Forum avocaţi > Civil

Contract de vanzare cumparare scris de mana

17-05-2015

In anul 1997 parintii mei au cumparat o bucata de teren pe care o stăpâneau din 1990, dar nu au facut acte la notar ci doar un contract scris de mână. Acum când s-au gândit să facă actele la notar au descoperit că cel care le-a vândut terenul nu este el proprietar, ci părinții lui care decedaseră din 2000. El nu a făcut succesiunea și sunt mai mulți moștenitori din care unii au decedat la rândul lor. Ar putea să ceară în instanță recunoașterea dreptului de uzucapiune și ce acte doveditoare ar trebui să anexeze la cerere? Ar putea să solicite comisiei comunale de fond funciar constatarea dreptului de proprietate.
Răspunde
 17-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Numai prin instanta o sa poata rezolva problema; comisia comunala de fond funciar nu poate constata acest drept de proprietate.

Iar pentru asta ar fi bine sa contactati un avocat din judetul dvs. nu este asa simplu.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2017
Vizitator
buna seara . cumpot cumpara un teren concesionat de la primarie de o alta persoana . sau cum pot procedaa. . multumesc
Răspunde
 08-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Un teren concesionat nu poate fi vândut decât cu acordul proprietarului și a beneficiarului concesiunii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2018
Vizitator
buna,tatal meu a cumparat in 1996 un apartament,dar au facut contractul scris de vanzator si cu martori..as vrea sa stiu ce valoare are acel "contract " acum si ce am putea face sa legalizam contractul..
multumesc anticipat .
Răspunde
 24-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata in instanta o actiune prin care sa solicitati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2020
Vizitator
Fatal neu a vindut un Teren in 1998 cu act scris de mina,Dupa 6 ani Tatal neu a murit.Terenul era pe numele Tatalui meu.Acuma Domnul care are acel act scris de mina si cica are si totul original de propietate vrea ca noi copii sa facem succesiunea so intabularea terenului.acuma eu intreb.
Ne poate obligatorische sa facem succesiunea?
Ce se intimpla daca noi nu recunoastem acel act?
Suspekt este,de ce a asteptat atita ani sa faca demersurile cu Tata 1998- 2004.
Si noi nu am vazut niciunul din frati acel act de mina si de ce este doar 1 Exemplar.
Am fost in proces cu acel domn intrun orale din vestul Tarif unde acel domn a umblat cu lucru necurate si a castigat.
Am facut rechts la Timisoara unde noi am castigat si am primit sentinta definitiva ca Terenul este al nostru.
Acuma dinsul iarasi nea dat in judecata in care spune ca sentinta nu este valabila si nu o recunoaste.
Intreb
Este posibil asa ceva?
Cu aceea sentinta definitiva putem cere un Duplikat de titlu de proprietate pt acel Teren?
Sau ce ne satuiti sa facem sau ce putem face?ce sanse avem noi de a castiga acest proces .
Multumesc anticipat..cu stima Gabriel
Răspunde
 28-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ce obiect a avut dosarul pe care l-ati castigat? Daca aveti dubii cu privire la acea chitanta de mana, puteti solicita efectuarea unei expertize grafoscopice, pentru a se constata daca semnatura apartine tatalui dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.