Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

O declaratie scrisa de mana si dictata, fara martori, poate fi valabila in fata instantei?

17-06-2015

Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie neplacuta, iar raspunsurile dumneavoastra mi-ar fi de mare ajutor.

Parinti mei mi-au cumparat un apartament, trecut pe numele meu, necasatorita fiind. Dupa 3 ani m-au pus sa scriu o foaie/declaratie cu toti bani investiti de ei in acest apartament (achizitie+investitii). Aceasta a fost scrisa la ei acasa, dupa dictare si sub presiunea tensiuni dintre noi, tenisune aparuta dupa ce m-am casatorit din motive care tin de viziunea lor asupra familiei sotului. Eu fiind in luna a 8 insarcinata, am scris tot ce au dorit ei, ca sa am liniste cu ei.
Acum, pentru ca situatie a escaladat, ma ameninta sa le trec apartamentul pe numele lor pentru ca, daca nu, ma cheama in judecata in baza acelui act ca sa isi recupereze bani investiti. Ei mai detin inca 3 imobile si nu au o nevoie reala, decat aceea de a-mi da o lectie pentru ca nu sunt in asentimentul lor.

Ce fel de valoare are acea hartie scrisa si semnata de mine, dictata de ei, si fara martori? Mentioneza ca au insistat ca eu sa scriu si s-a trecut doar ce au vrut ei, fara sa accepte unele puncte de vedere avute de mine.

Multumesc anticipat.
Răspunde
 18-06-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
O asemenea declaratie nu are efect juridic, poate doar moral...
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2015

Nici are efect nici chair daca e semnata de mine? ei se bazeaza pe asta, ca eu am semnat aceea hartie.
Multumesc.
Răspunde
 20-06-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Nu treceti apartamentul pe numele parintilor,ain baza acelui act olograf, completat cu alte probe v-ar putea actiona ptr.recuperarea sumelor investite,aceasta teoretic, practic este mai geru, daca,s-a prescris dreptul de a reupera sumele respective, daca au trecut mai mult de 3 ani de la recunoasterea dvs.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 26-03-2018
Vizitator
Fostul sot vrea sa dea o declaratie la avocat precun ca nu are pretentie la partea lui acum dupa pronuntarea fivortului ,el vrea doar sa dea devlaratia respectiva.Ce valoare are daca face declaratia in fata avocatilui?Multumesc frumos
Răspunde
 27-03-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mariana Georgescu a scris pe 26-03-2018:
Fostul sot vrea sa dea o declaratie la avocat precun ca nu are pretentie la partea lui acum dupa pronuntarea fivortului ,el vrea doar sa dea devlaratia respectiva.Ce valoare are daca face declaratia in fata avocatilui?Multumesc frumos

Buna ziua,
Declaratia ar trebui data la notar si nu la avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mariana Georgescu a scris pe 26-03-2018:

Mergeti cu sotul la un notar pentru a da declaratia respectiva.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.