Forum avocaţi > Civil

Constituirea unui drept de servitute de trecere

31-03-2015

Accesul la casa mea se face pe un drum de acces privat, a carui proprietate este impartita intre mai multi vecini. Pentru a obtine dreptul de servitute de trecere, este suficient sa il obtin de la oricare dintre proprietari, sau de la toti impreuna?

Multumesc!
Răspunde
 01-04-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Servitutea de trecere se obtine de la fiecare proprietar in parte pe care trece servitutea dvs. Servitutea de trecere se poate obtine fie pe cale notariala, fie pe calea instantei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conf.art.756 NCC"Servitutea se poate constitui in temeiul unui act juridic oriprin uzucapiune,dispozitiile in materie de carte funciara raman aplicabile."In cazul in care proprietarul fondului dominnat nu consimte la acrodarea unui drept de servitute aveti la dispozitie actiunea confesorie prev.de art.696 alin.(1) NCC care se aplica in mod corespunzator.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 01-04-2015

Exista un singur drum de acces privat care deserverste 8 loturi (eu am lot3)

lot1 | lot2 | lot3 |lot4|,,,,,,,|lot8|
| drum access privat

Drumul de acces este intabulat ca si drum de acces, si este detinut 9% de un vecin (lot4), 25% de alt vecin (lot2) si restul de catre proprietarul initial care a facut dezmembrarea si a vandut loturile, si care a decedat intre timp, succesiunea nefiind facuta.

Niciunul din vecini nu doreste sa imi cedeze din cota lui. Un vecin (lot3) este de acord sa imi acorde drept de servitute de trecere pe cota lui (9%),insa nu stiu inca daca este suficient.

In acest context, as vrea sa initiez o actiunea in constatare pentru a primit drept de servitute de trecere pe acest drum de acces.As vrea sa stiu daca asta presupune sa dau pe cineva in judecata, sau daca exista un proces prin care sa primesc automat acest drept, dreptul de servitute fiind garantat prin lege. (ma gandesc la o actiune in constatare pentru drept de servitute pe acest drum de acces)

Multumesc!
Răspunde
 01-04-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Asa cum v-am scris mai sus aveti la dispozitie actiunea confesorie prev. de art.696 alin.(1) NCC si nu actiune in constatare.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Accesul la casa mea se face pe un drum aflat pe proprietatea unui vecin. Folosesc acest drum de peste 35 de ani. Recent am dorit sa fac anumite amenajari(sa-l nivelez) pentru a-l face accesibil masinii de pompieri si ambulantei dar m-am lovit de refuzul proprietarului. Mentionez ca nu mi-a interzis accesul pe drum ci doar aceste amenajari. Care este calea prin care pot face aceste amenajari care imi sunt foarte necesare deoarece drumul este foarte ingust si nu permite accesul masinilor de tipul celor amintite mai sus.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.