuare. Cum s-au implinit cei 3 ani m-ia spus sa ii dau cheia de la imobil (garsoniera) ca familia ei nu ma accepta si o sa facem succesiunea tatei cand va veni si fratele meu in tata( fratele meu fiind in Italia). Fratele meu a venit in tara in anul 2011 si m-am dus la mama sa o anut de venirea fratelui meu ca sa facem succesiunea dar dansa m-ia spus ca au trecut 3 ani si sa o las in pace, initial nu am inteles ce sunt cu acesti 3 ani. O vecina m-ia adus la cunostinta ca mama mea vitrega a facut o intelegere si a dat casa fara ca eu sa stiu si ca nu mai am ce sa ii fac ptr ca au trecut 3 ani de cand s-au semnat actele de vanzare-cumparare si ca fapta s-a prescris. Am inceput sa caut actele si l-eam obtinut pe toate in anul 2012 care dovedeau spusele vecinei mamei vitrege. Am luat legatura cu un avocat si i-am invitat printr-o notificare judecatoreasca la o discutie amiabila. S-au prezentat la biroul av meu mama vitrega, cumparatoarea si sotul acesteia spunandu-ne ca fapta s-a prescris si ca nu mai avem ce le face si daca nu imi convine sa ii dau in judecata. Am actionat pe caz penal in 2013 iar anul trecut pe data de 23. 12.2014 am obtinut de la judecatoria de Camera preliminara , desfintarea certificatului de mostenitor si reaua credinta a cumparatorului, sentinta este definitiva. In urma acestei decizii mama vitrega a fost de acord sa imi dea doar cota parte a mea si fratelui meu din imobil dar eu nu doresc acest lucru, eu cheltuind cu ei peste 40000 de euro. Nu a existat niciun inscris in acest sens privind intelegerea intre mine si parintii mei doar martori care stiu situatia, ei nelucrand ci doar eu. Acum trebuie sa incep anuarea contractului de vanzare cumparare pe cale civila si doresc sa stiu ce pot obtine pe aceasta cale. Locuiesc in Bucuresti si pot veni la o consultatie cu mare drag. 0732562143 Va multumesc frumos Cu respect Maria |
|