buna ziua sunt persoana cu handicap gr.2,probl.oftalmogice,in data de 02.10.2014 am semnat un contract de munca cu rewe group romania pe durata determinata de 3luni,6ore zi.am lucrat in data de 03.10-04.10.2014 iar a doua zi am cerut un pontaj dat fiind ca am stat peste program cu o zi in urma,iar in momentul cand am cerut un pontaj am fost luata de 2 agenti de paza si bagata in bucataria magazinului si cu sefele de tura luata la rost ca ce am venit de 2zile si cer pontaj,ca nu exista si ca il face la sfarsitul de luna inspectorul de zona,in acel moment ma m speriat si la m sunat pe sotul meu miera frica sa nu ma bata in momentul veniri sotului meu mi a spus ca nu mai am ce cauta la munca si ma u trimis acasa,in data 06.10.2014 am avut o intalnire cu inspectorul de zona dat fiind ca cu o zi in urma am facut plangere pe saitul firmei,doamna inspectoare mi a reprosat ca am adus razboiul in firma si ca asta e intelegerea intre ei si firma de paza si sa mi dau demisia,am refuzat iar in zilele urmatoare am facut plangere la itm.calarasi si itm ilfov,iar in data de 15.10.ma m trezit la usa cu un executor judecatoresc obliganduma sa semnez notificarea de incetare a cmi,am refuzat si d-nul executor mi a intocmit proces verbalde executare silita in care a scris ca a inteles ca sunt bolnava pshiic foarte grav si ca sotul meu este insotitorul meu,acest proces la trimis catre firma rewe si in data de 17.10.2014 mi a desfacut cmi cu art.31,alin.3,mentionez ca notificarea nu mi a lasato d-nul executor si nu era parafata si semnata de dumnealui.am facut plangere la c.n.c.d nu am primit deocamdata decizia,ce i de la rewe spun ca nu au stiut ca sunt persoana cu handicap,dar eu ia m anuntat iar medicina munci am facuto la clinica anima din bucuresti contractata de firma rewe si am anuntat medicul,tot ce i de la rewe au o declaratie la angajare in care spun ca nu am bifat ca sunt pers.cu handicap,dar acea declaratie nu am completato eu si nici nu e taiat ca sunt/nu sunt pers.cu handicap.in raspunsul de la itm ilfov scrie ca in foaia colectiva de prezenta ,in perioada 07.10-16.10.2014 ati avut un numar de 8 zile absente nemotivate.tot itm ilfov spune ca ;conformprev.art.31,alin.1,din legea nr.202/2002privind egalitatea de sanse intre femei si barbati;persoana care prezinta elemente de fapt la prezumtia existentei unei discriminari......iar in raspunsul primit de la itm calarasi referitor la perioada de preaviz,opinam ca in conformitate cu prevederile art.83(1)litera e din legea nr.448/2006 persoanele cu handicap beneficiaza de un preaviz platit de minim 30 zile lucratoare,acordat la desfacerea cmi din initiativa angajatoruluipentru motive neimputabile acestuia.in masura in care angajatorul a avut cunostiinta ca sunteti persoana mentionata la leg.448/2006 consideram ca sunteti indreptatita la plata preavizului.din punct de vedere al securitati munci sa u constatat niste deficiente motiv pentru care au fost aplicate sanctiuni contraventionale si au fost dispuse masuri imediate de remediere.tot itm calarasi mai spune ca;in ipoteza in care medicul de medicina muncii a luat la cunostiinta despre faptul ca sunteti o pers.cu handicap,trebuia sa aiba in vedere prevederile art.8 din hg.nr.355/2007.iar ce i de la cncd mi au trimis comunicatul d-nului executor in care scrie;in data de 15.10.2014 sa prezentat o angajata ruganduma sa merg la domiciliul numitei alina sa i inmanez personal notificarea fiind necesara semnatura acesteia pe inscris,tot odata angajata ne a explicat necesitatea acestei proceduri,relatandune motivul pentru care ii desface cmi,a avut un comportament neadecvat/violent cu colegii de serviciu.numita alina impreuna cu sotul acesteia erau foart agitati si au inceput sa mi adreseze injuriisi amenintari avand un patent in mana incercand sa ma loveasaca.unul dintre subofiteri mi a relatat faptul ca nu are rost sa i amendeze sa u sa fac plangere deoarece numita alina are probleme pshiice si ca sotul este insotitor ei.intelegand situatia ma m linistit si nu am facut nici un demers. aici v am relatat aberatiile d-nului executor nu pot accepta sa fiu bataia de joc va intreb este normal dat fiind ca art.31,alin3,spune asa,pe durata sa u la sfarsitul perioadei de proba cmi poate inceta exclusiv printr o notificare scrisa ,fara preaviz,la initiativa orcareia dintre partii,fara a fi necesara motivarea acesteia.va intreb daca am avut absente sau eram violenta nu trebuia sa fiu cercetata disciplinar?nici nu am fost lasata sa imi efectuez perioada de proba si daca sunt capabila so indeplinesc! iar politia daca considera ca viata d-nului executor este pusa in pericol ma aesta sau eventual eram cercetata pentru ultraj! mai mentionez ca in codul munci sa mi spuneti va rog daca am dreptate notificarea imbraca forma unei decizii pentru ca nu scrie ca se mai trimite si decizie?pentru ca in notificare nu specifica ca poate fi contestata in instanta iar la cateva zile mi au dat si o decizie care scrie ca conf.notificarii cu nr ..cmi inceteaza cu art...iar cand am facut plangere la cncd am cerut de la dosarul de executare silita care mi a facut d-nul executor toate inscrisuriile iar el trebuia sa mi faca dosar de notificare care cuprindea;cerere de comunicare din partea angajatorului,notificarea 3 exemplare,timbru judiciar,timbru postal,dovada calitati de reprezentant,copie c.i,dar nu avea acestea la dosar.va rog sa mi spuneti daca pot lua un avocat din oficiu deoarece nu mi permit am o indemnizatie de 270ron si sotul minim pe economie si un copil de 6ani?am fost la un avocat de aici din localitate dar ma refuzat finca se cunosc!mi e foarte greu sa ma mai angajez fiind orasul oltenita mic toata lumea stie,nu am vrut decat sa lucrez sa am un trai decent si chiar daca am unele deficiente asta nu inseamna ca trebuie sa fiu condamnata.va rog sa mi raspundeti si mie sa stiu daca mai pot face ceva sau trebuie sa mi accept soarta. |
|