Forum avocaţi > Civil

Un sfat cu banca??

06-04-2015
Vizitator
Buna seara, ma confrunt si eu cu o problema si as dori, daca se poate niste sfaturi deoarece eu actionez in necunostinta de cauza. Pe data 25.06.2008 am luat un imprumut de la Raiffeisen Bank si mi-am platit ratele la timp exceptand o perioada de 1 an si 3 luni in care de comun acord cu banca am convenit sa platesc rata pe jumatate deoarece sotia mea a ramas fara servici si din neputinta nu puteam achita rata integral, dupa aceasta perioada s-a angajat si sotia si am revenit la rata normala, dar ma trezesc pe data de 22.12.2014 cu o instintare de la Kredyt inkaso investments in care imi transmit urmatoarele: " Ca urmare a nerespectarii obligatiilor Dvs. contractuale de plata, dosarul Dvs. de credit nr xxxxxxx din data de 25.06.2008 incheiat cu creditorul Raiffeisen Bank, a fost cesionat catre compania SC kredyt Inkaso Portofolio Investments (Luxembourg) S.A , care a devenit noul creditor al Dvs, autorizat sa recupereze suma restanta, detinand in prezent toate drepturile si accesoriile pe care contractul de credit le-a oferit creditorului initial. Cesiunea dosarului Dvs. s-a realizat in conformitate cu art 1573 din Noul Cod Civil si in baza contractului de cesiune incheiat intre cesionar si cedent. la data cesiunii inregistrati un debit restant in valoare de 12.302,78 ron. Fiecare zi de intarziere in efectuarea platii atrage majorarea datoriei dvs cu dobanzi si penalitati calculate in conformitate cu contractul de credit semnat de dvs cu raiffeisen Bank. Va solicitam sa platiti urgent suma integral. In Cazul neachitarii sumei mentionate mai sus in termenul de 7 zile de la data recpetiei prezentei, sau in lipsa contactului cu mandatarul noului credit, Kredyt Inkaso va recurge la orice mijloace legale disponibile pentru recuperarea sumei restante, atat pe cale amiabila cat si pe cale juridica, apeland inclusiv la procedura de executare silita, urmand ca Dvs. sa suportati integral costurile procedurilor legale, care pot depasi substantial suma obligatiilor datorate in momentul de fata. "
Este legal ce a facut banca cu dosarul meu??? Am stabilit cu firma Kredyt Inkaso sa le platesc la o anumita data o rata mult mai mare decat la Raiffeisen Bank si totul e ok si nu ma streseaza. Dar subconstientul meu imi spune ca este ceva nelegal la mijloc si pentru lamurirea mea as dori o parere avizata in situatia mea. Este legal asa ceva?? Ce pot sa fac in aceasta situatie??? Multumesc!
Răspunde
 06-04-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca ati semnat cu firma de recuperari si ati facut plati nu mai aveti ce face.

Plata la jumatate a ratei catre Raiffeisen a imbraca forma scrisa ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2015
Vizitator
Cu kredyt inkaso nu am semnat nimic, da le platesc rata dar nu am semnat nimic totul a fost stabilit telefonic. Da, intelegerea cu raiffeisen a imbracat forma scrisa. Multumesc
Răspunde
 24-04-2016
Vizitator
Si eu sunt in aceeasi situatie , ce pot face va rog daca se poate un raspuns urgent
Răspunde
 09-02-2017
Vizitator
Buna ziua Am o intrbare .Firma de recuperare (kredit inkaso) poate percepe o alta dobinda si alte comisioane in afara de cele cesionate de banca?eu achitand lunar o suma pe care o plateam si la banca'Va multumesc .
Răspunde
 09-02-2017
Vizitator
In 2008 am luat un credit de laTBI BANK am platit cateva rate dupa care o perioada nu am mai platit.M-au executat silit in 2010. Am inchis creditul in 2013.Azi 09.02.2017 a venit o somatie in care mi se cere sa platesc suma de 3.600 ron.Am luat legatura cu firma de recuperare si mi sa spus ca e vorba de un card de credit la care am platit ultima rata in 2010, ei neputand sa ia legatura cu mine deoarece mi-am schimbat domiciliul, eu crezand ca am achitat tot.Rog a mi se da un sfat ce sa fac.
Răspunde
 09-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Stingaci Ilie Florin a scris pe 09-02-2017:
In 2008 am luat un credit de laTBI BANK am platit cateva rate dupa care o perioada nu am mai platit.M-au executat silit in 2010. Am inchis creditul in 2013.Azi 09.02.2017 a venit o somatie in care mi se cere sa platesc suma de 3.600 ron.Am luat legatura cu firma de recuperare si mi sa spus ca e vorba de un card de credit la care am platit ultima rata in 2010, ei neputand sa ia legatura cu mine deoarece mi-am schimbat domiciliul, eu crezand ca am achitat tot.Rog a mi se da un sfat ce sa fac.

Va sfatuiesc sa nu achitați nicio suma de bani catre aceasta firma de recuperare.
Contractul de cesiune intervenit intre banca si firma de recuperare nu este titlu executotiu, deci nu este legală o eventuală executare silită.
Mai mult decat atat este posibil sa fi intervenit prescripția cu privire la suma pretinsa.
Asteptati sa vedeti ce demersuri intentioneaza sa faca.
Va sfatuiesc ca in momentul in care primiti orice document sa consultați un avocat, pentru a proceda in cel mai corect mod si pentru a evita eventuale probleme.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2017

In 2015 am luat un credit de la Raiffeisen in martie sau aprilie. in decembrie am intrat in somaj si am putut cat de cat sa platesc ratele.Dupa ce am terminat somajul am incercat sa caut de lucru si nu am gasit.Am anuntat banca, care mi-a amanat ratele 3 luni si mi-a prelungit termenul. I-am contactat din nou si i-m rugat sa-mi reesaloneze ratele dar mi-au respins rezolutia.Atunci i-am rugat sa-mi mai prelugeasca cu macar cu o luna sau doua amanarea ratelor pana gasesc de lucru.Raspunsul a fost acelasi adica nu.Va rog din suflet sa-mi dati un sfat. multumesc mult!
Răspunde
 19-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Intre timp v-ati gasit un loc de munca? Daca da, incercati din nou sa discutati la banca situatia, pentru a evita declararea scadentei anticipate a creditului si executarea silita.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-02-2017
Vizitator
Am fost sunat pentru o datorie de acum 6 ani si cumva am recunoscut acea datorie telefonic.In acest caz prescriptia se anuleaza?
Răspunde
 23-06-2020
Vizitator
Buna ziua! Va deranjez si eu cu o întrebare. Acum cati va ani am avut abonament la vodafon. Sa intamplat sa imi pierd cartela am anunțat la sediul lor la.acel moment aveam de plata 400lei.dupa ceva timp cand am mers sa achit aceea suma sa spus că nu mai aparține de ei.ok..Dupa ceva timp am inceput sa primesc somați telefoane chiar si seara târziu din partea Banci Inkaso, mia venit prima dată suma de 500 lei de plata am achitat 200lei numai sa scap de telefoane din partea lor, ce ma facut sa nu mai dau si cea lalta suma a fost Ca mia venit si mai mult ..acum imi vin somați ba ca ma executa silit...de la 400lei la vodafon am ajuns sa am de dat 1800lei,suma nu e exagerată, nu ca nu as plati ....Dar sa fiu sigur că nu ma hartuiesc iar..ce pot face
Răspunde
 23-06-2020
Vizitator
Buna ziua! Va deranjez si eu cu o întrebare. Acum cati va ani am avut abonament la vodafon. Sa intamplat sa imi pierd cartela am anunțat la sediul lor la.acel moment aveam de plata 400lei.dupa ceva timp cand am mers sa achit aceea suma sa spus că nu mai aparține de ei.ok..Dupa ceva timp am inceput sa primesc somați telefoane chiar si seara târziu din partea Banci Inkaso, mia venit prima dată suma de 500 lei de plata am achitat 200lei numai sa scap de telefoane din partea lor, ce ma facut sa nu mai dau si cea lalta suma a fost Ca mia venit si mai mult ..acum imi vin somați ba ca ma executa silit...de la 400lei la vodafon am ajuns sa am de dat 1800lei,suma nu e exagerată, nu ca nu as plati ....Dar sa fiu sigur că nu ma hartuiesc iar..ce pot face
Răspunde
 23-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cea mai mare greseala ati facut-o la momentul la care i-ati bagat in seama. V-ati facut si mai rau, taindu-va craca de sub picioare, atunci cand ati platit, ptr ca ati intrerupt prescriptia, recunoscand datoria.
In general, cu recuperatorii nu se sta de vorba, nu li se raspunde la telefon, nu trebuie bagati in seama. Oricine ar fin intr-o astfel de situatie ar trebui sa astepte sa vada ce hartii primeste si de la cine. Daca sunt doar scrisori de la recuperatori, pot fi aruncate.
Problema devine serioasa si merita atentie doar cand cineva primeste vreo adresa de la executorul judecatoresc.

Acum, in cazul dvs.Trebuie sa stiti ca orice datorie se prescrie in 3 ani. Daca ati pierdut cartela de mai mult de 3 ani si nimeni nu v-a cerut cei 400 de lei in acesti 3 ani, ci dupa 3 ani, erati scapat. Nu trebuia sa achitati cei 200 de lei. De la acel moment, au incpeut sa curga alti 3 ani, si pretentiile lor, ptr. ca v-au prins.

Mergeti la un avocat sa va vada hartiile si sa va spuna daca datoria este prescrisa sau nu. Si NU mai platiti nimic pana nu va lamuriti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-06-2020
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 23-06-2020:
Cea mai mare greseala ati facut-o la momentul la care i-ati bagat in seama. V-ati facut si mai rau, taindu-va craca de sub picioare, atunci cand ati platit, ptr ca ati intrerupt prescriptia, recunoscand datoria.
In general, cu recuperatorii nu se sta de vorba, nu li se raspunde la telefon, nu trebuie bagati in seama. Oricine ar fin intr-o astfel de situatie ar trebui sa astepte sa vada ce hartii primeste si de la cine. Daca sunt doar scrisori de la recuperatori, pot fi aruncate.
Problema devine serioasa si merita atentie doar cand cineva primeste vreo adresa de la executorul judecatoresc.

Acum, in cazul dvs.Trebuie sa stiti ca orice datorie se prescrie in 3 ani. Daca ati pierdut cartela de mai mult de 3 ani si nimeni nu v-a cerut cei 400 de lei in acesti 3 ani, ci dupa 3 ani, erati scapat. Nu trebuia sa achitati cei 200 de lei. De la acel moment, au incpeut sa curga alti 3 ani, si pretentiile lor, ptr. ca v-au prins.

Mergeti la un avocat sa va vada hartiile si sa va spuna daca datoria este prescrisa sau nu. Si NU mai platiti nimic pana nu va lamuriti.
Răspunde
 23-06-2020
Vizitator
Suma de 200lei am platit o acum 4ani,ca ma stiam dator cu cei 400lei.dar o sa consult un avocat.De ceva timp au început iar sa sune.multumesc!
Răspunde
 23-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca ati achitat cei 200 de lei acum 4 ani, s-a implinit din nou termenul de precsriptie.
Ati scapat. Nu le raspundeti la telefoane, nu semnati angajamente ori alte hartii. Vor inceta si ei la un moment dat cand vor realiza ca stiti ca ati scapat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.