Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Partaj mostenire, un apartament, intre mine si sora mea, unici mostenitori

16-03-2015
Vizitator
Buna ziua,
Am mostenit de la parintii mei (decedati) un apartament in procent de 50% eu si 50% sora mea.
De comun acord cu ea doresc sa rascumpar partea ei din apartament, astfel incat sa fiu unic proprietar.
Stiu ca sunt trei posibilitati pentru a face acest lucru: donatie din partea ei, partaj si vanzare-cumparare.
Care dintre aceste trei posibilitati imi ofera siguranta ca nu ne va fi tulburata ulterior posesia, mie sau sotiei mele (in cazul decesului meu inaintea ei), de catre sora mea sau de catre fiul ei, care in mod normal vor fi mostenitorii mei?

Va multumesc pentru raspunsul rapid.

Cu multa stima,

Ion
Răspunde
 16-03-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna seara. In situatii clasice, contractul de vanzare cumparare este cel mai sigur document.In cazul Dvs partajul voluntar poate fi analizata obiectiv. Tinand cont ca este iesire din indiviziune asupra unui bun imobil mostenit, actul ce urmeaza sa fie incheiat este partajul voluntar. Cel mai important este sa se mentioneze pretul cotei de 50% in mod real. Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 16-03-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Dar mai am o intrebare.
Daca eu mor inaintea sotiei mele, fiul surorii mele nu mai are nici un drept de mostenire asupra apartamentului?
Asta daca intru in posesie totala in urma partajului voluntar, asa cum ati specificat.

Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 17-03-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Se va dezbate mai intai mostenirea de pe urma ambilor parinti, se vor face certificatele de mostenitor in care se vor specifica expres cotele parti, respectiv 50-50 %.

Fiind singurul bun nu veti face partaj voluntar, ci sora va instraina catre dvs cota de 50% prin vanzare-cumparare, dvs urmand a achita pretul. E bine sa platiti cat mai apropiat de pretul pietii si virarea banilor sa se faca prin cont bancar.

Trebuie sa stiti ca 50% din imobil va fi bunul dvs propriu dobandit in urma mostenirii parintilor, iar cota de 50% dobandita prin vanzare-cumparare de la sora dvs va fi bun comun cu sotia.

Atata timp cat sora traieste si este in deplinatatea facultatilor mentale poate dispune liber, dupa cum doreste de bunurile sale, fara ca actele astfel facute sa poata fi atacate de mostenitorii ei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.