Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Unde se poate reclama o persoana care si-a lăsat mama in vârsta de 94 ani, pe străzile Brașovului ?

03-05-2015

Verisoara mea a plecat din Brasov in USA ca emigrant cu aproximativ 10 ani. Mama sa a avut o casa superba in centrul Brașovului. Casa a fost pusă pe numele verișoarei cu dreptul de locuința al mamei pina la moarte. In 2013 mama sa in vârsta de 92 ani a fost in USA la fiica ei apoi au decis sa vinda casa din Brasov , mama i-a dat semnătura renunțând la dreptul ei de locuit in casa pina la moarte.
Deci, casa s-a vindut in mai 2014 , iar verișoara si-a cumpărat casa in Dallas , mașina ETC , iar pe mama ei a pus-o in azil in Dallas de unde a plecat .Cert este ca Mătușa de 94 de ani a fost pusă pe avion si trimisa in Romania. Ajunsă in Brasov cu trei valize si un baston a vizitat mai multe cunoștințe vechi din Brasov dar toti i-au închis usa in nas.
In final a ajuns la fratele ei deci tatal meu ,el de 86 de ani cu care nu a vorbit si văzut de 40 ani care si el a trimis-o la casa ei , la fiica ei.Acum sta la niste vecini de-ai tatălui meu.
Deci femeia este la 94 de ani un om al străzi , propria ei fiica inselind-o.
Eu am anunțat-o de situația mamei sale, dar fara nici un rezultat. I-am explicat ca este obligația ei sa o ducă pe mama ei intr-un azil in Brasov si sa-i asigure o existența decenta .
Întrebarea mea este , unde putem sa o reclamam pe aceasta individa, ce autorități pot rezolva problema ?? Eu nu cunosc sistemul social din Romania , fiind plecată de 20 de ani tara.
Dacă tatăl meu o duce la un azil , sora lui având o pensie de 700 RON , cine este obligat sa-i plătească diferența ??

Va multumesc anticipat
Răspunde
 04-05-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua. Imi pare rau sa citesc aceasta descriere trista despre o batranica, despre o mama. Mergeti la Primaria Brasov - Serviciul de Asistenta Sociala, pentru a aduce la cunostinta situatie batranei si de a solicita acordarea unui sprijin, chiar si temporar.
Bafta

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.