Forum avocaţi > Civil

Protectia copilului/ plasament familiar

19-06-2015
Vizitator
am un baiat divortat unde i sa incredintat copilul la divort,minora are 15 ani acum.din motive de sanatate parintele minori nu mai poate sustine minora????? in calitate de bunicii imi pot lua copilul in plasament si in ce conditi ,in ce baza legala a legi si atricol pot???????????????????????
Răspunde
 13-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Conform prevederilor legii nr. 272/2004, art. 60, poate fi dat în plasament familial:
a) copilul ai cărui părinţi sunt decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau cărora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie, declaraţi judecătoreşte morţi sau dispăruţi, când nu a putut fi instituită tutela;
b) copilul care, în vederea protejării intereselor sale, nu poate fi lăsat în grija părinţilor din motive neimputabile acestora;
c) copilul abuzat sau neglijat;
d) copilul găsit sau copilul abandonat de către mamă în unităţi sanitare;
e) copilul care a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală şi care nu răspunde penal.
Conform literei b) se poate, deoarece primeaza interesul superior al copilului.Adresati-va Directiei generale de asistenta sociala si protectiea copilului.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2019
Vizitator
Cum pot ajuta doua fetite minore de 6 și 8 ani ,care nu sunt trimise la scoala de trei luni de zile ?Este clar ca parintii le incalca dreptul la educatie .Cui sa ma adresez ?
Răspunde
 12-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Tifrea Lenuta a scris pe 11-02-2019:
Cum pot ajuta doua fetite minore de 6 și 8 ani ,care nu sunt trimise la scoala de trei luni de zile ?Este clar ca parintii le incalca dreptul la educatie .Cui sa ma adresez ?

Formulati o sesizare asupra acestui aspect la DGASPC.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2020
Vizitator
Bună seara vroiam sa va cer părerea sora mea are 16 ani și are o fetita fetita nu are tata în certificat și a crescut-o singura are 10 luni ia momendat nu este în tara și fetita a rămas cu mine acasă eu am 28 ani avem toate condițiile posibile pentru a trai brusc concubinul care a lăsat vrea sa vina cu protecția sa ia copilu care nu la interesat niciodată de ia acum vine întrebarea mea poate sa îmi ia protecția copilul dacă mama nu e în tara multumesc
Răspunde
 25-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cata vreme tatal nu figureaza in acte ca fiind tatal fetitei, nu poate beneficia de concursul autoritatilor statului pentru a lua fetita. Prima data trebuie sa promoveze o actiune in stabilirea paternitatii.

Insa, sora dvs. care a plecat în străinătate și a lasă copilul în grija dvs., a sorei, ar fi trebuit să notifice serviciul de asistență socială din localitatea de domiciliu, iar dvs. ar fi trebuit sa obțineti confirmarea de la instanța de tutelă. Nu este tarziu sa o faca nici acum.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Flory Anka a scris pe 24-02-2020:
Bună seara vroiam sa va cer părerea sora mea are 16 ani și are o fetita fetita nu are tata în certificat și a crescut-o singura are 10 luni ia momendat nu este în tara și fetita a rămas cu mine acasă eu am 28 ani avem toate condițiile posibile pentru a trai brusc concubinul care a lăsat vrea sa vina cu protecția sa ia copilu care nu la interesat niciodată de ia acum vine întrebarea mea poate sa îmi ia protecția copilul dacă mama nu e în tara multumesc
Pentru a obtine domiciliul copilului la dansul, tatal va trebui sa promoveze in instanta o actiune in stabilirea paternitatii si ulterior isi va putea exercita drepturile si obligatiile fata de minor. Daca sora dvs v-a lasat copilul in grija, va trebui sa anunte Dgaspc-ul cu privire la acest aspect.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2020
Vizitator
 Buna ziua copilul  meu a fost luat pe semnătura de mama  de la spital cand am nascut si copilul e pe numele de tatal lui si vrem sa ne mutam si mama nu ne da copilul eu am vrut depresie acum cativa ani am fost internată la spital acum cativa  ani cu depresie si  cand am nascut nu m-am last sa vad copilul nesupravegheata cum sa procedez  sa iau copilu  de la mama
Răspunde
 12-12-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Serban Raluca a scris pe 11-12-2020:
 Buna ziua copilul  meu a fost luat pe semnătura de mama  de la spital cand am nascut si copilul e pe numele de tatal lui si vrem sa ne mutam si mama nu ne da copilul eu am vrut depresie acum cativa ani am fost internată la spital acum cativa  ani cu depresie si  cand am nascut nu m-am last sa vad copilul nesupravegheata cum sa procedez  sa iau copilu  de la mama

Deci copilul se afla in momentul de fata in ingrijirea bunicii?

In momentul de fata mai suferiti de vreo afectiune medicala?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2020
Vizitator
Mama se duce la muncă mereu si eu am grija de copil
Răspunde
 04-07-2022
Vizitator
Buna ziua!Am un băiat de 10 ani și în certificatul de naștere în dreptul tatălui are trecut o linie.Acum sunt intr-o relație cu un bărbat și își dorește în momentul în care ne căsătorim să îl treacă și pe băiat pe numele lui.Ce putem face mai departe ?Menționez că băiatul își dorește să treacă și el la numele acestui om minunat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.