Forum avocaţi > Civil

Informatie actiune raspundere patrimoniala

30-06-2015
Vizitator
Buna ziua,

As avea nevoie de o informatie daca ma pute-ti ajuta.
Am fost anuntat ieri de sotia mea ca am primit acasa o instiintare cu privire la un dosar de actiune de raspundere patrimoniala. Specific ca eu momentan nu sunt in tara si as vrea sa stiu cum pot proceda.
M-am interesat si este vorba de un fost angajator cu care am incetat raportul de munca in data de 18.03.2015 si care afirma ca am emis niste facturi catre niste clienti fictivi si mi-am insusit contravaloarea bunurilor de pe acele facturi.
Calitatea mea in cadrul societatii era de agent vanzari produse alimentare si non alimentare, iar facturarea se efectua la birou de catre o contabila in baza comenzilor noastre.Specific ca nici unul din clientii invocati nu era client de al meu si nu se afla pe ruta prestabilita.
Concluzie: nu puteam factura, marfa era livrata de catre soferii livratori si agentii de vanzari nu aveau cum sa scoata marfa din depozit.
Astept un raspuns cu ce as putea face in situatia data.
Multumesc,
Cu stima,
Catalin Cucos.
Răspunde
 30-06-2015
Vizitator
Buna ziua !
As avea nevoie de o informatie daca ma puteti ajuta .
Sotul meu a avut un accident rutier . A avut: bazinul rupt , uretra rupta si vezica unirara rupta .
A stat doua luni in spitalul de urgenta Floreasca , dupa care a stat imobilizat la pat 4 luni . Am deschis proces pentru a-mi despagubi tot ce am cheltuit in aceasta perioada si mi-am angajat un avocat care mi-a promis ca voi castiga si din asigurare , iar la sfarsit mi s-a spus ca nu am castigat nimic . Este posibil asa ceva ?
Din actele lui medicale rezulta ca nu mai este apt de munca toata viata si are de intretinut 2 copii .
Nu mi s-a dat nici macar o pensie pentru copii .
As putea sa deschid dosarul din nou sau unde trebuie sa ma duc ?
Astept un raspuns cu ce as putea face .
Multumesc mult !
O zi buna !
La revede !
Răspunde
 30-06-2015
Vizitator
@NICOLETA Mirela

Este ciudat intr-adevar daca situatia a stat cum ati descris d-vs.
Este vorba de fond sau deja ati exercitat toate caile de atac?
Puteti vedea o selectie de hotarari judecatoresti privind raspunderea delictuala la adresa de mai jos - sunt inclusiv spete cu accidente rutiere si va puteti face o idee despre despagubiri

http://legeaz.net/actiune-in-raspundere-civila-delictuala-spete

Daca nu ati epuizat toate caile de atac, contactati urgent un avocat
Răspunde
 30-06-2015
Vizitator
@Catalin

Asa cum ati descris fapta, pare a fi un dosar penal avand ca obiect infractiunea de gestiune frauduloasa sau delapidare, in cadrul caruia s-au solicitat si despagubiri pe latura civila (raspunderea civila delictuala). Puteti gasi hotarari judecatoresti pronuntate in cauze similare aici:

http://legeaz.net/delapidare-spete

Din spetele respectiva va puteti face doar o idee cu privire la ce daune se pot acorda, insa este recomandat sa contactati un avocat din tara care sa mearga la instanta, sa studieze efectiv dosarul, si sa va reprezinte in fata instantei.
Răspunde
 30-06-2015
Vizitator
Buna DANA,
Multumesc de interes, dar cred ca nu ai inteles despre ce este vorba.
In dosarul in cauza este specificat la Obiect: Actiune in raspundere patrimoniala, iar la Materie: Litigii de munca.
Nu aveam ce sa delapidez atat timp cat eu nu am avut marfa sau banii in gestiune.
Răspunde
 30-06-2015
Vizitator
Catalin a scris pe 30-06-2015:
Buna DANA,
Multumesc de interes, dar cred ca nu ai inteles despre ce este vorba.
In dosarul in cauza este specificat la Obiect: Actiune in raspundere patrimoniala, iar la Materie: Litigii de munca.
Nu aveam ce sa delapidez atat timp cat eu nu am avut marfa sau banii in gestiune.

Nu ati precizat asta de la inceput. Intr-adevar, conform art. 254 din Codul Muncii, salariaţii pot răspunde patrimonial, în baza normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse firmei la care a lucrat, pagube care sunt din vina şi în legătură cu munca lor. Sunt exceptate pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.

Spetele pe care vi le-am indicat mai sus se aplica doar domeniului penal (cand angajatorul face si o plangere penala impotriva angajatului). Acum ca ati precizat exact despre ce este vorba, va pot trimite la spete concrete in cauze ca cea a dvs:
Răspunde
 30-06-2015
Vizitator
Multumesc inca o data Dana, dar cerinta mea era alta. Acele link-uri le-am gasit si eu. Vreau sa stiu cum ma pot apara daca eu nu sunt in tara.Am scris in solicitarea initiala de ce informatie am nevoie.
Răspunde
 30-06-2015
Vizitator
Multumesc inca o data Dana, dar cerinta mea era alta. Acele link-uri le-am gasit si eu. Vreau sa stiu cum ma pot apara daca eu nu sunt in tara.Am scris in solicitarea initiala de ce informatie am nevoie.

V-am scris deja ca puteti imputernici un avocat din tara sau puteti face o procura judiciara notariala la consulat unei alte persoane sa se prezinte la instanta in locul dvs si sa va reprezinte (daca nu va permiteti angajarea unui avocat sau daca pur si simplu nu considerati ca este necesara angajarea unui avocat).
Răspunde
 30-06-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Buna ziua,

As avea nevoie de o informatie daca ma pute-ti ajuta.
Am fost anuntat ieri de sotia mea ca am primit acasa o instiintare cu privire la un dosar de actiune de raspundere patrimoniala. Specific ca eu momentan nu sunt in tara si as vrea sa stiu cum pot proceda.
M-am interesat si este vorba de un fost angajator cu care am incetat raportul de munca in data de 18.03.2015 si care afirma ca am emis niste facturi catre niste clienti fictivi si mi-am insusit contravaloarea bunurilor de pe acele facturi.
Calitatea mea in cadrul societatii era de agent vanzari produse alimentare si non alimentare, iar facturarea se efectua la birou de catre o contabila in baza comenzilor noastre.Specific ca nici unul din clientii invocati nu era client de al meu si nu se afla pe ruta prestabilita.
Concluzie: nu puteam factura, marfa era livrata de catre soferii livratori si agentii de vanzari nu aveau cum sa scoata marfa din depozit.
Astept un raspuns cu ce as putea face in situatia data.
Multumesc,
Cu stima,
Catalin Cucos.

Buna ziua
Instiintarea primita de sotie trebuie sa aiba atasata actiunea formulata de fostul angajator. Trebuie sa redactati si sa depuneti la dosar, in termenul scris pe comunicare, intampinare, prin care sa va faceti apararile.
Angajati un avocat care sa se ocupe de dosar sau faceti o procura la notariat unei alte persoane

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2015
Vizitator
Instiintarea nu specifica decat numarul dosarului si faptul ca in 7 zile trebuie sa ridic nu stiu ce dosar.S especifica si ceva de primarie acolo.....
Multumesc.
Răspunde
 02-07-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Instiintarea nu specifica decat numarul dosarului si faptul ca in 7 zile trebuie sa ridic nu stiu ce dosar.S especifica si ceva de primarie acolo.....
Multumesc.

trebuie sa mearga cineva la instanta sa vada dosarul

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua.
Este important sa v-a vada actele pe care le aveti un alt avocat. In situatia in care a fost in lucru un dosar penal, care s-a finalizat prin neinceperea urmaririi penale, mai puteti sa va adresati instantei de judecata cu o actiune civila. Ceea ce Dvs povestiti nu este posibil decat daca l-au scos pe sotul Dvs vinovat.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 30-07-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
cel mai bine este sa apelati la serviciile unui avocat care sa faca toate demersurile necesare in vederea studierii dosarului si impreuna cu dvs( chiar daca sunteti la distanta) sa formulati apararea.
Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.