Forum avocaţi > Civil

Contract de vanzare cu cl.de intretinere

14-07-2015
Vizitator
buna ziua dl.avocat in urma cu 12 ani am facut un contract cu clauza de intretinere cu o batrana . desii in contract am scris ca o vom intretine ,eu , sotul meu si batrana neam inteles sa locuim separat deoarece sotul meu isi gasise servici in alta parte si ea se descurca (mentionez ca atunci aveam 1 copil de 1 an si jumatate si vorbele ei mai eczact au fost ,,mergeti mama si cresteti-va copilul linistiti ca eu ma descurc) .in afara de asta parintii mei locuiau langa dansa si tineau legatura.Acum ca batranica a murit pe neasteptate au sarit niste nepoti cu care ea nu sa inteles niciodata siau inmormantato .nu au cumparat nimic ea avea toate necesare inclusiv bani iar pe noi neau dat afara .Sa nu facem scandal (cu mortul in casa),sustinand ca nu am avut grija de ea .ce este de facut actele ce noi si batrana leam facut sunt la ei caci ramasasera in grija batranei precum si certificatul de deces.Dupa ce sau linistit apele am incercat sa vorbim cu ei nu vor nici sami dea banii ce iam cheltuit cu actele si cat am mincit acolo nici sa desfaca contractul ce e de facut ...... Multumesc astept raspuns
Răspunde
 14-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Situatia este complicata, pentru ca acele rude probabil au si rupt actele. Fara dovada existentei acelui contract nici nu ii puteti actiona in instanta pentru a va recupera cheltuielile facute, cel putin. Un exemplar al contractului de intretinere trebuia sa fie la dvs. de la data semnarii lui. Aici e vina dvs. ca nu l-ati solicitat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-07-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Inteleg ca e vorba de un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.

Chiar daca nu aveti actul nu e o problema, puteti scoate un duplicat din arhiva notarului unde s-a facut actul. Acest contract este perfect valabil daca batrana nu l-a atacat in timpul vietii, ceea ce presupune ca a fost multumita de cum stateau lucrurile.

Banii inapoi nu ii puteti cere a acest moment pt ca nu a stricat nimeni actul si oricum banii care reprezinta cheltuielile de intretinere nu se restituie.

Cei care pot strica actul sunt mostenitorii legali ai batranei (mai intai trebuie sa dobandeasca legal aceast acalitate printr-un certif de mostenitor) si apoi sa promoveze actiune in instanta. Acolo se vor face probe si va decide instanta cine are dreptate. Recomand angajarea unui avocat pt ca nu este o speta usoara.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-07-2015
Vizitator
dna av . Gerber multumesc pt raspuns inteleg ca pot scoate duplicat actelor dar ce fac cu ele apoi ca o nepoata deja sa stabilit in casa cu pricina si spune ca nu va strica actul si va locui asa ( ca nu au bani sa actioneze in istanta) ceea ce mie nu-mi convine. multumesc .
Răspunde
 19-07-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dupa ce obtineti un duplicat al actelor, o somati sa paraseasca imobilul sub sanctiunea platii de daune pe zile de intarziere.

Daca nu se conformeaza somatiei, atunci nu aveti decat varianta instantei pentru o actiune in evacuare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2015
Vizitator
multumesc dna.Gerber pt. raspuns. as mai vrea sa stiu daca in prezent, in situatia de fata am autoritate asupra locuintei batranei daca ma numesc proprietar din moment ce am si contractul ce lam incheiat cu batrana.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.