Forum avocaţi > Civil

Probleme in recuperarea garantiei de la proprietar

14-04-2015

Buna ziua,
Ma scuzati ca va deranjez, dar am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea speta:
In data de 24.10.2014, am facut un contract de inchiriere cu o persoana fizica(eu fiind in acest caz tot persoana fizica) printr-o firma de intermediere-inchiriere imobile. Am platit in seara zilei respective, suma de 100 lei cu titlu de avans, apoi in 25.10.2014, suma de 550 lei[reprezentand 450 lei, comisionul aferent agentilor, au fost 2(doi, un barbat si o doamna) si 100 de lei cu titlul de comisionul proprietarului, pentru ca cei 2 agenti au pretins comision de la proprietar si chirias, in parte].Cheile de la garsoniera mi le-a inmanat in seara zilei de 24.10.2015.
Mentionez, ca in seara zilei de 25.10.2014, proprietarul nu a mai venit sa ii inmanez si restul de 1600 lei(reprezentand, 200 euro, chiria aferenta lunii in curs si 200 de euro garantia, suma transformata in lei romanesti fiind de 1800 lei). A motivat, ca sunt conditii nefavorabile de trafic, pentru ca nu are anvelope de iarna pe masina ,el fiind taximetrist, tocmai ninsese in aceea zi.
In schimb, ma suna in dimineata zilei de 26.10.2014, in jurul orei 08:45, sa vin sa ii dau restul de bani, cei 1600 roni.I-am dat banii, dar fara martori, de data aceasta. Martori la cei 200 de lei sunt agentii de la firma de imobiliare si prietena mea. (100 lei avansul si 100 lei comisionul proprietarului, fiind mai mic comisionul lui, pentru ca agentii imobiliari au spus ca ii fac reducere proprietarului garsonierei in care eu am fost chirias, pentru ca mai are si alte proprietati, )
Constat dupa o saptamana, ca incalzirea nu este corespunzatoare in garsoniera, usile de la camera de locuit inspre balcon nu se inchideau corespunzator si imi era frig in timpul noptii, ziua fiind la serviciu.Am descoperit de asemenea, ca garsoniera fiind la parter, nu era bine deratizata, pentru ca dimineata dupa ce imi faceam dus/baie apareau gandaci in cada.
Mentionez, ca proprietarul, era restant la intretinere in acea perioada, probabil ca si acum este, in data de 14.04.2015
Am invocat cauza-forta majora, ca nu mai pot locui in respectivul imobil, el a refuzat sa imi restituie garantia, in contract nu se specifica nimic de garantie(nici ca se returneaza/nici ca nu se returneaza). Eu consider, ca este dreptul meu, de a-mi recupera banii respectivi.Precizez, ca sunt dispus cu toata bunavointa, sa ii platesc din garantie, sumele cu titlul de utilitati pe luna respectiva ,intretinere, internet si cablu, factura de energie electrica(de fapt, 3 saptamani cat am locuit acolo).
I-am predat cheile, in data de 15.11.2014 si de atunci nu am mai dat de el. Desi m-a asigurat ca imi va da banii cuveniti si-a inchis telefonul.
In acest caz, am facut o sesizare la Sectia 7 de Politie, in sectorul 2, imobilul fiind situat pe strada Nada Florilor, in sectorul 2, la o distanta de 500 de metri de Sectia 7. Politistul de proximitate l-a contactat pe numitul, Istrate Gheorghe Gabriel, proprietarul imobilului, desi pe lista asociatiei blocului, figureaza Istrate Elena(mama, probabil), si mi-a precizat ca numitul, Istrate Gheorghe Gabriel, nu a recunoscut nimic din cele intamplate, spunand ca nu are nici un ban sa imi dea.
Numitul, Istrate Gheorghe Gabriel, figureaza cu adresa din cartea de identitate in garsoniera unde am locuit si eu, dar nu locuieste acolo, ci undeva prin Pipera, acolo doar pacaleste oamenii.
Acum, vreau sa ii fac sesizare la ANAF, pe strada Avrig,(impresia mea este, ca nu a incercat sa inregistreze contractul) in sectorul 2 si sa fac intampinare pentru actionare in judecata.
Mentionez, ca nu am nici o factura de la utilitati, desi venise in perioada cat am locuit eu acolo, o factura de la RDS&RCS, pentru cablu tv si internet, dar care avea sold anterior din luna septembrie.I-am inapoiat-o, spunandu-i ca eu platesc doar ce am consumat, respectiv perioada cuprinsa intre 24.10.2014-15.11.2014, adica o luna de facturare si nu doua.
Ma puteti ajuta cu sfaturi sau ce sanse am sa imi recuperez banii in instanta?

Va multumesc anticipat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.