|
| 28-05-2015 |
 | Popescu Mihai Vizitator |
| Tatal meu este mostenitor impreuna cu alte doua surori,pe o suprafata agricola din Com.Stolnici,Jud.Arges.Surorile lui sunt decedate si el doreste sa iasa din indiviziune cu suprafata de teren care i se cuvine.Apeland la doi avocati,mi s-au cerut sume foarte mari ca onorariu,pentru un proces care,mi se pare destul de facil si fara complicatii.Suprafata care i se cuvine tatalui meu,este de 3,250 Ha,suprafata care ca valoare nu acopera onorariul solicitat.Va rog cu respect sa-mi spuneti aproximativ,care sunt costurile unui asemenea proces,daca poate fi deschis in bucuresti si pe durata cator sedinte se poate intinde. Cu stima, | |
|
|
|
| 28-05-2015 |
| Buna ziua, Mai incercati si la alti avocati. Procesul nu se poate deschide unde vreti dvs. Sunt anumite reguli procedurale concret stabilite de lege si care trebuie respectate. Este prematur la acest moment sa se poata estima numarul de sedinte pe care se poate intinde un astfel de proces. Pentru mai multe detalii, va astept la o consultatie juridica. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
| 28-05-2015 |
 | Luana Vizitator |
| Popescu Mihai a scris pe 28-05-2015: Tatal meu este mostenitor impreuna cu alte doua surori,pe o suprafata agricola din Com.Stolnici,Jud.Arges.Surorile lui sunt decedate si el doreste sa iasa din indiviziune cu suprafata de teren care i se cuvine.Apeland la doi avocati,mi s-au cerut sume foarte mari ca onorariu,pentru un proces care,mi se pare destul de facil si fara complicatii.Suprafata care i se cuvine tatalui meu,este de 3,250 Ha,suprafata care ca valoare nu acopera onorariul solicitat.Va rog cu respect sa-mi spuneti aproximativ,care sunt costurile unui asemenea proces,daca poate fi deschis in bucuresti si pe durata cator sedinte se poate intinde. Cu stima, Poate ca avocatii nu v-au cerut mult, dar taxele judiciare sunt foarte mari. Nu neaparat avocatii sunt cei care iau taxele acelea mari, ci statul. Daca va intelegeti cu surorile, faceti iesirea din indiviziune la notariat pentru ca taxele notariale sunt mai mici ca cele judiciare. Se face la notar un contract paraj pentru care de obicei platiti la jumatate fata de ce ati plati in instanta cu tot cu avocat si terminati in 2-3 zile fata de 1-2 ani in instanta (si sa zicem in medie 6-7 termene in care prindeti aproape inevitabil si vacanta judecatoreasca de 3 luni, plus perioada de redactare a hotararii care iar dureaza cateva luni). Evident, trebuie sa va intelegeti, daca nu va intelegeti, veti plati mai mult si veti astepta mai mult si puteti incerca sa va cautati alt avocat, dar nu va asteptati la diferente ft. mari pentru ca taxele judiciare sunt aceleasi, nu gasiti avocat sa va plateasca taxele judiciare din buzunarul lui. | |
|
|
|
| 06-11-2016 |
 | V. Cristiana Vizitator |
| | Buna ziua. Suntem 3 coproprietari imobil si teren, imob 115m, teren tital 228 teren liber de constructie 113. Vrem sa iesim din indiviziune, unul dintre noi nu.doreste constructia dar vrea cota parte sin teren,. Suntem 2 surori si mama, surorile 37'5 mama 25. Avem si cadastru, vrem sa lotuim. Putem imparti la notar numai terenul liber de constructie? | |
|
|
|
| 07-11-2016 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| V. Cristiana a scris pe 06-11-2016: Buna ziua. Suntem 3 coproprietari imobil si teren, imob 115m, teren tital 228 teren liber de constructie 113. Vrem sa iesim din indiviziune, unul dintre noi nu.doreste constructia dar vrea cota parte sin teren,. Suntem 2 surori si mama, surorile 37'5 mama 25. Avem si cadastru, vrem sa lotuim. Putem imparti la notar numai terenul liber de constructie? Buna ziua, Daca se face o lucrare de dezmembrare intre lotul de teren cu constructie si lotul de teren fara constructie, puteti sa faceti partajul doar pe terenul liber de constructie, insa ar fi bine sa lamuriti situatia de la bun inceput pentru a nu incurca mai mult lucrurile pentru terenul care are constructie. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
| 06-05-2018 |
 | Aurelia dumitru Vizitator |
| a vreau va ies din indiviziune titlu proprietate pe teren extravilan 6 persoane, cum se procedeaza se poate face la notar, sau in instanta? | |
|
|
|
| 07-05-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Aurelia Dumitru a scris pe 06-05-2018: a vreau va ies din indiviziune titlu proprietate pe teren extravilan 6 persoane, cum se procedeaza se poate face la notar, sau in instanta? Buna ziua, Daca va intelegeti cu toti coproprietarii, ar fi bine sa faceti partajul la notar. Daca nu reusiti sa va intelegeti amiabila, singura solutie ramane sa va adresati instantei de judecata. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
| 07-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Aurelia Dumitru a scris pe 06-05-2018: a vreau va ies din indiviziune titlu proprietate pe teren extravilan 6 persoane, cum se procedeaza se poate face la notar, sau in instanta? In situatia in care exista o intelegere intre parti, puteti efectua iesirea din indiviziune la notar, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 24-10-2019 |
 | Popescu Dan Vizitator |
| | Bună ziua! Suntem 4 moștenitori pe un teren intraviran cu construcție (moștenirea făcută la notar) pe care l-am împărțit pe loturi de comun acord. Între timp unul dintre moștenitori a decedat și au moștenit partea cei doi fii ai lui. Unul dintre aceștia este în America și nu se poate prezenta la notar pentru ieșirea din indiviziune. Cum se poate fasce ieșirea fără prezența acestuia? Vă mulțumesc! | |
|
|
|
| 24-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| | Sa trimita o procura cuiva, persoana mandatata urmand sa-l reprezinte la notar . Procura se face la misiunea diplomatica. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 18-06-2020 |
 | Dogita Cristian Vizitator |
| Buna ziua, am construit o casa duplex pe un teren cumparat, proprietari eu si tatal meu, acum dupa 8 ani vrem sa avem fiecare proprietatea lui, in afara de calea prin notariat (care implica cadastru la casa; dezmembrare, etc.) mai exista cumva si alta cale de obtinere titlu de proprietate in instanta prin iesirea din indiviziune cu desemnare de expert evaluator. Mentionez ca ambii proprietari nu suntem certati, suntem de accord cu procedura in instanta, daca dureaza mai putin si cu costuri mai mici. Va multumesc anticipat, | |
|
|
|
| 15-09-2022 |
 | Vande Ion Vizitator |
| | Bună ziua, suntem 3 coproprietari pe mai multe terenuri, cum pot ieși din indiviziune dacă unul dintre coproprietari a decedat iar moștenitori sunt plecați din tara. Se poate la notar sau în instanță? | |
|
|
|
| 15-09-2022 |
 | Vande Ion Vizitator |
| | Bună ziua, suntem 3 coproprietari pe mai multe terenuri, cum pot ieși din indiviziune dacă unul dintre coproprietari a decedat iar moștenitori sunt plecați din tara. Se poate la notar sau în instanță? | |
|
|
|
| 16-09-2022 |
| | Se poate și la notar dacă le cunoașteți adresa din străinătate și pot fi citați. Dacă nu se poarte la notar, puteți opta pentru instanța de judecată, urmând a fi citați la ultima adresă cunoscută din țară (sau în străinătate dacă le cunoașteți adresa). Dacă nu reușiți să aflați unde pot fi legal citați, li se va numi un curator special (un avocat desemnat de instanță) care îi va reprezenta, procedura partajului urmând a se desfășura în lipsa acestora. Odată cu numirea curatorilor, veți fi obligat să-i citați printr-un anunț în ziar. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
| 17-09-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vande Ion a scris pe 15-09-2022: Bună ziua, suntem 3 coproprietari pe mai multe terenuri, cum pot ieși din indiviziune dacă unul dintre coproprietari a decedat iar moștenitori sunt plecați din tara. Se poate la notar sau în instanță? In situatia in care mostenitorii sunt de acord cu modalitatea de impartire a masei succesorale, puteti dezbate mostenirea la notar, urmand ca mostenitorii care nu se pot prezenta, sa imputerniceasca o persoana sa le reprezinte interesele, printr-o procura notariala sau incheiata la Ambasada sau Consulatul Romaniei, daca nu mai locuiesc in tara. In cazul in care mostenitorii nu se inteleg referitor la modul de impartire al masei succesorale, va trebui dezbatuta mostenirea in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |