Forum avocaţi > Civil

Este legala executarea dupa atatia ani?

24-06-2015
Vizitator
In 2007 am fost naiv si am girat catre o persoana cunoscuta si binenteles ea nu a platit, a disparut din tara si am ramas eu ca bun platnic. Nu mi s-a parut corect si nu am platit acel credit.
Ieri la firma care lucrez, au primit o instintare de la biroul executorului judecatoresc ca trebuie sa-mi opreasca lunar 1/3 din salariu. Eu nu inteleg cum dupa atatia ani ma mai poate executa ptr acel credit din 2007? Din legile ce le-am citit am inteles ca daoriile bancare nerecuperata in 3 ani se prescriu. Acuma sa va dau si mai multe detalii din hartiile ce le-am primit:
In data de 01.07.2009 banca ma chemat in judecata ptr recuperarea banilor. Intre timp banca a predat datoria unei firme de recuperari.
La data de 23.09.2011 se pronunta sentinta prin care sunt obligat sa platesc suma integrala datorata bancii si dobanda aferenta. Eu in tot acest timp nu am stiut de aceste procese deoarece mi-am schimvat domiciliuil sau am fost plecat din tara.
La data de 13.08.2012 Biroul executorului judecatoresc emite un proces verbal de stabilire cheltuieli de executare.
Eu acuma va intreb mai este legal ce fac? Mai este legal sa ma oblige sa recupereze acei bani dupa atatia ani? Cand se aplica cei 3 ani cand datoria dispare?
Răspunde
 24-06-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
E greu de dat un raspuns pertinent fara studierea actelor.

Termenul de 3 ani curge d ela data decararii csadentei anticipate a creditului, cu conditia ca in acesti ani sa nu se faca acte intrerupatoare ale termenului de prescriptie (ceea ce in cazul dvs s-a facut prin promovarea si admiterea actiunii). Prin urmare, creditorul nu a lasat sa treneze executarea ci si-a urmarit executarea creantei.

O prob poate fi modul cum s-a indeplinit cu dvs procedura de citare si dc acele hotarari pot sau nu fi anulate.

Daca platiti datoria in locul debitorului principal, va puteti intoarce impotriva acestuia si recupera de la el sumele platite.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.