|
09-03-2015 |
 | Gabriela Bratu Vizitator |
| Tatal meu a decedat la finalul lunii noiembrie. Din anul 2005 el era divortat de mama. La acel moment, ea a parasit domiciliul si a lasat toate lucrurile ei in casa. Intre timp, am aflat ca am o sora vitrega, din prima casatorie a tatalui meu. Mentionez ca parintii mei nu au facut partajul pana la decesul tatalui. In luna februarie am facut succeasiunea cu sora mea, pe jumatatea de casa care-i revenea tatalui meu, casa care a fost cumparata in tmpul casatoriei cu mama. S-a stabilit ca mama are jumatate, eu un sfert si sora mea un sfert. Mama s-a recasatorit si a dat procura legalizata conform careia sotul ei este reprezentantul ei legal. Acum, domnul respectiv vine sa faca scandal, ca trebuia sa-l chemam la succesiune si pe el si pune problema ca daca eu am luat din casa lucruri si le-am vandut, avand astfel beneficii materiale. Mentionez ca pe numele tatalui meu era si o masina, dar de care nimeni nu stie nimic, eu presupun ca a vandut-o de foarte multi ani, insaa ramas tot pe numele lui, platind impozit in continuare. Sotul mamei mele ma acuza ca mi-am insusit masina si imi cere parte din ea. De unde sa scot eu acea masina si ce sa fac? El doreste, de asemenea, hainele mamei mele, haine pe care le-a estimat la 70 milioane (acum 10 ani!), si haine pe care tatal meu le-a aruncat dupa plecarea ei. Cum imi poate cere el mie sa-l despagubesc cu acest motiv? Ce as putea face in aceasta situatie? Eu am plecat din acea casa in urma cu 6 ani, in 2009, cand am venit in Braila, la facultate, si nici nu m-am mai dus acolo. Cum sa procedez? | |
|
|
|
09-03-2015 |
 | Balint Tunde Brasov 0726108064 blnttunde@yahoo.com
|
| Buna ziua....pana cand acest individ...sotul mamei, mandatarul, nu face o cerere concreta nu aveti la ce sa-i raspundeti. Mama dvs poate sa mearga la un notar public si sa revoce acea procura speciala data domnului, astfel pierzand calitatea de mandatar, cum s-a exprimat el de reprezentant legal. Din ce mi-ati descris mai sus, asupra imobilului aveti un drept de proprietate mama Dvs, Dvs si sora vitrega -stabilita conform certificatului de mostenitor, respectiv contractulu de dobandire al imobilului. Pentru a stinge scandalul ivit intre dvs, va recomand sa solicitati iesirea din indiviziune asupra imobilului. Iesirea din indiviziune se poate defini ca fiind aceea actiune prin care imobilul este atribuita unuia dintre coproprietari, acesta din urma urmand sa fie obligat la plata sultelor valorifice celorlalti coproprietari. In situatia in care niciuna dintre coproprietari nu are posibilitatea de a ramane cu imobilul si sa plateasca sulta valorica stabilita printr-o expertiza tehnica de evaloare, casa se poate scoate la licitatie publica. Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune. Cu stima | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
09-03-2015 |
 | Bratu Gabriela Vizitator |
| Mama tine cu individul respectiv. Procura nu si-o va revoca in veci! Problema e ca nu inteleg ce poate face in legatura cu hainele,cu masina si cu acuzatiile aduse mie cum ca as fi 'sustras' ceva din casa si am 'valorificat' | |
|
|
|
09-03-2015 |
|
| Orice acuzatie trebuie dovedita....inainte de acesta trebuie formulata o plangere in termenul prevazut de legea penala...termen care din cate imi povestiti, a fost depasit de mult ! | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
09-03-2015 |
 | Gabriela Bratu Vizitator |
| Asta ma gandeam si eu, dar nu eram sigura. Nu vad cum as putea fi eu raspunzatoare pentru lucruri care s-au intamplat acum 10 ani intre parintii mei (eu la acel moment avand 14 ani). Noi asta incercam sa facem, sa scoatem casa la vanzare. Inca o intrebare: mama mai are drept la ceva din casa? Sau doar la imobilul propriu zis? | |
|
|
|
09-03-2015 |
|
| Cuvantul imobil cuprinde atat terenul, curte, gradina cat si casa care se afla pe acel teren. Mama Dvs are 1/2 dn casa - cei revine conform contractului de vanzare cumparare | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
10-03-2015 |
 | Ana bojor Vizitator |
| ce pot sa fac mama mia vindut casa iar acuma mo dat in judecata ca sa mio ia | |
|
|
|
10-03-2015 |
|
| Faceti apararile conform procedurii, odata sesizata instanta de judecata trebuie formulata intampinarea, dupa caz, cererea reconventionala. Cu stima | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
10-03-2015 |
 | Ana bojor Vizitator |
| in data de 31 octombrie 2006 mama mia vindut casa eu nu am vrut dar ea o insistat avind in vedere caci eu am inmormintat pe tatal meu suntem 4 surori nici una nu o avut bani sa il inmorminteza acuma sora cea mai mare o duso pe mama la avocat ca sa imi ia casa adevaru e caci eu nu vreau sa ma judec cu mama mea ce solutie pot avea multumesc | |
|
|
|
23-03-2015 |
 | Magda Vizitator |
| Buna ziua,avand un apartament cu 2 camere,mostenit de la parinti,in urma succesiunii facute s-a revenit la cei doi frati cate o jumatate de fiecare din acel apartament.vreau sa deschid un proces de iesire din indiviziune cu fratele meu,am incercat de 2 ori sa ii cumpar jumatatea de apartament,dar el refuza sa accepte banii,am o intrebare daca deschid procesul,el nu are de unde sa imi dea banii pe jumatatea mea,as vrea totusi sa raman in acel apartament pentru ca acolo eu am investit si am muncit foarte mult(adica il poate obliga legea sa accepte banii in urma evaluarii daca el nu are sa imi dea banii pe jumatate de apartament,investitii si creante);adica pot si specifica in redactare ca daca el nu are banii sa raman in acel apartament,bineinteles platindu-i partea lui,va multumesc | |
|
|
|
11-12-2016 |
 | Lazar Ana Vizitator |
| Buna ziua,sotul meu a decedat in urma cu 4 ani am ramas cu un fiu de 30 ani ,intrebarea mea este daca mosteneste ceva din dreturile tatalui sau de la socri mei parinti defunctului .Nu de mult timp am aflat ca soacra mea a vindut o casa cu teren ce mostenea de la mama ei .Am o nelamurire daca fiul meu fiind nepot ramas nu ar fi trebuit sa semneze si el la intocmirea actelor de vinzare cumparare sau sa beneficieze si el o cota aparte din bani . | |
|
|
|
11-12-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Lazar Ana a scris pe 11-12-2016: Buna ziua,sotul meu a decedat in urma cu 4 ani am ramas cu un fiu de 30 ani ,intrebarea mea este daca mosteneste ceva din dreturile tatalui sau de la socri mei parinti defunctului .Nu de mult timp am aflat ca soacra mea a vindut o casa cu teren ce mostenea de la mama ei .Am o nelamurire daca fiul meu fiind nepot ramas nu ar fi trebuit sa semneze si el la intocmirea actelor de vinzare cumparare sau sa beneficieze si el o cota aparte din bani . Soacra, fiind proprietara, poate sa dispuna in orice mod asupra bunurilor sale, insa in momentul in care va deceda, fiul dvs. va veni la mostenirea de pe urma bunicii sale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-12-2016 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Puteti incerca sa vorbiti cu mama pentru a ajunge la o intelegere. Puteti sa apelati si la un mediator care va incerca sa va explice la amandoua care este calea de mijloc. Ar fi bine totusi sa vorbiti cu un avocat pentru a ii prezenta situatia concreta si pentru a vedea care este calea cea mai buna de urmat. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
12-12-2016 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Lazar Ana a scris pe 11-12-2016: Buna ziua,sotul meu a decedat in urma cu 4 ani am ramas cu un fiu de 30 ani ,intrebarea mea este daca mosteneste ceva din dreturile tatalui sau de la socri mei parinti defunctului .Nu de mult timp am aflat ca soacra mea a vindut o casa cu teren ce mostenea de la mama ei .Am o nelamurire daca fiul meu fiind nepot ramas nu ar fi trebuit sa semneze si el la intocmirea actelor de vinzare cumparare sau sa beneficieze si el o cota aparte din bani . Buna ziua, Socrii dvs. pot dispune dupa bunul lor plac de bunuri in timpul vietii lor. Fiul dvs. nu trebuia chemat la semnarea contractului de vanzare cumparare intrucat nu detine niciun drept de proprietate. Doar daca sotul dvs. decedat ar fi avut un drept de proprietate (o cota parte din respectivul imobil vandut de soacra), ar fi fost fiul dvs. indreptatit la ceva. Dupa ce vor deceda socrii, fiul dvs. va avea aceleasi drepturi ca sotul dvs. decedat (ca si cum acesta ar fi fost in viata) la mostenirea socrilor. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |