Forum avocaţi > Civil

Diaspora - Ranit in Revolutie

24-03-2015

Buna ziua D-na Avocat
Va scriu in numele sotului meu , cu speranta ca poate ne veti indruma cum sa procedam ca sa beneficiem de noua ordonanta OUG 95/2014 pentru modificarea si completarea Legii recunostintei fata de eroii-martiri

Locuim din 2002 in Canada si sotul meu care este ranit in Revolutie cu acte in regula a aflat prea tarziu (in 2010) de schimbarile Legii 42 si aparitia Legii 341/2004 . A contactat Parlamentul si a facut cerere de preschimbare a certificatului sau de revolutionar cf Legii 341 si din pacate a primit refuz de la dl Senator Raymond Luca , pe motiv ca s-au depasit termenele pentru cererea de preschimbare .
Acum am aflat din nou de aceasta ordonanta, am telefonat la Secretariatul de Stat si ni s-a spus ca nu mai poate face nimic . Am citit in Portalui Revolutiei ca din nefericire numele sotului se afla pe lista celor care vor fi stersi din arhive Este dureros pentru el si pentru noi sa afle ca va fi radiat , intrucat el chiar a fost ranit in Revolutie, are o cicatrice ramasa pe corpul lui pentru toata viata si are toate actele care sa dovedeasca acest lucru. Dar acum de cand a aflat ca va fi radiat , am dori sa intrebam daca ne-ati putea sfatui ce cale sa apelam ?

Multumesc mult si o zi buna

Ecaterina
Răspunde
 28-03-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,

Mi se pare o aberatie a acestei legi. Nu sunteti singurul in aceasta situatie; ar trebui sa depuneti o cerere (insotita de documente doveditoare) la Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 pentru a solicita eliberarea certificatului de revolutionar.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.