|
13-05-2015 |
 | Dumitru fred Vizitator |
| va rog sa ma ajutati cu un sfat bunica mea a decedat 1992 si In 1994 sa emis un titlu de propietate cu pamant de 3 hec pe legea 18/1990 bunica mea a avut 2 copii fata cea mare era mama mea care a decedat 1987 unchiul meu In 1996 a vandut 3 loturi si pinan prezent nu are nicio constructie pe ele sint lasate In paragina In 2006 a vandut si cele 27 de mii de metri In extravilan pe care nu ieste In sris In cartea In c.f eu nu am stiut de aceasta mostenire pina de curind am auzit de la cineva ca asputa sa merg la notar sa obtin certificat de mostenitor sa obtin partea mamei mele care ise cuvinea am facut rost de acte titlul de propietate al bunici mele certificatul de deces al bunici si certificatul de mostenitor al unchiului si misa spus ca benificiez de noul cod civil cu rugaminta sa mi spuneti daca ieste adevarat In legatura cu notarul sa obtin un certificat de mostenitor ? si care ar fi pasii de urmat care sint sansele sa recuperez partea mamei din teren care ise cuvenea va multumesc ptr Intelegere astept raspuns | |
|
|
|
14-05-2015 |
| nu se intelege prea bine dupa cum ati relatat. evident cel mai important pas, acum este sa deschideti succesiunea, fiindca aveti parte la bunurile bunicii, mostenind-o pe mama dvs. mai departe...nu inteleg exact ce a facut unchiul dvs. a vandut tot, inclusiv partea mamei dvs? dupa bunica s-a dezbatut succesiunea? fara succesiune, unchiul nu putea vinde | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
14-05-2015 |
| buna ziua si Imi cer scuze daca nu mam exprimat corect deci In 1992 bunica mea a decedat si In 1994 a iesit un titlu de propietate cu teren de 3 hec pe numele bunici mele In 1996 unchiul meu sa declarat sigur ca mostenitor si a obtinut un certificat de mostenitor pe numele lui tot In 1996 a vindut 3000 de metri In intravilan pe care nu exista nicio constructie panan prezent si In 2006 a vindut si cele 27de mii In extravilan care nu au pana prezent c.f ieu nam stiut de aceste terenuri panan prezent ptr.ca Imi spunea ca bunica mea nu a avut pamint acest titlu de propietate pe numele bunici a iesit In baza legi 18/1991 am facut rost de acte titlu de propietate al bunici certificatul de deces si certificatul de mostenitor al unchilui mama mea a decedat In 1987 va rog sa mi dati citeva sfaturi prin auzite de la cunostite mi sa spus sa meg la notar cu actele care le am si sa ma faca propietar pe partea mamei mele care ise cuvenea pe noul cod civil va rog sa mi dati citeva sfaturi In legatura cu notarul daca am dreptul sa ma faca si pe mine mostenitor ? va multumesc ptr Intelegere astept raspuns | |
|
|
|
14-05-2015 |
| Dumitru Fred a scris pe 13-05-2015: va rog sa ma ajutati cu un sfat bunica mea a decedat 1992 si In 1994 sa emis un titlu de propietate cu pamant de 3 hec pe legea 18/1990 bunica mea a avut 2 copii fata cea mare era mama mea care a decedat 1987 unchiul meu In 1996 a vandut 3 loturi si pinan prezent nu are nicio constructie pe ele sint lasate In paragina In 2006 a vandut si cele 27 de mii de metri In extravilan pe care nu ieste In sris In cartea In c.f eu nu am stiut de aceasta mostenire pina de curind am auzit de la cineva ca asputa sa merg la notar sa obtin certificat de mostenitor sa obtin partea mamei mele care ise cuvinea am facut rost de acte titlul de propietate al bunici mele certificatul de deces al bunici si certificatul de mostenitor al unchiului si misa spus ca benificiez de noul cod civil cu rugaminta sa mi spuneti daca ieste adevarat In legatura cu notarul sa obtin un certificat de mostenitor ? si care ar fi pasii de urmat care sint sansele sa recuperez partea mamei din teren care ise cuvenea va multumesc ptr Intelegere astept raspuns am vIrsta de 49 de ani astept raspuns va multumesc | |
|
|
|
14-05-2015 |
 | Av.Stoian Bucuresti 0723746892 avocatstoian@yahoo.com
|
| Daca unchiul dvs. a obtinut un certificat de mostenitor conform caruia este unicul mostenitor al bunicii dvs., in primul rand trebuie sa obtineti anularea acelui certificat - caz in care si dvs. trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat mostenirea bunicii. | |
|
|
|
14-05-2015 |
| buna ziua de curind am obtinut sesizare pentru deschiderea proceduri succesorale va rog sa mi dati un raspuns cu acest document as putea merge la notar ? sa obtin un certificat de mostenitor sau un supliment va rog sa mi explicati nu cunosc termenele din aceasta situatie va rog sa ma ajutati va multumesc | |
|
|
|
14-05-2015 |
| Dumitru Fred a scris pe 14-05-2015: buna ziua de curind am obtinut sesizare pentru deschiderea proceduri succesorale va rog sa mi dati un raspuns cu acest document as putea merge la notar ? sa obtin un certificat de mostenitor sau un supliment va rog sa mi explicati nu cunosc termenele din aceasta situatie va rog sa ma ajutati va multumesc am Inteles de la cunostite iel nu avea voie sa vanda pamantul tinp de 10 anii ptr.ca iera pe lege 18/1991 a fondului funciar si In 1996 a vandut 3000 de metri si In 2006 a vindut si cele 27 de mii In extravilan cu certificatul de mostenitor va multumesc ptr Intelegere astept raspuns | |
|
|
|
15-05-2015 |
 | Tutu carmen Vizitator |
| va scriu din Italia . Am nevoie de o consulatie in vederea deschiderei unui proces de mostenire de pe urma parintilor mei. Daca cineva ma poate lamuri va multumesc anticipat. Eu am titlu de proprietate doar pe casa. Ca vecini au fost bunicii mei,care nu mai sint in viata. Ei au facut acte cu intretinere pe casa lor si toata gradina , inclusiv ce-a a tatalui meu. Este vorba de doua surori a le tatalui meu . Una din ele nu si-a indeplinit indatoririle care le avea fata de bunica mea. Asta insemnind intretinere si inmormintare. Ele doua au facut departajarea terenului in urma unui proces.Acum intrebarea mea este daca legal a-si putea sa intru in posesia gradinii pe care tatal meu a tinuto toti anii fara sa stie ca au fost facute acte in ascuns foarte multi ani. In gradina are dreptul ,nu stiu pina unde, ce-a care nu a respectat contractul de intretinere.Astept cu nerabdare un raspuns. Va multumesc | |
|
|
|
16-05-2015 |
| Av.Stoian a scris pe 14-05-2015: Daca unchiul dvs. a obtinut un certificat de mostenitor conform caruia este unicul mostenitor al bunicii dvs., in primul rand trebuie sa obtineti anularea acelui certificat - caz in care si dvs. trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat mostenirea bunicii. cu rugamintea sa mi dati un sfat am obtinut documentul ptr. sesizare ptr.deschiderea succesorala si doamna de la sucesiuni ma Indrumat catre un notar, ptr. a Imi forma actele pe noul cod civil ptr. a obtine partea mamei mele care ise cuvenea se poate si la notar dupa spusele doamnei de la succeseuni ? astept un raspuns multumesc | |
|
|
|
18-05-2015 |
| Dumitru Fred a scris pe 16-05-2015: Av.Stoian a scris pe 14-05-2015: Daca unchiul dvs. a obtinut un certificat de mostenitor conform caruia este unicul mostenitor al bunicii dvs., in primul rand trebuie sa obtineti anularea acelui certificat - caz in care si dvs. trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat mostenirea bunicii. cu rugamintea sa mi dati un sfat am obtinut documentul ptr. sesizare ptr.deschiderea succesorala si doamna de la sucesiuni ma Indrumat catre un notar, ptr. a Imi forma actele pe noul cod civil ptr. a obtine partea mamei mele care ise cuvenea se poate si la notar dupa spusele doamnei de la succeseuni ? astept un raspuns multumesc va rog sa mi dati un raspuns In legatura cu doamna de la succesenuni daca se poate si la notar sa obtin certificatul de mostenitor partial ? va multumesc | |
|
|
|
18-05-2015 |
 | Daniela Vizitator |
| Da, puteti obtine si la notar certificatul de mostenitor. Mai repede si din cate stiu si mai ieftin, dar depinde si de notar. Intrebati pe mai mult ca onorariile difera de la cer la pamant. | |
|
|
|
18-05-2015 |
| va multumesc frumos ptr. sfat | |
|
|
|
18-05-2015 |
| va rog sa mai Indati un sfat am obtinut sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale cu acest document as putea merge la notar sa mise Intocmeasca actu ptr. obtinerea terenului car ise cuvenea mamei mele ? va astept sfatul cu nerabdare si va multumesc ptr. Intelegere | |
|
|
|
19-05-2015 |
| Dumitru Fred a scris pe 18-05-2015: va rog sa mai Indati un sfat am obtinut sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale cu acest document as putea merge la notar sa mise Intocmeasca actu ptr. obtinerea terenului car ise cuvenea mamei mele ? va astept sfatul cu nerabdare si va multumesc ptr. Intelegere Da, puteti. Daca intampinati greutati, va trebui sa deschideti o actiune in instanta. Contactati urgent un avocat! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
19-05-2015 |
| va multumesc frumos ptr. sfat | |
|
|
|
20-05-2015 |
| va rog o Intrebare aceste 3 he a fost obtinut pe legea 18/1991 a fondului funciar da ca titlul, de propietate, pe numele bunici mele care a fost emis In 1994 avea voie sa vinda unchiul pamintul tinp de 10 anii ? astept raspuns si va multumesc ptr. Intelegere | |
|
|
|
10-04-2016 |
| Buna ziua in legatura cu situatia mea de mai sus de curind am descoperit pe o schita cadastralai numele bunici mele ca re mai apare cu inca 3000 de metrii in intravilan problema ieste ca in titlu de propietate al bunici si in certificatul de mostenitor al unchiului nu apar aceste 3000 de metrii Va rog sa ma indrumatii Va multumesc pt.rabdarea de a citii acest mesaj Astept sfaturii Va multumesc | |
|
|
|
10-04-2016 |
 | Dana Vizitator |
| @dumitru fred Nu aveti ce sa mai faceti in aceasta situatie. Daca ar fi fost metri in minus, puteati solicita sa va mai ia din teren. Cand sunt metri in plus este mult mai complicat. | |
|
|
|
10-04-2016 |
| Va multumesc dar idea iesta ca acete 3 mii nu apar in titlu de propietate si nici in certificatul de mostenitor ? Va multumesc | |
|
|
|
12-04-2016 |
| Se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu aceste 3000 de metrii care au fost descoperite de curind ? astept sfaturii va multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |