Forum avocaţi > Civil

Partaj imobil detinut de ambii soti in cota parte 50% fiecare

16-04-2015

Inainte de casatoria cu fosta sotie, am cumparat o casa in cota parte ( am platit fiecare jumatate din valoarea casei la cumparare ), detinand fiecare 50% din proprietate. Intre timp, s-a produs despartirea si divortul. Eu am domiciliul la adresa casei cumparate si locuiesc acolo dupa despartire si divort. Fosta sotie are domiciliul la apartamentul proprietate personala pe care il detine dinainte de casatoria cu mine. Fosta sotie doreste sa iasa din detinerea de cota parte ( fiecare 50% ) propunandu-mi sa-mi cumpere partea in conditiile impuse de dumneaei. Eu neavand alta locuinta si avandu-l si pe tatal meu la casa respectiva nu am acceptat si i-am propus sa mai astepte pana procur bani ca sa-i cumpar eu partea ei. Nu vrea sa mai astepte si a spus ca ma cheama in fata instantei pentru iesirea din indiviziune, situatie in care suport eu cheltuielile ocazionate, in plus imi face plangere penala pentru infractiunea de distrugere si degradare de bunuri care ii apartin, ceea ce nu este adevarat, deoarece locuind acolo nu am distrus nimic ( deci nici jumatatea ei din casa nu are de suferit ). Toate acestea mi le-a spus verbal si printr-o notificare in scris prin avocat. Intrebare : ce spune legea in situatia data, in ce conditii cheltuielile de judecata le suporta numai unul dintre noi ( nu ar trebui fiecare sa plateasca jumatate ? ), ce actiuni legale pot sa fac pentru rezolvarea situatiei in favoarea mea ? Multumesc.
Răspunde
 17-04-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Cheltuielile le suporta initial cel ce introduce actiunea, adica reclamantul, iar ulterior se vor stabili de instanta prin hotararea pronuntata, cat revine fiecaruia din cheltuieli, urmand sa se faca o compensare.

Singura "actiune legala in favoarea dvs." este o actiune de iesire din indiviziune, iar daca partajarea in natura a imobilului nu este posibila, sa solicitati atribuirea catre dvs. in totalitate, urmand sa-i achitati o sulta.Valoarea sultei se va stabili de instanta, pe baza unei expertize si va fi egala cu cota-parte ce i se cuvine co-indivizarului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-04-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
in plus, daca doreste sa formuleze plangeri penale impotriva dvs, si dvs aveti posibilitatea sa cereti daune pt sicanele acestea, atata timp cat sunt afirmatii nefondate dar care pot atrage raspunderea dvs penala. (nu va speriati, daca nu are probe impotriva dvs, nu are ce sa va faca prin plangerile penale)

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.