Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

DORESC AVOCAT SA MA REPREZINTE PENTRU EFECTUAREA UNEI CERERI DE DESPAGUBIRE IN SISTEM "NO WIN , NO

07-07-2015

DORESC AVOCAT SA MA REPREZINTE PENTRU EFECTUAREA UNEI CERERI DE DESPAGUBIRE IN SISTEM "NO WIN , NO FEE" RESPECTIV PLATA LA SOLUTIONAREA CAZULUI .
Cazul este urmatorul :
In seara de 1 iunie ma indreptam spre casa cu autobuzul 381 , ajuns la destinatie cobor fac un pas si la al doilea am intrat cu piciorul stang intr-o groapa ce provine de la taierea unui stalp de iluminat public ce apartine institutiei RATB ,groapa nefiind acoperita ,sau semnalizata asa cum prevede legea si care avea o vechime de 7-8 luni . Datorita micului accident am fost transportat la spitalul clinic de urgenta floreasca unde mi s-a pus diagnosticul de contuzie forte cu hematom local si hidartroza la genunchiul stang .
Dupa aceasta la o diferenta de cateva zile cand m-am simtit mai bine am depus o plangere penala la sectia 10 politie , sesizari catre primaria capitalei (online) , catre RATB (online ).
Ca urmare a sesizarilor am fost contactat de un domn ce nu s-a prezentat cu numele intreg si functia detinuta la institutia RATB care mi-a oferit 3 mii de euro pentru a imi retrage plangerea penala respectiv incetarea oricaror demersuri pentru recuperarea daunelor morale si materiale , suma cu care eu nu am fost de acord .
Datorita acestui accident mi-am pierdut :
-Venitul pe o perioada de 11 zile (sunt PFA iar veniturile zilnice intr-o saptamana ajungand aproximativ la suma de 2100 euro )cat am fost imobilizat la pat cat si dupa aceea o perioada de o saptamana jumatate pentru recuperarea medicala prin fizioterapie.
-pe 2 iunie aveam programat un examen la care din cauza incidentului nu am mai ajuns
-costurile medicamentelor insumate la 220 ron
-cheltuieli transport aproximativ 100 de lei
-ingrijirea de catre o terta persoana

Actele detinute pana in prezent sunt :
1.Scrisoare medicala eliberata de catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti
2. Certificat medico legal ce atesta diagnosticul dat de spitalul de urgenta
3. Adeverinta din partea unitatii de invatamant la care eram programat pentru examen ,din care reiese ca eram inscris la examen si nu m-am prezentat .
Se poate adauga factura pentru plata chiriei unde imi desfasor activitatea de PFA in valoare de 300 de euro.

Mentionez ca ofer 20 % onorariu de succes pe langa aceasta avocatul isi va lua de la partea parata si tarifele percepute ca avocat .

Va multumesc .
Cu stima ,
Cornel Dobrescu
0766 782 633
Răspunde
 07-07-2015
Vizitator
Multa succes in gasirea unui avocat roman care sa lucreeze initial pe gratis in sistemul acesta americanesc de care scrieti ("no win no fee") si mai ales, RABDARE. Daca in mod inexlipcabil il gasiti (sigur exista acolo, ratacit pe undeva - ca si mentalitatea americaneasca in capul unui roman), poate scrieti aici datele lui sa ne minunam si noi.

Sa va spun totusi cum e in Romania - avocatii reprezinta pe gratis sau doar pe onorarii de succes daca:
- clientul este o celebritate de pe urma careia se poate alege cu o reclama care depaseste valoarea onorariului SAU
- este vorba de o miza mare - nu pare sa fie cazul dvs.
Răspunde
 07-07-2015
Vizitator
Cu tot respectul, v-ati gandit mult? :)))
Răspunde
 07-07-2015

Va multumesc , pentru sfaturile dvs. si totodata ma intreb ... oare un avocat sa spunem de succes sau nu ...se cramponeaza de tariful de 1000 de lei perceput initial pentru reprezentarea in fata instantei ?
Mai ales in cazul meu este realmente simplu , contine probe foto , video si acte si tot ce trebuie sa faca un avocat este sa depuna niste hartoage si sa formuleze o cerere de despagubire , si pentru asta avand in vedere cei 20% respectiv 25% oferiti inseamna in jur de 3 mii de euro pentru 2 -3 maruntisuri pe care trebuie sa le faca un avocat in cazul de fata lucru care mi se pare corect iar pe mine ma va asigura de faptul ca acel avocat isi va da interesul pentru clientul sau , si nu sa il amane sau sa nu ii mai raspunda la telefon sau sa o lungeasca doar doar poate mai smulge ceva asa cum am citit ,auzit si chiar vazut in alte cazuri . Si daca tot vorbim despre americanism de ce sa cerem banii inainte ? Mai ales cand ai ocazia ca avocat sa iti stabilesti tarifele tale si sa le iei la cuantizarea dorita de la parat .
Ma rog , am inteles ca nu doriti si ca nu va intereseaza acest caz si tocmai de aceea va rog sa lasam discutiile nefolositoare deoparte .
Nu va intereseaza , Nu comentati .

O zi buna .
Răspunde
 07-07-2015
Vizitator
Dobrescu a scris pe 07-07-2015:
si pentru asta avand in vedere cei 20% respectiv 25% oferiti inseamna in jur de 3 mii de euro pentru 2 -3 maruntisuri .

Astea sunt calculele dvs., insa in Romania exista un proverb care suna cam asa: "calculele de acasa nu se potrivesc cu cele de la targ" De cele mai multe ori exista o diferenta foarte mare intre ce isi imagineaza partea ca va castiga si ce ii acorda instanta efectiv.

Poate ca discutia este neconstructiva pentru dvs., dar subiectul deschis si modul cum puneti problema este cu siguranta jignitor fata de mine si alti colegi avocati si de fiecare data cand vad astfel de "propuneri" ma intreb cu ce se ocupa oamenii aia care le fac si daca si ei in afacerile proprii procedeaza la fel - adica, fac drumuri, cheltuieli, fara sa primeasca nimic - in speranta ca, in cazul unui final fericit, vor primit totusi ceva. Daca asa procedati, astept sa-mi spuneti cu ce se ocupa PFA-ul dvs. ca sa colaboram! De data asta, eu sa fiu clientul dvs., nu invers.
Răspunde
 07-07-2015
BUCURESTI

Daniela a scris pe 07-07-2015:
Cu tot respectul, v-ati gandit mult? :)))

Da, trebuie sa fi durat realizarea unui asemenea plan.. e o strategie excelenta si unilateral avantajoasa! :))

Un avocat, m-ai facut sa rad.. subscriu, vreau si eu sa stiu cu ce se ocupa domul cu PFAul de mai sus ca sa-i fiu clienta. Daca lucreaza in constructii, sa-mi faca toata casa pe banii dumnealui si apoi eu o sa-i dau banii pe materiale, munca si tot, insa doar daca apreciez ca este un real succes casa mea :))

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 07-07-2015
Vizitator
Domnule Cornel Dobrescu,

Acest tip de onorariu se numește în legea avocaturii din România nr. 51/1995 "onorariu de succes". Onorariul de succes este de obicei un onorariu complementar. Altfel spus, se plătește în plus, pe lăngă onorariul perceput inițial de către avocat, onorariu inițial care poate fi mai mic având în vedere pespectivele câștigării procesului (dacă există).

În plus, propunerea dumneavostră reprezintă și un pact de quota-littis care este nul potrivit legii.

pact de quota litis, convenţie încheiată între avocat şi clientul său, înainte de soluţionarea definitivă a unei cauze, prin care se fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului în funcţie de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare. Legea interzice avocatului să-şi fixeze onorariile în baza unei astfel de convenţii [v. şi contract de asistenţă juridica].

Sursa: http://legeaz.net/dictionar-juridic/pact-de-quota-litis

De asemenea, tot potrivit legii avocaturii "pentru activitatea sa profesională avocatul are dreptul la onorariu şi la acoperirea tuturor cheltuielilor făcute în interesul procesual al clientului său." După cum vedeți aici este o alt aspect contrar legii deoarece în cazul în care avocatul ar pierde procesul, dumneavoastră nu i-ați acoperi cheltuielile.

Am încercat să vă transmit într-un mod mai civilizat, corect dpdv. deontologic, și fără ironii motivul pentru care probabil și ceilalți colegi avocați vă refuză.
Răspunde
 07-07-2015

Buna ziua ,
am sa incep prin a spune ca am gasit pe cineva deja pe cineva care doreste sa se implice in aceasta actiune chiar daca dupa spusele domnului avocat Radu Predescu acest pact-de-quota-litis este interzis .
Va multumesc pentru toate parerile dvs. si am sa le iau drept sfaturi din partea tuturor si am sa incerc pe cat posibil sa tin cont de ele . Cat despre aceasta polemica in ceea ce priveste remuneratia la finalul muncii sau solutionarii unei probleme de acest gen , dragii mei este perfect normal . Spun asta pentru ca in momentul in care vrei sa iti faci casa platesti produsul final atunci cand lucrezi cu o firma specializata , aviz doamnei de mai sus cu constructia . Salariul , un om l de rand si-l ia la sfarsitul lunii de munca , la fel ca si atunci cand dvs. domnilor sau doamnelor mergeti cu masina in service , PLATITI reparatia la SFARSIT atunci cand vi se preda masina . Si exemplele pot fi nenumarate , problema este aceasta mentalitate din Romania care lasa de dorit si ca sa lamuresc un aspect in domeniul meu de activitate se ofera servicii care sunt platite la sfarsitul comenzii , se fac mostre pe cheltuiala mea pentru a lua acele comenzi , bani care se pot recupera la predarea comenzii sau pierde in cazul in care nu se ia aceasta comanda . Dragii mei , sunt de acord cu voi intr-o oarecare masura , dar pe de alta imi provoaca o cu totul alta stare pe care nu as dori sa o mentionez . Multi vreti o tara ca afara in teorie , ca in practica... Mentionez ca prin ceea ce am postat mai sus nu am dorit sa jignesc pe nimeni ci doar sa ma asigur ca cel care imi va reprezenta interesele in instanta isi va da silinta sa fie bine pentru toata lumea . Dupa cum am mentionat sunt zeci de cazuri conscute de mine in care avocatii respectivi nu au spus reclamantilor sau au omis sa spuna reclamantilor de plata timbrului judiciar , sau care sunt prea ocupati fiind in concedii sa ii raspunda omului care l-a angajat si sa ii spuna in ce stadiu se afla dosarul nu de alta dar sta cu frica in san ca urmeaza sa fie dat afara din casa si multe altele . IMI CER SCUZE fata de cei care s-au simtit jigniti , NU asta am intentionat .
Inca odata multumesc domnului avocat Radu Predescu , singurul domn care a avut ceva de spus clar si la subiect .

O zi buna tuturor .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.