Forum avocaţi > Civil

Ajutor!! O succesiune complicata

23-05-2015

Buna ziua,
Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Situatia este urmatoarea,

Bunicii din partea mamei mele au decedat lasand mostenire un apartament de 2 camere in Bucuresti,.Bunica a decedat in anul 1997 dar nu s-a deschis succesiunea pe partea ei de apartament. iar bunicul a decedat acum 4 luni. Mama mea( copil unic la parinti) a decedat si ea in anul 2005, respectiv dupa decesul bunicii si inaintea bunicului. Eu si sora mea am ramas singurele mostenitoare din aceasta familie. De-a lungul vietii mama mea a fost recasatorita(divortase de tatal meu), tatal meu vitreg neavand copii .La data decesului mama mea era casatorita cu acest barbat. El, la ora actuala este decedat, singurele rude in viata, fiind fratii lui.
Am deschis succesiunea dupa bunica si mi s-a spus ca sotul mamei are dreptul la apartamentul bunicilor. Mentionez ca avem facuta succesiunea dupa bunicul iar eu si sora mea suntem singurele mostenitoare, iar dupa bunica, este bunicul si mama mea(decedata la ora actuala)

Mentionez ca dupa ce a murit mama mea a fost facuta succesiunea pe un alt apartament si pe o alta casa(cumparata inaintea casatoriei) si tatal vitreg a beneficiat de o cota de1/4, desi nu contribuise cu nimic la aceste proprietati. Acum trebuie sa facem supliment la succesiunea dupa mama mea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

Cum putem deschide succesiunea daca sotul mamei mele este decedat?
AU fratii lui , niste straini,dreptul la apartamentul bunicilor mei(respectiv la partea bunicii)?
Ce putem face in aceasta situatie ca sa devenim in intregime proprietari?

Mai trebuie sa adaug ca ei nu sunt din Bucuresti ci din Piatra Neamt, acesta fiind de altfel si locul decesului tatalui meu vitreg( desi adresa din buletin este din Bucuresti).
Va rog din suflet sa ma ajutati sa ies din aceasta situatie complicata, eventual sunt interesata si de un avocat cu experienta in succesiuni.
Va multumesc,
Roxana.
Răspunde
 23-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
succesiunile se dezbat in ordinea in care au decedat ; "tatal vitreg" are un drept de succesiune de pe urma sotiei sale; veti dezbate succesiunea de pe urma bunicilor, dar va trebui sa tineti cont si de cota pe care o mosteneste "tatal vitreg" ; pe "tatal vitreg" il mostenesc rudele sale.

Succesiunea dupa mama o veti dezbate impreuna cu rudele sotului mamei!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2015

Va multumesc mult pentru raspuns.
Succesiunea dupa mama este deja facuta dar tatal vitreg a decedat intre timp, sa inteleg ca fratii lui au acum dreptul la acest apartament?
Exista vreo cale legala de a evita acest lucru? Din pacate legile sunt strambe si nu cred ca este corect din nici un punct de vedere ca niste straini sa beneficieze de averea bunicilor mei din partea mamei.
Cum pot proced mai departe si cum pot vedea mostenitorii tatalui vitreg, trebuie sa deschid o succesiune dupa acesta pe cota din apartament?
Va multumesc inca o data pentru raspuns
Cu stima,
Roxana
Răspunde
 23-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, fratii tatalui, il mostenesc pe el. Adica vor avea numai acea cota din apartament. Care oricum este cu mult mai mica decat ceea ce va revine dvs.
Si DA, va trebui sa deschideti succesiunea dupa mama.

Ideal ar fi sa contactati un avocat din zona dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.