Forum avocaţi > Civil

In caz de divort cum se imparte locuinta intre soti , cand la mijloc este si un copil de 17 ani.

18-05-2015
Vizitator
Buna ziua. Inainte de casatorie eram propietarul unui apartamant cu 2 camere.Dupa casatorie am schimbat apartamentulprin vanzare-cumparare.La cumpararea noului apartament,notarul mi-a spus ca daca sunt casatorit trebuie sa fie prezenta si sotia . Si asa sotia a devenit copropietar ,la noua locuinta . Dupa 17 ani de casnicie ,suntem in pragul unui divort amiabil .As dorii sa-mi raspundeti, in cazul unui divort amiabil ,cum se va impartii locuinta ,avand in vedere ca avem impreuna un copil minor de 17 ani. Multumesc anticipat . Cu stima si respect. MV
Răspunde
 18-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
se impart bunurile comune, dobandite in proprietate in timpul casatoriei.

Minorul de 17 ani, nu are drept de proprietate.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart intre soti, in functie de contributia lor la dobandirea bunului.

Copilul minor sau major nu are niciun drept de proprietate sau de creanta in momentul partajului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2022
Vizitator
Bună ziua. Am avut o garsonieră primită de la mama, am vanduto si am facut un credit ipotecar,25 ani sa cumpăr un apartament cu sotia .Avem si un copil de 15 ani care sa nascut in luna in care am cumpărat apartamentul.Acum ne despărțim., cum se face corect impartirea tinind cont ca mai avem 10ani, cu o rată de 800lei . Si ținînd cont ca eu trebuie sa plătesc pensie alimentară in jur de 800lei. ?
Astept răspuns si pe adresa de email .Multumesc
Răspunde
 06-03-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie solicitat divortul.

Ulterior, va trebui efectuat partajul, masa parajabila fiind compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei.

Imobilul este proprietate comuna, fiind achizitionat in timpul casatoriei, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale, insa daca dvs ati avut un aport majoritar la dobandirea bunului, puteti solicita o cota mai mare de 50%.

Imobilul se va atribui in natura unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata unei sulte aferenta cotei ce ii revine celuilalt sot.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2022
Vizitator
Trebuie să se înțeleagă că dacă ai avut un bun (ex. apartament) înainte de căsătorie pe care ulterior căsătoriei l-ai vândut, la cumpărarea unui altui bun (apartament de ex.) este "obligatoriu" să stipulezi in contract, chitanță, facturi, etc. că este cumpărat, achitat, etc. cu "bani proprii"!!! Altfel, banii tăi proprii se împart la partaj!!! Vă rog să fiți foarte atenți la acest aspect esențial!!! Eventual consultati-va cu notarul!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.