Forum avocaţi > Civil

Succesiune/mostenire

01-05-2015

Buna ziua! Acum 16 ani tatal meu si mama mea au mostenit casa bunicii. Dupa decesul mamei mele si al bunicei mele, tatal a dat spre vanzare casa, a reusit sa o vanda dar nu s-au facut acte de vanzare cumparare ci s-a facut o chitanta scrisa de mana cu datele, suma si clauzele(cum se face o chitanta) dar facuta doar in prezenta unor martori, fara parafa unui notar. Mai este valabila acea chitanta? Pot lua casa inapoi?Specific faptul ca s-a dat jumatate de suma la inceput iar restul trebuia dat dupa ce se faceau actele. Atunci, in anul 2000, nu s-a facut act (din ce mi s-a spus stiu) pentru ca dupa moartea mamei am ramas 4 copii si fiecare dintre noi trebuia sa-si dea acordul sa se poata vinde casa, doi dintre copii erau majori,(deci s-a obtinut acordul) unul avea 14 ani iar eu aveam 7 ani si a fost rugata o "anumita" persoana sa semneze pentru minori, aceasta persoana a refuzat si a ramas ca atunci cand eu(cea mai mica) voi face 18ani sa semnez(adica sa fiu de acord) sa se faca actele.Eu nu sunt de acord sa vand si as vrea casa inapoi. Ce este de facut?
Răspunde
 04-05-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua. Inainte de toate, trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal, respectiv mama Dvs, pentru a clarifica cine sunt mostenitorii de drept si cotele de proprietate. Cu acea hartie de mana, se poate dovedii un inceput de dovada scrisa. dar din moment ce nu s-a platit diferenta de pret poate fi considerata si ca o promisiune de vanzare.

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 22-05-2015

Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.