Forum avocaţi > Civil

Interdictia de instrainare si grevare inscrisa in CF interzice inchiriere?

14-06-2015
Cluj Napoca

george22ion@yahoo.com
Buna ziua,

Va rog, daca puteti, sa imi lamuriti o nedumerire pe care o am.
Eu sunt proprietar al unui apartament achizitionat in 2011 cu ajutorul parintilor mei. Am 29 de ani, iar parinti mei nu locuiesc cu mine, au apartamentul lor si 2 case la tara. In 2013 am facut o declaratie notariala, la initiativa parintilor mei, prin care mi-au notat in CF interdictiia de instrainare si grevare in favoarea lor. In aceste conditii, avand acesta interdictie, pot sa imi inchiriez apartamentul? sau acesta interdictie notata in CF imi interzice inchirierea?

Multumesc anticipat,

George Ion Prodan
Răspunde
 15-06-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Buna ziua
Da, puteti inchiria apartamentul

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2015
Cluj Napoca

george22ion@yahoo.com
Va multumesc pentru raspuns. Dansii, deaorece nu sunt de-acord cu inchirierea, sustin ca grevarea include si inchirierea, iar ca urmare, nu pot sa-l inchiriez impotriva vointei lor.
Răspunde
 16-06-2015
Vizitator
Prin contractul de inchiriere nu se instraineaza imobilul si nici nu se greveaza cu alte sarcini in cartea funciara (ca in cazul ipotecii, servitutii etc.). Aveti dreptul sa inchiriati imobilul sau sa-l dati spre folosinta gratuita altei persoane prin contract de comodat.
Răspunde
 16-06-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
A greva bunul inseamna ca institui sarcini asupra lui de genul ipotecii.

Un eventual contract de inchiriere nu reprezinta o grevare a bunului.

La fel, interdictia de instrainare inseamna ca nu puteti face acte de dispozitie asupra bunului (de genul vanzarii), dar puteti face acte de administrare/conservare de genul inchirierii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2015
Cluj Napoca

george22ion@yahoo.com
Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.