Forum avocaţi > Civil

Eliberare duplicat testament

26-05-2015

Buna ziua tatal meu pe data de 17 ianuarie 1997 a facut un testament unde a instituit-o pe verisoara mea legatar universal.data autentificarii testamentului este si data internarii in spital si a decedat pe data de 21 ianuarie 1997.

1.Succesiunea trebuia sa se deschida la notarul care a facut testamentul sau la orice notariat?

2.Testamentul trebuia sa se inregistreze la Camera Notarilor?

3.Notarul de ce nu poate sa imi elibereze un duplicat dupa original ,desi tatal meu a decedat acum 18 ani ?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde .
Răspunde
 26-05-2015

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
1. Succesiunea nu trebuie neapărat dezbătută la notarul care a făcut testamentul, însă trebuie să vă adresați unui notar public de la ultimul domiciliu al tatălui decedat (astfel că nu vă puteți adresa chiar oricărui notariat din țară)

2. RNNEL (Registrul Național Notarial de Evidență a Liberalităților) în care se înscriu astăzi testamentele făcute la notariat nu exista în 1997.

3. Dacă testamentul a fost autentificat la notar, este posibil să vi se elibereze un duplicat din arhivă.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-05-2015

Va multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde.Notarul unde s-a facut testamentul a spsu ca il are in arhiva sa dar nu vrea sa imi elibereze o copie dupa el desi acolo tata specifica ca imi lasa rezerva descendentului si o face pe verisoara mea legatar universal .Mi-a spus ca mi-l da doar in instanta.
Este normal acest lucru ca totusi au trecut 18 ani de cand a fost facut si s-a dezbatut succesiunea in instanta dupa tatal meu .
Multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde si la aceasta intrebare .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.