Forum avocaţi > Civil

Donatie cu drept de uzufruct viager

31-03-2015
Vizitator
Buna ziua!Vreau sa va aduc la cunostinta cazul meu cu speranta ca ma veti lumina!In anul 2008 tatal meu a hotarat sa ne dea acte de propietate la fiecare copil pe casa locuita,mentionez ca suntem 2 frati.Din totalul de 240 m2,70 m2 s-au "dus" pe actul de propietate al surorii mele facand act de vanzare-cumparare iar restul de 170 mp2 ramanandu-mi mie, in lipsa banilor am ales o varianta mai ieftina si totodata mai nesigura,fapt dupa care mi-am dat seama dupa aceia,DONATIE!In ambele acte a fost stipulat dreptul de uzufruct viager cu intretinere a donatorului.
Dupa incheierea actelor sora mea a plecat imediat in Italia eu ramanand acasa langa el incercand sa imi tin angajamentul dat!Mentionez ca si sotia mea este plecata cu contract in Italia si am grija de o fetita de 5 ani in paralel cu tatal.(mancare,spalat,curatenie,gradinita,etc..)
Problema acum est e ca tatal meu a avut probleme de sanatate si trebuie tinut cu un regim strict.
Acest lucru nu ar constitui o problema!Problema mare ar fi faptul ca,am cerut surorii sprijin financiar dar aceasta refuza indirect acest lucru,inpunand diverse motive ca are banca de platit etc....o alta mare problema ar fi ca il influenteaza si pe taica-miu ca sa ma inlature intr-un fel sau altul!
Mentionez ca de 1 an jumate eu platesc toate facturile de utilitati!
Intrebarile mele la D-voastra sunt:
1.Ce pot face in acest caz?Sa platesc in continuare....sau sa ma retrag separat?
2.Dupa moartea tatalui,sora poate sa revendice donatia sa ajunga pe masa succesorala cu toate ca ea totusi si-a primit o cota parte?
3.Pot transforma DONATIA intr-un act de vanzare-cumparare?
4.ALTELE:Da-ti-mi va rog un sfat cum sa-mi recuperez cei peste 200 milioane investiti in partea mea in cazul in care as pleca din aceasta locatie.
Imi cer scuze pentru "romanul" creat si in speranta unui raspuns va doresc succes in afaceri si multa sanatate.Cu stima si respect M.Gabriel.
Răspunde
 01-04-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, cazul dvs. este destul de complex si necesita multe lamuriri. O sa incerc sa va raspund, la intrebari, dar cu siguranta raspunsurile primite, va vor determina sa puneti alte intrebari. Asa ca cel mai bine ar fi, pentru linistea si siguranta dvs. , sa contactati un avocat din localitate, pentru a primi toate raspunsurile in detaliu precum si modalitati de rezolvare corecte.

1.Ar fi bine ca plata utilitatilor sa fie evidentiate separat.
2. Da, se poate, daca donatia nu a fost facuta cu scutire de raport.
3. Nu
4. Evident ca banii investiti (daca puteti face dovada lor) ii veti putea recupera de la beneficiarii investitiei; daca nu se va putea pe cale amiabila, va trebui sa deschideti un proces.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
In ce priveste donatia,chiar daca a fost facuta cu scutire de raport,daca se aduce atingere rezervei succesorale,donatia cu scutire de raport va fi supusa reductiunii.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.