Forum avocaţi > Civil

Partaj. Drum de acces

24-04-2015
Vizitator
Cu vreo 12 ani in urma bunica mea a donat casa si terenul la doi dintre cei 3 copii ai ei, mama mea si unchiul meu.(al 3-lea copil are o mica parte din succesiunea dupa moartea bunicului). Dupa vreo 2 ani unchiul meu a murit iar copiii acestuia au inceput sa se poarte f urat cu bunica mea. Bunica a incercat sa anuleze donatia dar nu a putut. De 2 ani a murit si bunica iar mama mea are acum probleme si discutii cu verisoarii mei. Dorinta bunicei mele a fost ca mama sa ramana cu casa. Cumva acum asa ar fi de acord si verisorii dar pt asta doresc drum prin curte, cu toate ca este un drum de acces si pe capatul terenului. Mama nu ar fi de acord pt ca in curte sunt copaci, anexe, beci si ar trebui distruse toate acestea pt un moft al verisorilor. Se poate cumva mama sa aiba un drept preferential avand in vedere ca e singura care si-a indreplinit obligatiile fata de b unica mea conform donatiei? Un drum de acces totusi ar trebui, cel de-al treilea copil al bunicii trebuie sa aiba si cum sa se foloseasca de partea sa...Dati-mi un sfat, va rog. Multumesc!
Răspunde
 25-04-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu exista posibilitatea de "drept preferential" . De asemeni, dreptul de servitute trebuie acordat, daca se face dovada ca nu are posibilitatea unui acces spre proprietatea lui decat prin acest mod.
Discutiile din punct de vedere juridic, in acest domeniu sunt multe si complexe iar sensul lor depinde foarte mult de anumite "detalii" care pot schimba complet solutiile initiale.

Tocmai din aceasta cauza si avand in vedere faptul ca este clar ca nu se vor intelege pe cale amiabila, va recomand sa contactati direct un avocat cu care sa discutati detaliile si sa-i aratati schitele cu pozitionarea imobilelor respective in raport cu toate caile de acces posibile.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.