Forum avocaţi > Civil

Valabilitate testament

22-05-2015
Vizitator
Printr-un testament incheiat la un notariat public, tatal meu a lasat fratelui meu casa si 19000m2 de teren agricol , cu conditia sa aiba grija de el si de toate cheltuielile de inmormantare. Acest lucru nu s-a intamplat, Noi suntem patru frati, trei fete si un baiat. Cheltuielile de inmormantare au fost suportate de cele trei fete, iar pe patul de moarte, fratele nostru si sotia sa nu au vrut sa aiba grija de el. Prin testament , noua , fetelor ne-a lasat cate 5000m2 teren agricol fiecareia. Dupa ce am citit copia testamentului, am constatat multe greseli in ceea ce priveste vecinii respectivului teren. Mai mult , acest teren, pe care ni l-a lasat noua, a fost al unuia dintre fratii tatalui nostru pe nume C.P Tatal nostru l-a obtinut prin tribunal cu ajutorul altor doi frati, care au sustinut ca a fost de drept al bunicului nostru, dar in CAP a fost inregistrat pe numele fratelui C.P. Dupa revolutie fiul acestuia l-a transferat in localitatea sa de domiciliu, si asa tatal nostru l-a reconstituit la dreptul sau de proprietate, cu ajutorul celor doi frati, acum decedati. Insa fiul lui C.P. doreste sa intre iar in posesia acestui teren. Desi, tatal nostru a obtinut un titlu de proprietate pe acest teren, in testament il recunoaste ca vecin si poosesor al acestui teren pe fratele C.P., teren pe care ni l-a lasat noua, fetelor, prin acest testament. Cu alte cuvinte, in testament este mentionat odata ca fratele meu este vecin CU C.P.,in partea de NORD, ca mai apoi in acelasi testament sa apara vecin si cu una dintre surori, pe acelasi teren. La cealalta sora este mentionat ca este vecina cu ea insasi.
Intrebare: Este valabil acest testament, sau poate fi atacat in instanta?
Va multmesc!
Răspunde
 22-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Testamentul este valabil; dar. problema se pune nu asupra valabilitatii sale cat asupra realitatii lui.
Ideal ar fi sa contactati un avocat, care sa analizeze foarte bine toate actele pe care le aveti ; numai asa veti primi un raspuns corect.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.