Buna,ma numesc Ciprian,si am foarte mare nevoie de ajutor.Am cumparat o masin din Anglia in 2009,am adus-o in tara si am inscris-o.a ramas masina in tara timp de 5 ani care mi-a acumulat la penalizari de 40 si ceva de milioane pt impozit(cred ca pe 3 ani,de la 7 mil pe an pt 3 ani ia facut 40 si,in fine)dupa care am decis sa iau masina inapoi in Anglia ca nu o folosea nimeni si plateam impozitu degeaba.intre timp am vrut sa cumpar o masina mai economica pt aici care am si gasit una pe placul meu si am ajuns de am facut schimb cu masina mea +o diferenta de bani.persoana care am facut part exchange mi-a zis sa-i dau actele rom ale masinii sa poata conduce masina acasa si mi le aduce a doua zi lucru care nu sa mai intamplat.A doua zi el trebuia sa reinscrie masina pe anglia iar eu sa o pot radia din Ro.am facut doar o hartie scrisa la mana intre mine si el .de atunci am incercat sa-l sun de nenumarate ori si nu mai pot da de el.am fost si la politie am explicat situatia ca nu pot radia masina in Ro fara actele originale ale masinii si au zis ca ei de aici nu pot face nimic,e de datoria politiei din Ro sa clarifice treburile si sa radieze masina.am contactat si Dvla de aici din ANGLIA si le-am explicat situatia (care am si aflat ca finantele din Ro nici macar nu au pus masina in Monitorul oficial ca e inmatriculata pe Ro,masina mea arata inmatriculata in amandoua tari,lucru care ma costa o groaza de bani si aici pt impozit dar am fost norocos ca mi-au inteles situatia si au radiat-o de pe Anglia si a zis ca pa Romania e de datoria lor sa rezolve problema)am contactat politia,finantele din Romania cu hartiile doveditoare ca am fost aici la politie,ca am contactat dvla,hartia scrisa de mana intre mine si persoana care am facut skimbul,copii dupa buletin+permis ale pers cu care am facut skimbul de masina iar politia din ROMANIA nu vor sa-mi radiezez masina.pur si simplu nu pot sa inteleg de ce nu imi radiaza masina,e un lucru pe care trebuie sa il platesc inzecit si eu nu ma folosec,am zis nu-mi trebuie nimik doar sa o scot din circulatie,ce e atat de greu?de ce ma obliga sa pkatest toata viata mea pt un lucru pe care nu il mai am?ma kinui sa rezolv problzma asta de cateva luni.intre timp a venit un cuplu la mine acasa si a zis ca au cumparat masina mea de la polonezul cu care am facut skimb si sa plans ca i sa furat masina si el nu poate declara masina ca e pe mumele meu inscrisa si daca pot sa o declar eu.a fost sarbatorile de craciun a zis ca merge in tara si cand vine sa mergem impreuna sa declaram masina,de la el am aflat ca masina a fost dusa in Ro pe trailer si masina a ajuns prin Baia Mare ,a venit luna ianuarie si cuplul respectiv nu sa mai intors din tara tot incrc sa-i contactez dar nici o sansa sa mai dau nici de ei(am sperat ca poate reusesc sa o scot de pe numele meu in sfarsit,dar se pare ca nici o sansa)am deja de platit la finante iar impozitul pe anul asta +amenzi ,deja s-au adunat o groaza de bani de plata si masina nu o foloses eu o foloseste siste hoti care beneficiaza de ea si platile vin pe mine.va rog foarte multvsa ma ajutati ca deja nu mai stiu ce sa fac,cum sa ies din dilema asta,kiar nu pot face nimik?asi putea da in judecata politia sau kiar finantele?ce se poate face.va multumesc si astept cu foarte mare nerabdare un raspuns. |
|