Forum avocaţi > Civil

Contestatie la executare

04-05-2015
Vizitator
In anul 1974 tatal meu a cumparat impreuna cu vecinul o gradina in continuarea gradinilor fiecaruia cota 1/2 fiecare din acel teren cu act de vanzare cumparare. La acel moment nu au tinut cont sa fie char 1/2 din suprafata si au construit un gard prelungindu-si practic gradinile. In 1996 in baza unei schite emise de catre primarie mama vecinului a trecut acel teren la succesiune si s-a emis titlu de proprietate pe intreaga suprafata de teren fara ca tatal meu sa cunoasca acest fapt. In 2010 cand a aflat, dupa negocieri cu vecinul, a reusit ca mama acestuia "sa-i vanda" suprafata de 1/2 care-i revenea de fapt, in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Intrarea in posesia suprafetei de teren nu s-a produs de drept. A urmat din 2010 si pana in prezent alt proces si termenele de judecata la judacatoria Bals unde au existat 2 rapoarte intocmite de experti favorabile tatalui meu (unul de catre expertul numit din oficiu de catre judecatorie si al doilea solicitat la contestatia vecinului) si surpriza procesul nu a fost castigat. A urmat contestatia la executare pe data de 07aprilie la tribunalul OLT unde dupa cum am citit pe net in urma sedintei, rezolutia este nefavorabila. Asteapta acum sa primeasca citatia...
Mentionez faptul ca pe aceeasi cauza, acelasi judecator din Bals a dat 2 rezolutii una in 2010 favorabila care nu a fost pusa in executare si a doua in 2014 nefavorabila (cu 2 rapoarte intocmite de experti favorabile).
Cand a fost corect in 2010 sau in 2014?
Intrebarea mea este:
Care este urmatorul pas de urmat? Curtea de apel Craiova?
Va rog sa ma consiliati in acest sens...
Va multumesc..
Răspunde
 07-05-2015

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Din cate inteleg, mai exista o cale de atac impotriva hotararii pronuntate de Tribunalul Olt si ar fi bine sa va folositi de aceasta cale.

Doar din cele enumerate de dvs. nu as putea sa fac aprecieri despre temeinicia unei hotarari judecatoresti, insa din moment ce aveti o hotarare definitiva prin care vecinul este obligat sa va dea 1/2 din teren aceasta se bucura de autoritate de lucru judecat si punearea in posesie ar trebui sa fie doar o chestiune de timp si de limite de proprietate (adica discutiile ar putea aparea in ceea ce priveste granitele terenului pe care trebuie sa vi-l dea terenul).

Insa, un raspuns clar si corect puteti primi doar daca un avocat ar analiza documentele si hotararile deja pronuntate, orice alte pareri fiind fara un temei serios.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns
Asta s-a si intamplat
Dupa hotararea definitiva si irevocabila din 2010 am apelat la un executor judecatoresc, acesta ne-a indrumat iarasi catre instanta si de aici al doilea proces cele 2 rapoarte favorabile privind granituirea si a doua hotarare in contradictoriu cu prima...
Răspunde
 11-05-2015
Vizitator
A ajuns hotararea, este definitiva.
Intrebarile mele sunt:
Se poate solicita o cerere de revizuire? pe fondul art 509 pct. 8 "existenta de hotarari definitive potrivnice, date de instante de acelasi grad sau de grade diferite, care incalca autoritatea de lucru judecat a primei hotarari" existand o hotarare din 2010 favorabila, a doua nefavorabila, atacata cu apel data de tribunal.
care este data de la care se calculeaza termenul de depunere a cererii de revizuire?: data pronuntarii in sedinta publica sau data primirii comunicarii hotararii civile?
Va multumesc anticipat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.