Forum avocaţi > Civil

Cum implic autoritatea tutelara intr-un proces de punere sub interdictie al unui batran

13-07-2015

Intr-un proces de punere sub interdictie tatal meu are calitatea de parat.
Reclamanta este o nepoata care cere sa devină tutorele tatălui meu. Eu în calitate de fiu nu sunt de accord cu numirea acesteia și doresc sa implic și autoritatea tutelara in acest proces.
Nepoata l-a dus pe tata împreună cu mama la iml, respectiv au înaintat toate actele necesare fără știrea mea.
La primul termen instanta a stabilit amânarea cauzei pentru administrarea probelor.

Ce trebuie sa fac sa implic și autoritatea tutelara, astfel încât sa se stabilească un tutore independent de problemele familiei?

Menționez ca nu sunt de accord cu persoana care dorește sa fie tutorele tatălui meu ca urmare a unor amenințări ale acesteia la adresa familiei si proprietatii (casei) mele de anulare a actului de vanzare cumparare cu uzufruct viager.

Autoritatea tutelara a efectuat o ancheta ca urmare a unei adrese de la iml.
Eu nu am fost anunțat în condițiile în care eu sunt proprietarul imobilului unde a fost efectuata ancheta. Părinții mei au calitatea de uzufructuari.
Răspunde
 14-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Puteti face o cerere de interventie conf. art. 62 Cod civil, daca nu s-au incheiat dezbaterile pe fond si sa va sustineti punctul de vedere. Va recomand angajarea unui avocat pentru ca cererea sa fie facuta si sutinuta cum trebuie.
Autoritatea tutelara este deja implicata, dar in urma cererii dvs. situatia se poate schimba in sensul dorit de dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-07-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cererea de punere sub interdictie si implicit numirea unui tutore se va putea admite doar daca se constata lipsa discernamantului tatalui.

Puteti solicita (daca momentul procesual nu este depasit) sa fiti dvs numit tutore sau sa fie instituit un consiliu de familie. Luati legatura cu cei de la Autoritatea Tutelara care - in cadrul anchetei sociale - sa cuprinda/mentioneze si punctul dvs de vedere vis a vis de aceasta situatie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.