Forum avocaţi > Civil

Contestarea deciziei unei firme furnizoare de servicii (apa-canal)

19-06-2015

1. In luna mai 2015 persoana desemnata de societatea comerciala care trebuie sa citească apometrul sesizeaza o echipa de interventie din cadrul aceleiasi firme ca apometrul nu poate fi citit (din cauza condensului) si pamatului care colmateaza fundul caminului.
  2. Echipa se deplaseaza la fata locului si constata ca fundul caminului este colmatat cu pamant si ne recomanda sa curatim caminul ca sa poata interveni in conditii optime.
  3. Dupa ce am curatit caminul echipa revine si constata ca sigiliul era rupt (desi acest lucru nu a fost constatat inaintea curatirii caminului) si ca apometrul prezenta pe suprafata sa o topitura superficiala.
  4. Ne-am deplasat la sediul firmei cu apometrul si a trebuit sa dam o declaratie pe proprie raspundere legat de ce s-a intamplat cu apometrul.
  5. Pe scurt declaratia contine 2 elemente:
    a) cum de a fost topit superficial apometrul
    b) si cand s-a produs desigilarea
    a) pentru ca in camin este umiditate ridicata s-a format condens astfel ca citirea era imposibila de efectuat iar tatal meu a avut proasta inspiratie sa incalzeasca apometrul cu un fier de calcat si a reusit sa faca citirea in ianuarie 2015. Pana in acel moment declaram cate 5 mc/luna
    Indexul citit era mai mare de cat ne asteptam astfel incat din ianuarie am declarat cate 10 mc/luna pentru a ajunge la indexul nou.
    b) cand a dat declaratia pe propria raspundere juristul firmei a sustinut sa declaram ca sigiliul s-a rupt in momentul topirii superficiale a apometrului altfel nu ne mai conecteaza la reteaua de apa.
    Tatal meu a declarat asa nestiind ca acest lucru inseamna ca lunile ianuarie ... aprilie suntem taxati in regim de pausal pentru 4 persoane. Suma care trebuie sa o platim este in jur de 1000 lei, suma care in mod normal o plateam pentru un an calendaristic si nu doar pentru 4 luni.

Ce putem face sa contestam declaratia pe propria raspundere pentru ca noi platim mc de apa pe care nu i-am consumat. Dupa o luna de la montarea apometrului nou la citirea efectuata de reprezentantii firmei consumul pe luna mai este de 4 mc.

Mentionam ca persoana care citeste apometrul are obligatia sa informeze societatea daca citirea nu se poate efectua si ei trebuie sa trimita pe altcineva de la firma sa faca citirea. Daca nici aceasta persoana nu poate face citirea trebuie schimbat apometrul.

Ce vreau sa spun este ca angajatii firmei nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu desi veneau lunar sa citeasca apometrul si nu au declarat nici ca apometrul era topit superficial sau ca acesta nu poate fi citit si nici ca sigiliul era rupt in ianuarie 2015.
De ce trebuie sa raspunda intotdeauna clientul si sa plateasca ce n-a consumat pentru ca contractul favorizeaza firma in detrimentul clientului? Nu se poate doar ca ultima luna in care s-a descoperit sigiliul rupt sa fie trecuta pe pausal?

Situatia noastra nu este singulara altii au platit si mai mult unii pe drept altii (cei mai multi) pe nedrept. Am auzit cazuri in care cei de la firma rupeau intentionat sigiliul pentru ca mai apoi sa oblige clientul la plata in regim de pausal.

Apometrul vechi a fost dus la verificat in laboratorul de metrologie si noi am facut o cerere sa ni se comunice daca topitura superficiala a dus la contorizarea incorecta a apei (inca asteptam raspuns ...).

P.S. Apa o colecteaza GRATIS din natura si ne-o vand noua cu pierderi.
Răspunde
 26-06-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
O declaratie pe proprie raspundere nu se poate contesta, pentru ca este declaratia dvs. si nu a stat nimeni cu pistolul la tampla dvs. ca sa o dati...Nu trebuia sa va luati dupa nimeni cand ati dat declaratia. Nu v-ati gandit ca juristul firmei, reprezentand firma, va determina sa dati declaratie in folosul lor, nu al dvs.? In drept exista un principiu: nimeni nu poate invoca necunoasterea legii, asa ca nu puteti sustine ca nu ati stiut ce implicatii are declaratia dvs. facut intr-un anumit fel. asteptati raspunsul dela laboratorul de metrologie si eventual contestati-l daca veti considera ca raspunsul nu va avantajeaza. Puteti contesta in instanta si calculul facut de firma de apa, dar in niciun caz declaratia dvs. Pe aceea v-o asumati.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.