Forum avocaţi > Civil

Vânzare cumpărare cu uzufruct

30-06-2015
Vizitator
Am incheiat in 2006 împreună cu soțul meu un contract de vanzare cumparare pentru un imobil (casa și teren) cu socrii mei. În 2011 am construit o noua casa cu acordul lor efectuat la notar și care este declarata ca fiind a noastră (casa nu este locuibila , interiorul nu este finalizat), însă în 2014 au apărut neînțelegeri intre noi si soacra unde am fost amenințați ca dacă nu cedam o parte din teren și casa veche unei surori a soțului meu care locuiește și ea în curte, vom fi dați în judecata pentru rezilierea contractului. Intre timp noi am părăsit locuinta (locuiam in casa lor veche) si nu putem finaliza respectiv locui în propria casa. Menționez ca de câte ori mergem acasă soacra ne vorbește foarte urat, ne jignește și țipă pentru a fi auzită de vecini si fiica ca îi stricam uzufructul ( soacra este bolnava de tulburare afectiva depresiva pe fond organic deteriorativ), iar socrul de curând a fost pus de rudele soacrei sub interdicție in vederea stabilirii unui tutore (nu mai este lucid). În 2006 ambii socrii au obtinut documente de la ÎML precum ca sunt lucizi și intenționează sa facă acte de vânzare cumpărare cu noi.
Poate soacra mea împreună cu tutorele sa rezilieze contractul? În contract este trecut doar uzufruct viager nu și întreținere.
Pot transmite aceștia uzufructul altor persoane pe motivul ca acum sunt întreținuți de fiica și ginere? Dacă transmit uzufructul când se stinge acesta, după decesul socrilor sau al cumnatilor mei?
Pot ataca și alți copii ai socrilor actul nostru (sunt 5 și au fost anunțați verbal de socri de întocmirea actelor înainte de efectuarea lor)?
Cum putem noi intra în posesia casei noastre?
Dacă cedam o parte din casa ne trebuie și acordul scris al socriilor?
Răspunde
 01-07-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Este destul de greu de anulat un contract de vanzare-cumparare. Dar, daca socrii, vor putea sa dovedeasca ca nu ati platit pretul trecut in contract, atunci va fi mai usor.
Pentru a intra in posesie, avand un act de proprietate (contractul de vanzare-cumparare) puteti sa faceti o actiune in evacuare impotriva celor ce locuiesc acolo fara acte.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2015

Cumnații mei locuiesc la aceasta adresa de 20 de ani și au cărți de identitate pe aceasta adresa făcute cu acordul nostru. Mai mult nu au vorbit cu socrii mei timip de 9 ani nici măcar Bună ziua nu dadeau iar acum când au auzit ca este rost de ceva avere fac orice pentru aceasta.
Am uitat sa spun ca am fost la un mediator unde noi am fost de accord sa cedam casa veche însă nu ne înțelegem pe intrarea în curte. Este vorba de 3m din care noi dorim doar 2m restul sa le ramana lor , cu toate ca ei au deschidere la strada principala de 7 m (casa veche este situata pe acesti 7 m, iar distanta de la casa lor la gard este de 0.5m). Cei de la urbanism ne spun ca nu putem vinde dacă nu lăsăm alee de servitute auto de 3m către casa care nu are acces la strada, adică casa noastră. Soacra spune ca merge în instanță și îmi acorda dacă vreau sa locuiesc doar 1.5.m.
Poate obține în instanță 1.5m chiar dacă strica actul?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.