Forum avocaţi > Civil

Nepasarea surorilor privind grija bunicii cazuta la pat.

06-06-2015
Vizitator
Buna ziua!

Bunica a cazut la pat si necesita ingrijire de minim doua ori pe zi, schimbat pampers, mancat cu lingurita, ingrijirea unor escare, suntem trei surori iar eu sunt singura care merg sa am grija de bunica, sunt si cea mai mica (30 ani).
Din pacare celelalte doua surori nu vor sa contribuie cu absolut nimic la ingrijirea bunicii, mama noastra a murit iar noi suntem singurele persoane care o pot ajuta pe bunica si totodata singurele mostenitoare. Surorile invoca tot timpul diferite motive, pretexte si nu vor sa ma ajute deloc, si eu am loc de munca si o viata dar responsabilitatea si constiinta nu ma lasa sa o las pe bunica private de grija si ajutor la batranete. Ce pot sa fac in aceasta situatie, legal deoarece sunt dezinteresate si asteapta doar partea lor fara sa depuna nici un efort si nu le pasa deloc ca nici mie nu imi este usor sa o intretin cu toate nevoile zilnice singura. Ignoranta lor ma doare cel mai mult, atat fata de mine cat si de bunica. Tin sa precizez ca ambele surori locuiesc la 5 minute cu masina de bunica si nu se duc nici macar sa o vada. Legal pot sa le oblig sa contribuie la ingrijirea bunicii din moment ce suntem toate mostenitoare? Multumesc!
Răspunde
 07-06-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,

Din punct de vedere legal nu le puteti obliga cu nimic. Este o datorie morala din partea acestora sa se ocupe si ele, alaturi de dvs., de bunica.

Dar, legal, aveti posibilitatea ca la dezbaterea succesiunii sa solicitati acestora contravaloarea cheltuielilor pe care le-ati facut, exclusiv , pentru ingrijirea bunicii.

Evident, ca in asemenea conditii, dezbaterea succesiunii se va face numai printr-o actiune in instanta, intrucat nu cred ca acestea vor recunoaste de buna voie datoria.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
puteti s-o rugati pe bunica sa va faca acte pe bunurile ei ca sa ramaneti dvs cu bunurile ei, demonstrand ca numai dvs ati ingrijit-o

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2015
Vizitator
Cea mai buna solutie este sa faceti cu bunica un contract de intretinere la notar, daca aceasta este de acord.
Este un contract cu titlu oneros si nu poate fi supus reductiunii daca pastrati toate dovezile ca ati asigurat intretinerea-chitante, facturi, bonuri sa.
Mai exista si posibilitatea unui testament, dar pentru acesta se poate solicita reductiunea de catre ceilalti mostenitori rezervatari (veti mosteni o parte mai mare decat ei, insa redusa cu 1/2 din cat i se cuvenea fiecaruia in calitate de mostenitor legal in lipsa testamentului)
Răspunde
 08-06-2015
Vizitator
Daca bunica nu va face un act, simplul fapt ca ii asigurati intretinerea in timpul vietii nu va ofera o cota mai mare la mostenire, contrar a ceea ce se zvoneste de obicei "in popor".
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.