Forum avocaţi > Civil

Contestatie la adjudecarea unui imobil

13-04-2015
Vizitator
Buna seara, am adjudecat un apartament la licitatie publica in data de 1/04/2015, iar in data de 10 ,proprietarul a depus contestatie cerand anularea tuturor actelor de executare precum si a executarii insasi , invocand art 696 - art.698 ,art 705 , art 710 , art 711 , art 719 cod procedura civila . Evident nu stiu ce reprezinta aceste articole ( adica am citit pe net , dar de inteles mai greu spre rusinea mea ) #-o .
Precizez ca doamna respectiva care a depus contestatia si-a trimis fostul sot acasa la mine ca sa-mi inmaneze o scisoare de-o pagina de la dansa . Aceasta scrisoare spune ca prima licitatie a imobilului a fost in 18 ian 2011 = prescriptie , intre 20/07/2013 si 26/11/2014 ( 17 luni ) nu s-amai executat nici o licitatie si nu s-a intocmit nici un act privind executarea = perimare , iar in concluzie imi spune ca sa-mi recuperez suma depusa de mine taxa de timbru este de 500 de lei , iar daca platesc si diferenta , taxa de timbru va fi de 1500 de euro.:O:O:O.
Sotul dansei deasemenea i-a spus tatalui meu ( el i-a raspuns la usa ) ca acel executor judecatoresc este un escroc , care stia ca licitatia este nula deoarece au mai fost cativa care au luat teapa de la el la precedenta licitatie .
Eu asa ceva n-am patit niciodata , iar daca stiam ca asta implica o licitatie ( multa pacaleala ) nu mai participam in veci :( .
As vrea sa va intreb daca poate cineva sa-mi raspunda , ce trebuie sa fac in continuare, deja am depus 10% din valoare ii mai recuperez in caz de se accepta contestatia ?
O alta intrebare ar fi daca s-a depus contestatie trebuie sa depun si restul de bani in termen de 30 de zile sau se poate sa asteptam pana se finalizeaza procedura sa vedem daca e acceptata sau nu?
Sau daca a fost cineva in situatia asta...un sfat m-ar ajuta mult
Va multumesc frumos !!!!!!
Răspunde
 14-04-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,

"Evident nu stiu ce reprezinta aceste articole ( adica am citit pe net , dar de inteles mai greu spre rusinea mea ) #-o . "

In primul rand , vreau sa va spun ca nu trebuie sa fie o rusine pentru nimeni acest lucru!!! ... sunt necesare studii juridice de specialitate pentru a intelege termenii juridici.

Intr-o societate democratica, nu trebuie fiecare sa cunoasca de toate... acestea sunt principii comuniste !

Este evident, ca daca ai probeleme de sanatate, te duci la medic, pentru ca, daca te-ai apuca sa citesti pe internet tratate medicale, nu vei reusi sa intelegi mare lucru, daca nu ai anumite studii in domeniu.

Revenind la problema dvs., ar trebui sa stiti ca, in mod legal, executarea silita a imobilului scos la licitatie nu mai poate continua, atat timp cat s-a formulat o contestatie la executare.

Poate ar fi mai bine pentru dvs. sa contatactati un avocat, care sa verifice toate actele intocmite pana in prezent, precum si daca exista intr-adevar o contestatie la executare pe rolul unei instante, sa analizeze oportunitatea efectuarii unei cereri de interventie din partea dvs. in cadrul acelui proces.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-04-2015
Vizitator
Multumesc pentru raspuns , contestatia exista si este inregistrata la judecatoria Sibiu se poate v3dea pe portalul instantelor de judecata . As vrea sa intreb daca pot sa imi recuperez integral suma depusa in eventualitatea castigarii contestatiei de catre reclamanta sau mai trebuie sa platesc taxa de timbru intre 500 de lei si 1500 de euro dupa cum m.a amenitat dansa daca nu ma retrag acum . Cu toate ca stiu ca daca nu depun restul sumei in termen de 30 de zile atunci pierd cautiunea de 10 % care e mult mai mare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.