Forum avocaţi > Civil

Taxa de timbru judiciar

14-07-2015
Vizitator
Va salut cu respect.Am o nelamurire si as dori sa ma lamuriti intr-o problema , am solicitat sa fiu scutit de taxa de timbru judiciar intr-un proces de partaj , \"fratele meu nu vrea sa mai vanda mostenirea pe care o avem de la parinti care au decedat,dar nici sulta nu vrea sa mi-o plateasca \"asa ca a trebuit sa merg in instanta , specific ca am dus toate documentele zise de avocat adica adeverinta de salariat specific ca stam 4 pers.pe un venit de 1100lei sotia nu lucreaza baiatul mare la fel ala mic e in clasa 3-a deci ne incadram la sub 300 lei /pers. am dus adv.de la casa de pensii ca nu iau pensii cei majori din fam. , am dus ca nu am alte venituri de la administratia financiara etc. si la final m-au anuntat ca cererea a fost acceptata partial si ca trebuie sa platesc in rate esalonate timp de 8 luni taxa de timbru.aici am intrebarea de ce sa procedat asa si nu am fosc scutiti de ea.Va multumesc frumos.
Răspunde
 14-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Conform art.43 din OUG nr. 80/2013 alin. 3) Asupra cererii de acordare a facilitatilor la plata taxei de timbru instanta se pronunta fara citare, prin incheiere motivata data in camera de consiliu. Incheierea se comunica solicitantului si partii adverse, daca este cazul.
(4) Impotriva incheierii, partile interesate pot formula cerere de reexaminare, in termen de 5 zile de la data comunicarii incheierii. Cererea este scutita de la plata taxei judiciare de timbru.
(5) Cererea de reexaminare se solutioneaza in camera de consiliu de un alt complet, instanta pronuntandu-se prin incheiere irevocabila.

Daca va incadrati intermen depuneti cerere de reexaminare, pentru ca doar instanta poate justifica hotararea pe care a luat-o. Daca nu va mai incadrati nu va ramane decat sa achitati asa cum s-a stabilit.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-07-2015

multumesc frumos pt.raspuns
Răspunde
 15-07-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Instanta decide esalonarea taxei printr-o incheiere de sedinta motivata, in care se regasesc argumentele pentru care instanta a decis astfel. Aceasta incheiere se comunica catre dvs sau catre avocat (daca ati ales domiciliul procesual pt comunicari la cabinetul acestuia).

Veti putea afla ce anume a avut in vedere instanta atunci cand a decis esalonarea si nu scutirea, avand posibilitatea legala de a formula cerere de reexaminare daca va nemultumeste dispozitia instantei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-07-2015

sarut-mana pentru raspuns intocmai am sa astept raspunsul prin posta iar in legatura cu reexaminarea deja sunt la a 2-a deoarece la prima mi-a mai trebuit ceva documente de adaugat la dosar
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.