Forum avocaţi > Civil

Copilul din prima casatorie are dreptul la bunurile tatalui dupa recasatorirea acestuia?

1  2  Final
 19-04-2015
Vizitator
Buna ziua , viitorul meu sot are un copil de 5 ani din prima casatorie. A divortat de 2 ani si s-a facut partajul. Plateste pensie alimentara . Dupa nunta noastra el vrea sa isi schimbe numele dupa numele meu. Copilul acela ce drepturi va mai avea asupra bunurilor noastre ?? ce acte trebuie facute pentru a nu mai avea drepturi ??? Ne ajuta cu ceva faptul ca-si schimba numele ?? noi inainte de nunta vrem sa ne cumparam casa pe numele noastre ale amandurora... Ce sfat imi dati ?? Cum sa procedez ?
Va multumesc !!
Răspunde
 19-04-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
indiferent de ce veti face, acel copil o sa ramana toata viata, mostenitorul rezervatar al sotului = nu poate fi indepartat de la mostenirea dupa tatal lui, sub nici o forma!!!
poate domnul sa-si schimbe numele, sa faca orice...copilul il va mosteni indiferent de situatie. rezerva lui succesorala este aparata prin lege.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Copilul isi va mosteni tatal in ceea ce priveste bunurile (atat proprii cat si comune cu dvs) care vor exista in patrimoniul lui la data decesului.

Cat timp tatal este in viata nu are niciun drept asupra bunurilor parintelui sau.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-04-2015
Vizitator
si daca cumparam terenul si casa ( bunurile in general) pe numele meu ?? tot la fel va avea drept copilul acela?? sau nu se poate face un act in care sa se specifice clar ca ceea ce facem noi sa ne ramana doar viitorilor nostrii copii ? Vrem sa-i dam acelui copil un apartament , iar apoi sa nu mai aibe pretentii.... Nu-i putem da ceva, acte sa semneze fostei sotii prin care sa fie de acord sa nu mai ceara nimic dupa ce primeste imobilul ???
Răspunde
 23-04-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu puteti sa-i dati niciun act in acest sens.
Mostenirea se deschide prin moarte.

La acest moment, atat timp cat traiti nu putem vorbi de o mostenire.

Puteti sa cumparati direct pe numele copiilor pe care ii aveti.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-04-2015
Vizitator
DACA TOT NU ATI FACUT NUNTA , CUMPARATI ACUM PE NUMELE DUMNEAVOASTRA DACA SOTUL VA FI DE ACORD, SI ASTFEL BUNURILE VOR FI ALE DUMNEAVOASTRA PROPRII IAR COPILUL NU VA MOSTENESTE PE DUMNEAVOASTRA .
Răspunde
 23-04-2015
Vizitator
Stiu ca asta ar fii solutia, ca totul sa fie luat pe numele meu , dar din cate stiu, este o lege in care dupa o anumita perioada de timp de convietuire cu el (parca 7 ani), sotul are drepturi egale cu mn asupra bunurilor. Nu asta e problema, ci daca si acel copil va avea dreptul, deoarece tatal va avea...
Răspunde
 23-04-2015

Bucuresti
Facebook
Nu exista aceasta lege... este doar un mit!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2015
Vizitator
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !!! Sa aveti o zi minunata !!
Răspunde
 12-07-2015
Vizitator
Buna ziua sotul meu are din o casatorie anterioara un copil iar noi urmeaza sa avem si noi un copil.intrebarea mea este cat ii va mai plati pensie alimentara,tot 1/4 din venit?
Răspunde
 13-07-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Amalia a scris pe 12-07-2015:
Buna ziua sotul meu are din o casatorie anterioara un copil iar noi urmeaza sa avem si noi un copil.intrebarea mea este cat ii va mai plati pensie alimentara,tot 1/4 din venit?
Din momentul in care sotul va mai avea inca un copil in intretinere, pensia ce va trebui sa o achite va fi de jumatate din 1/3
Dar va trebui sa ceara in instanta micsorarea pensie alimentare, aceasta micsorare nu intervine de drept la nasterea celui de-al doilea copil

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2015
Vizitator
Buna ziua,mai am inca o nelamurire:daca sotul meu ramane fara servici(pentru ca locul unde lucreaza scartaie rau) unde va trebui sa mearga sa declare ca nu mai are venit si cat va fi nevoit sa plateasca pe luna(avand in vedere ca nu vom mai avea nici dupa ce bea apa)?
Răspunde
 04-08-2015
Vizitator
Care este lege care se refera la micsorarea pensiei alimentare pt nasterea celui de.al doilea copil ?? Multumesc !!!
Răspunde
 04-08-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
codul civil - art 529 alin 2

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2015
Vizitator
multumesc, dar as mai avea o nelamurire. Am vazut ca pt micsorare trebuie ceruta in instanta, nu ? M-am contrazis cu o persoana ca nu ar trebui cerut, ca se micsoreaza automat la nasterea celui de-al 2-lea copil. care este aceasta lege ??
Răspunde
 04-08-2015

Bucuresti
Facebook
Melania a scris pe 04-08-2015:
multumesc, dar as mai avea o nelamurire. Am vazut ca pt micsorare trebuie ceruta in instanta, nu ? M-am contrazis cu o persoana ca nu ar trebui cerut, ca se micsoreaza automat la nasterea celui de-al 2-lea copil. care este aceasta lege ??

Da, trebuie formulata o actiune in instanta.

art.529 din Codul civil, reglementeaza acest lucru.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2016
Vizitator
Buna ziua. O studenta de 24 ani. la zi,daca doreste sa se casatoreasca legal,isi pierde dreptul la pensia alimentara ? Multumesc
Răspunde
 05-12-2016
Vizitator
Popescu David a scris pe 04-12-2016:
Buna ziua. O studenta de 24 ani. la zi,daca doreste sa se casatoreasca legal,isi pierde dreptul la pensia alimentara ? Multumesc

Nu, doar daca decide sa abandoneze si studiile dupa ce s-a casatorit (daca te referi la pensia datorata de catre parinti).
Răspunde
 05-12-2016
Vizitator
Buna ziua,
in cazul succesiunii dezbatute in instanta mcopilul minor poate fi scutit de taxa de timbru datorata pentru raportul donatiilor ?

VA MULTUMESC !
Răspunde
 05-12-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da binenteles daca îndeplinește conditiile, indiferent cine reprezintă interesele minorului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.