Forum avocaţi > Civil

Radiere ipoteca sentinta

04-04-2015
Vizitator
Buna seara. Am nevoie de ajutor intr-o problema delicata. Am un contract de ipoteca asupra unui imobil incheiat in anul 2000 cu sc orwalsam srl. Au fost indeplinite obligatiile din contract si am incercat radierea ipotecii. Nu am reusit, mi s-a cerut acordul creditorului. Firma exista la registrul comertului dar nu am reusit sa,o gasesc. Administratorul firmei este nati meir care este in puscarie. Am depus actele la Ocpi si dosarul a fost respins. Am ajuns in instanta. Prin sentinta civila instanta constata ca au fost indeplinite obligatiile mele catre firma dar respinge cererea de radiere ca nefondata
Avand in vedere prevederile sentintei, am depus dosarul la,ocpi pt radiere tinand cont de sentinta. Ocpi imi cere completarea cererii cu acordul firmei conform art 885 cod civil.
pe cale acesorie nubse poate radia ipoteca?
astept un raspuns. Multumesc
Răspunde
 05-04-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
OCPI nu are motiv sa mai ceara si acordul titularului dreptului de ipoteca(creditorului) deoarece in art. 885(2) Teza finala NCC se prevede"Acest consimtamant nu este necesar daca dreptul se stinge prin implnirea termenului aratat in inscriere ori prin decesul sau, dupa caz,prin incetarea existentei juridice a titularului daca acesta era o persoana juridica."Ca atare, trebuie sa ve prezentati la OCPI cu un certificat de la Registrul Comertului din care sa rezulte starea firmei respective(insolventa,dizolvare,lichidare,radiata) si invocand prevederile legale la care am facut referire sa solicitati radierea ipotecii.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 05-04-2015

Multumesc pt raspuns. Firma inca exista la ocpi dar este de,negasit. Este firma lui nati meir.
nici in instanta nu s-a prezentat.
ma gandeam sa solicit ocpi radierea ipotecii pe cale accesorie avand in vedere ca prin sentinta civila instanta a constat ca mi-am indeplinit obligatiile contractuale fata de firma.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.