Forum avocaţi > Civil

Amenda mai mare decat valoarea bicicletei

16-07-2015
Vizitator
În seara asta după ce am ieșit din parcarea clădirii unde lucrez și unde îmi las bicicleta, am fost oprit și amendat cu 6 puncte-amendă (6x105= fix 630 lei) de un echipaj de la rutieră în timp ce mă deplasam de pe Dorobanților către trecerea de pietoni de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere (tocmai pentru a putea trece partea străzii prevăzută cu pistă de biciclete). Deși mă deplasam încet, mergând mai mult din interție iar trotuarul era gol la ora respectivă (deci nu incomodam pe absolut nimeni) se pare că agentul de poliție a ținut morțiș să-mi dea o lecție motivând că sunt foarte multe accidente în care sunt implicați bicicliștii în ultima perioadă.
Deși dacă e să luam legea la modul foarte strict și rigid, da, am greșit pentru că legea spune că trebuia să circul pe pista de biciclete sau pe carosabil însă mi se pare puțin disproporționată severitatea sancțiunii raportată la pericolul social al faptei incriminate contravențional.
E puțin aberant că pentru ce am făcut eu să fiu "taxat" cu 6 puncte de amendă iar depășirea vitezei maxime admise cu 30km/h se sancționează doar cu 4. . ‪#‎zicșieu‬.
Later edit: plus că na, 60% din salariul minim brut la nivel național nu e tocmai puțin pentru fapta săvârșită.
Răspunde
 22-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Valoarea amenzii nu are nici cea mai mica legatura cu valoarea obiectului cu care s-a produs contraventia. Ce ar insemna ca amenzile de circulatie acordate pentru o contraventie produsa cu masina sa fie proportionale cu valoarea acesteea?
Nimic nu este mai "putin aberant" sau mai mult, in situatia incalcarii unei legi, nici macar ca "60% din salariul minim brut la nivel național nu e tocmai puțin pentru fapta săvârșită".
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.