Forum avocaţi > Civil

Declaratia de acceptare se poate ataca in instanta

16-07-2015
Vizitator
Buna ziua.Bunicul meu a murit in 2004. Tata vine si investeste in casa parinteasca.Matusa(sora tatalui)locuieste in Germania si are cetatenie germana. In 2006 bunica, la insistentele matusii da o declaratie prin care afirma ca ea si bunicul au primit o suma de bani de la fiica loc ca ajutor financiar pt intretinere imobil. In 2009 tatal meu decedeaza. In 2011 matusa vine in Romania,bineinteles nu ca sa locuiasca aici. In 2012 bunica moare. Eu dau declaratie de acceptare dupa bunica. In 2014 matusa ma da in judecata pt deschiderea succesiunii deoarece eu nu am acceptat deschiderea ei la notar intr-Ucat consider ca nu a acceptat nici expres nici tacit dupa bunic.Descoperirea mea din actele depuse de ea sunt urmatoarele. In 2014 isi traduce Bi iar cei de la traducere ii gresesc dara expirarii Bi iar notarul autentifica acest inscris. In 2013 ea da o declaratie de a cceptare in mod tacit a succesiunii desi trecuse 9 respectiv 1 an si 7 luni,iar in aceasta declaratie apar ca date de identificare greselile dupa traducerea din 2014. Este posibil asa ceva sau notarul a facut vreo smecherie mai ales ca este prietena cu matusa. Pot ataca in instanta avand in vedere ca nu a investit nimic in acel imobil?
Răspunde
 20-07-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca avea BI ul expirat nu inseamna ca persoana in cauza nu exista si nu are drepturi succesorale, doar la identificarea ei s-au facut nereguli. Numai ca totusi matusa dvs este succesoare, nu a acceptat altcineva in locul ei, ca atunci avea probleme.

Sigur ca puteti cere in instanta, numai ca - in opinia mea - va fi calificata ca o eroare si nu va duce la anularea declaratiei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.