Forum avocaţi > Civil

Cum se imparte casa si terenul aferent mostenitorilor?

03-06-2015
Vizitator
Buna ziua!
In urma decesului sotului meu, nepotii din partea sotului au venit sa-si ia drepturile cuvenite ca mostenitori. Pana acum nu ne-au vizitat, dar acum profitand de faptul ca nu mai am pe nimeni si sunt batrana si fara ajutor din partea cuiva, imi vorbesc urat si afirma ca au dreptul la jumatate din casa si jumatate din teren. Au dreptate? Teoretic, cat la suta am dreptul din casa si cat din terenul de pe langa casa? Precizez faptul ca nu am avut copii impreuna cu sotul si nici separat, iar casa am construit-o in cei 54 ani de casnicie.
Răspunde
 18-06-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In aceste conditii aveti dreptul la 1/2 din masa succesorala. Da, nepotii stiu bine ca si ei au dreptul la cealalta jumatate, din pacate, chiar daca nu au contribuit cu nimic. Asa prevede legea, chiar daca uneori este nedreapta. Era bine ca sotul sa va fi lasat testament sau sa fi rezolvat aceasta problema in alta modalitate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conform art.972(1)c) Noul Cod Civil Cota sotului supravietuitor este de o jumatate din mostenire daca vine in concurs fie numai cu ascendentii privilegiati,fie numai cu colateralii privilegiati ai defunctului.Colateralii privilegiati ai defunctului sunt fratii si surorile defunctului,precum si descendentii acestora,pana la al patrulea grad inclusiv cu defunctul.Dvs. in calitate de sot supravietuitor mai mosteniti mobilierul si obiectele de uz casnic care au fost afectate folosintei comune a sotilor,intucat nu exista descendenti.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.