Forum avocaţi > Civil

Anulare hotarare

19-04-2015
Vizitator
Buna dimineata. Va rog frumos sa-mi spuneti ce mai pot face in aceasta situatie - am dezbatut o succesiune in instanta si am finalizat prin semnarea unei tranzactii. Eu am crezut ca s-au terminat toate pretentiile prin mentiunea din tranzactie si anume "prin intelegerea noastra nu mai avem nici o pretentie si dorim stingerea litigiului aflat pe rol ". Intradevar nu am tranzactionat si cheltuielile de inmormantare care s-au aflat in dosar, dar nu le-am inclus in tranzactie considerand ca nu mai sant pretentii. A curs de atunci un an si doua luni , iar acum m-am trzit data in judecata pt acel pasiv +un depozit bancar tinut ascuns , iar pasivul depaseste cu mult depozitul. Totul afost gandit de reclamantul actual care cere partajarea pasivului. Instanta nu doreste sa dispuna autoritate de lucru judecat pt ca pasivul nu se regaseste in tranzactia de atunci . Ce mai pot face in aceasta situatie , ce articol asi putea invoca pt ducere in eroare si minciuna pt a mai putea ataca prima hotarare ? VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspunde
 19-04-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu s-a mentionat ca nu mai sunt alte bunuri si datorii in acea tranzactie, nici ca partile nu mai pretentii reciproce viitoare.

Nu este autoritate de lucru judecat pt ca tranzactia nu a privit si bunurile/datoriile care fac obiectul actualului dosar.

Depinde si cum a motivat reclamantul cererea, dar in principiu partajul se poate face oricand.

Concentrati va sa va faceti apararile in actualul dosar.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2015
Vizitator
Buna ziua as avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta va rog.suntem 5 frati si impr cu parinti stam in casa bunicului dupa tata din pacate si bunicu si taata au decedat demult acum 40 de ani tata acum 30 de ani.la casa nu sa lasat nici un tesatament pe nimeni de atunci toate darile la casa au venit pe numele mamei platite la zi.casa nu a avut. Nici un act facut.acum 20 de ani mama sa interesat ptr acte la casa si in anul 1991 i sa emis titlu de proprietate pe numele ei ptr pamint si casa prin legea 18/1991 .dupa acest titlu mama a facut intabularea ptr casa si pamint.vreau sa va mai zic tata mai are un frate infiat este in viata dar este plecat din casa de 35 de ani na contribuit cu nimic la casa dar mama la intrebat atunci im anul1990 are pretenti la casa sai dea si lui el a spus ca nu are.dar acuma dupa 20 de ani vrea sa anuleze titlu de proprietate are acest drept sa o faca doamna avocat? Sau unul dintre copii poate sal anuleze?
Răspunde
 20-04-2015
Vizitator
Buna ziua . Dupa semnarea unei tranzactii in instanta in care eu i-am cerut reclamantei doar 10 la suta din cat mi-ar fi revenit, am fost data iar in judecata (dupa mai multe luni de la semnarea tranzactiei ) pt partajarea unei sume de bani tinuta ascunsa , de care eu nu am stiut cand am semnat tranzactia bani care au apartinut
decedatului frate. As dorii anularea primei hotarari in care am semnat tranzactia pe motiv ca am fost mintita la momentul incheierii tranzactiei si nu am cunoscut existenta banilor .INTREBARI 1- daca reclamanta a adus acum banii spre partajare se mai poate incadra la dosire bun din primul dosar in care noi am semnat tranzactia ? 2- mai pot cere anularea primei hotarari dupa scurgerea termenului (mai multe luni ) ? In momentul in care eram in termen nu cunosteam existenta depozitului bancar dosit de reclamanta . ajutati-ma , stiu ca va pun multe intrebari dar sper sa ma intelegeti.
Răspunde
 20-04-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca dovediti ca depozitul a fost ascuns deliberat de celalalt mostenitor, acesta poate fi inlaturat de la mostenire.

Cat depsre motivele de anulare a tranzactiei trebuie sa discutati in amanunt cu un avocat pt ca sunt multe aspecte de clarificat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.